Yönetici Kimdir Yönetici bir işi yapmak için insanları ve kaynakları yöneten kimsedir. Yöneticilerin bir çok özelliği olması gerekir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK
Advertisements

İNSAN KAYNAKLARI Ayşegül Akdeniz.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
Güçlü Şİrketlerİ Yaratan İş Lİderlerİ
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
ÖZGÜVEN; kendimize yönelik iyi duygular geliştirmemiz sonucu, kendimizi iyi hissetmemiz demektir. Başka bir deyişle kendimiz olmaktan memnun olmak ve bunun.
Liderlik ve Örgütsel Adalet
MARKA YÖNETİMİ HAFTA V.
DAĞITICI LİDERLİK.
SUNUM. STRATEJİK YÖNETİM Esnaf ve sanatkâr işyerleri sahipleri; bir meslek koluna tabi olup, mesleki yeteneklerini kullanmak suretiyle ailelerini geçindirmek.
LİDERLİK.
MODERN YEREL YÖNETİM İÇİN LİDERLİK
Astlarını yetkilendirir.
KALİTE YÖNETİMİ (EĞİTİMDE).
KURUMSAL İTİBAR YÖNETİMİ ve SOSYAL SORUMLULUK
DÜZCE ÜNİVERSİTESİ İŞLETME ANA BİLİM DALI REKABET STRATEJİLERİ HASAN GÜLER.
KİŞİLİK ANALİZLERİ (Önce kişileri analiz etmeyi öğrenelim. İleriki makalelerde hangi kişilik tipine işi nasıl anlatacağımızı öğreneceğiz) Lider Yapılı,
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Ar-Ge ve Girişimcilik Ekibi
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Eğitim – Yönetim – Örgüt
KİŞİSEL GELİŞİM.
Yetkinlikler Yetkinlikler belirli bir görevi başarıyla yerine getirebilmek için beklenen ortak kurumsal davranış ve tutumları tanımlanmaktadırlar.
Teknoloji ve İnovasyon için Gelişim ve İletişim Platformları Selen Kocabaş.
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
CÜMLEDE ANLAM İLİŞKİLERİ - 1
TTMD – MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI 11/01/2013
Ailemizdeki Lider.
Liderlik tarzları ve Yenilik
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
Herkesin kederli günleri vardır.. Kendinizi berbat hissettiğiniz, mutsuz günler,
Kİşİlİk sahİbİ mİyİz?.
İNOVASYON.
ERDEMLİLİK.
Örgütsel Davranış Prof. Dr. Cem Tanova.
TAKIM RUHU.
TAKIM RUHU NEDİR? 12-h.
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin çevrelerindeki değişimleri nasıl değerlendirmeleri gerektiği ve bu değişimlere nasıl yanıt verebilecekleri.
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
Bölümün Amacı Bu bölüm, yöneticilerin uluslararası çevre için örgütleri nasıl tasarladığını keşfediyor. Bölüme, öncelikle, küresel büyümeyi harekete.
Kariyer Yönetimi Uygulamaları
Lİderlİk * Liderlik, belirli şartlar altında kişisel ve grup amaçlarını gerçekleştirmek üzere, bir kimsenin başkalarının faaliyetlerini etkilemesi ve yönlendirmesi.
BÖLÜM 12 Örgütlerde Grup Süreçleri. BÖLÜM 12 Örgütlerde Grup Süreçleri.
Bölümün Amacı Bu bölüm, örgütlerin nasıl değiştiğini ve yöneticilerin yenilik ve değişim sürecini nasıl yönettiklerini keşfetmektedir.
Neden kardeşlik fikrini sabun sattığımız gibi satamıyoruz? Pazarlama yöntemleri ile duygusal olguların kabul ettirilebilirliği Belirli fikirleri insanlara.
PERFORMANS GÖRÜŞMELERİ
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
GİRİŞİMCİLİK VE LİDERLİK
1)…..saydı tipi düşünmediler Zamanım olsaydı İmkanım olsaydı Param olsaydı Özel dersim olsaydı Daha zeki olsaydım.
ICF Aylık Üye Toplantısı 11 Aralık 2012 Didem Şen Pamuk.
TAKIMA DAYALI PERFORMANS DEĞERLENDİRME
YENİŞEHİR TÜRK TELEKOM İLKOKULU 4. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
YÖNETİMİN KANUNLARI Klasik Organizasyon Teorileri
Oğuz Engiz Zincir Hastanelerde Gelinen Nokta ve Gelecek Vizyonu
YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK
T.C. İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
Bir Kooperatifin Başarısının Ölçümü
Şirket Adı İş planı sunusu.
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
ATIF (YÜKLEME) KURAMI Başkalarının o anki duygu durumları ve heyecanları hakkında doğru bilgiler elde edebilmeye ve niçin öyle davrandıklarını anlamaya.
Uzm. Dr. Kenan TAŞTAN YÖNETİMDE BAŞARI Uzm. Dr. Kenan TAŞTAN
Şirket Adı İş Planı Sunusu.
VBT Bilgi Teknolojileri
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Yönetici Kimdir Yönetici bir işi yapmak için insanları ve kaynakları yöneten kimsedir. Yöneticilerin bir çok özelliği olması gerekir.

