Kolombiya.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Youth Entrepreneurship Programme
Advertisements

İspanya.
Enlemler ve Boylamlar.
Ukrayna Ukrayna.
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
PARAGUAY paraguay.
SİLİKON VADİSİ.
Avusturya.
YÖNLER.
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
Portekiz.
YÖNLERİ ÖĞRENİYORUM YÖN NEDİR? YÖNÜMÜ NASIL BULURUM?
KONYA COĞRAFYASI.
Lake Superior (yukarı Göl)
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
Grup karakartal Karadeniz bölgesi.
HOLLANDA’DA TARIM VE HAYVANCILIK
COĞRAFİ KONUM ÖZGÜ® GÜVE®CİN COĞ®AFYA NOTLA®I.
ÜLKELER NEDEN FARKLI GELİŞMİŞLERDİR
AVUSTRALYA.
Belçika.
İngiltere.
Fransa.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Hacivat: -Hayrola Karagöz’üm,ne işin var buralarda?
İsviçre.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
SİBEL UCAR Doğu Anadolu Bölgesi.
GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİ.
Avrupa’nın en batısında yer alır. Ülkenin batısında Atlas Okyanusu, doğusunda Kuzey Denizi, güneyinde Manş Denizi bulunur. Büyük Britanya’nın oluşturduğu.
EGE – KIBRIS YAYI.
Hacivat: _Hayrola Karagöz’üm,ne işin var buralarda?
Norveç.
“KORDİNATLAR DÜNYASI”
BREZİLYA.
DÜNYA ÜZERİNDEKİ BİR YERİ UZAYDAN BAKTIĞINIZDA NASIL TARİF EDERDİNİZ?
«Hafif düzeyde zihinsel engelli
Macaristan.
TOKAT Tokat,uygarlıkların merkezi olan Anadolu' da, zengin doğal kaynakları, jeostratejik konumu nedeni ile, beyliklerin, devletlerin ve imparatorlukların.
TÜRKİYE’NİN SIRADAĞLARI
Ege bölgesi.
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
ORTA ASYA VE AVRUPA’DA KURULAN DİĞER TÜRK DEVLET TOPLULUKLARI
YÖNLERİ ÖĞRENİYORUM YÖN NEDİR? YÖNÜMÜ NASIL BULURUM?
Lüksemburg.
İTALYA.
20.1 GİRİŞ Bu ünite, kitabın geri kalan ünitelerinden farklıdır. Belirli araştırma bulguları, metotları ya da teorik görüşlere odaklanmayacaktır.
5 ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
AMERİKA.
TÜRKİYE.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
Sosyal Bilgiler Dersi Konumuz:MALATYA.
MARMARA BÖLGESİ.
Ege Bölgesini Tanıyalım
DÜNYA ÜZERİNDEKİ ÖNEMLİ BOĞAZLAR VE KANALLAR.
ASYA HUN DEVLETİ.
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
OKYANUSYA KITASI.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
YÖNLER.
Portekiz.
İsveç İsvec İskandınavyanın Güney Doğusunda bulunur.Baskenti Stoklomdur. Batıda ve Kuzeyde Norveç,Güneyde Danimarka,Doğunda Finlandıya,Botnik körfezi,Baltik.
Fransa Yüzölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Cumhuriyet Başkenti:Paris Önemli şehirleri :Marsilya, Lyon, Nantes Dili:Fransızca Dini:Hıristiyanlık.
HİNDİSTAN: TEMEL BİLGİLERANAHTAR BİLGİ VE VERİLER  Genel Görünüm:  Dünya’nın coğrafi alanı 7. büyük ülkesi,  Dünya’nın en kalabalık 2. ülkesi,  Dünya’nın.
Oğulcan UÇAR Öğr. Gör. Dr. Gökçe KILIÇOĞLU GAZİ ÜNİVERSİTESİ GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ.
Hollanda Yüz ölçümü: km 2 Nüfusu: İdare şekli:Meşruti Krallık Başkenti:Amsterdam Önemli şehirleri :Rotterdam, Groningen, Eindhoven Dili:Hollandaca.
ASYA HUN DEVLETİ. Asya Hun Devleti Tarih bilgilerimize göre Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti Büyük Hun Devleti'dir. Hunlar'ın bilinen ilk hükümdarı.
Sunum transkripti:

Kolombiya

Coğrafi özellikleri Güney Amerika'nın kuzeybatı bölümünde bulunan ülke; kuzeybatısında Panama, kuzeyinde Karayip Denizi, doğusunda Venezuela veBrezilya, güneyinde Ekvador ve Peru, batısında Büyük Okyanus ile çevrilmektedir

Ülke; yüzölçümüne göre Güney Amerika'nın en büyük 4 Ülke; yüzölçümüne göre Güney Amerika'nın en büyük 4. dünyanın en büyük 26. ülkesidir. Nüfusa göre ise, 46 milyondan fazla nüfusu ile dünyanın en büyük 27. ülkesidir. Aynı zamanda; İspanyolca konuşan ülkeler arasında, Meksika'dan sonra nüfusa göre en büyük ikinci ülkedir.

EKONOMİSİ Kolombiya, bir orta güçtür ve Güney Amerika'nın en büyük üçüncü, Latin Amerika'nın en büyük dördüncü ekonomisine sahiptir. [6]Kahve, çiçek, zümrüt, kömür ve petrol endüstrileri, Kolombiya ekonomisinin başlıca sektörleridir[13]. HSBC, 2050 yılında Kolombiya'nın özellikle Amerika olmak üzere dünya ekonomisinde karar verici bir rol oynayacağını; GSYİH bakımından dünyanın en büyük 25. ekonomisi olacağını öngörmektedir.

COĞRAFİ ŞEKİLLERİ Cristóbal Colón Dağı ve Simón Bolívar Dağı ülkenin en büyük yükseltileridir (Her ikisinin de uzunluğu 5775 metredir). And Dağlarısisteminin üç büyük sıra dağı olan Batı, Orta ve Doğu Cordilleralar ülkenin batı yarısı boyunca uzanarak Ekvador sınırında birleşirler. Alçak doğu düzlüğü boyunca Amazon ve Orinoko ırmaklarının kolları uzanır. 1600 km uzunluğundaki Magdalena Nehri, kuzeye doğru akarak Karayip Denizi'ne dökülür.

YÖNETİM BİRİMLERİ Kolombiya'nın başkenti Bogota'dır. Ülkenin en büyük idari birimleri departmanlardır ve 32 departman vardır. Bogotá özel bir bölgedir (Başkent Eyaleti). Bu departman ilçelere ayrılmıştır, toplamda 1128 ilçe mevcuttur. Ayrıca ülke coğrafi, demografik ve ekonomik koşullar göz önüne alınarak 5 bölgeye ayrılmıştır ancak bu bölgeler herhangi bir idari yapıyı temsil etmemektedir

KOLOMBİYA

KOLOMBİYA

KOLOMBİYA