Yöneticinin Özellikleri Çalışkanlık İyimserlik  Özgüven ve Cesaret İdealistlik İstikrarlılık

Yöneticinin Özellikleri Oto Kontrol Kendini Geliştirmek Dürüstlük Kararlılık

Liderin Farkı Yöneticiler, işleri yapılması gerektiği gibi yaparlarken; liderler 'doğru işler yaparlar. Bu, yöneticilerin, şirketi 'kitapta yazdığı biçimde' yönetirken, liderlerin, sonuçta şirketin yararına olacak biçimde, kendi sezgilerini izledikleri anlamına gelir.

Liderin Farkı Bu tanımın bir başka sonucu, bir liderin, yöneticiye oranla, daha güçlü bir duygusal zekaya sahip olmasıdır.

Liderin Farkı Öte yandan, liderler, 'yöneticilik kitabında' yazılanları sorgular. Kararlarını, yıllardır söylene gelen doğrulara dayanarak değil, şirkete ve pazara ilişkin somut rakamlara dayanarak alırlar. Ve bunun sonucu olarak da, yenilik yanlısıdırlar.

Liderin Farkı Liderliğin avantajlarından bir başkası, şirket personelinin, yöneticilerden daha çok liderlere sadakat duymasıdır. Bu sadakat, lider tarafından :

Liderin Farkı İşler yanlış gittiğinde sorumluluğu üstüne alarak, Şirketin başarılı olduğu durumlarda, en küçük pozisyondaki çalışanlar dahil, herkesi kutlaması ve ödüllendirmesiyle, Gerektiği yerde bağışlayıcı olmasını bilmesiyle, sağlanır.

Liderin Farkı Lider takip edilir, yönetici ise yönetir. Gerçekten de, lider, 'doğal olarak' takip edilirken, yöneticinin kurallarına ise 'uyulur.'

Liderin Farkı Yönetici, şirket içindeki otoritesini zaman içinde ve şirketin başarısına bağlı olarak oluşturur. Liderin ise yöneticilik yetenekleri yeterli olmayabilir ama başından beri, çalışanlar onun arkasında kenetlenmiştir.

Liderin Farkı Yöneticiler genellikle kendi alanlarında deneyimli ve şirketin her bir bölümünün nasıl çalıştığını bilen insanlardan oluşur. Liderler ise, genellikle, şirkete yeni, cesur, taze fikirlerle gelen ama şirketin yapısı hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmayan insanlardan.

Ben Yönetici Olsaydım Ben yönetici olsaydım görevimi başarılı bir şekilde yapmak için çok çalışırdım, liderimin dediklerini hemen yerine getirirdim, diğer yöneticilerle ve liderle uyum sağlardım, onlarla arkadaş olurdum. Ayşe Beril Heral 3-B 518