Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İsveç İsvec İskandınavyanın Güney Doğusunda bulunur.Baskenti Stoklomdur. Batıda ve Kuzeyde Norveç,Güneyde Danimarka,Doğunda Finlandıya,Botnik körfezi,Baltik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İsveç İsvec İskandınavyanın Güney Doğusunda bulunur.Baskenti Stoklomdur. Batıda ve Kuzeyde Norveç,Güneyde Danimarka,Doğunda Finlandıya,Botnik körfezi,Baltik."— Sunum transkripti:

1 İsveç İsvec İskandınavyanın Güney Doğusunda bulunur.Baskenti Stoklomdur. Batıda ve Kuzeyde Norveç,Güneyde Danimarka,Doğunda Finlandıya,Botnik körfezi,Baltik denizi,Gotland ve Yıland yarım adası bulunur.

2 Coğrafi durumu cok elverişlidir,cünkü güneyde Helsinburg limanıyla Katergat ve Skagerak gecitleri üzerinden,Kuzey denizine çıkar. Coğrafi Durum

3 Röylef Röylefinde Eski Çökük Dağlardan İskandinarya dağları (batıdan doğuya).Bu dağlar madden,HE potansiyelı ve ormanlarla zegindir. Düzlüklerden: Smoland ve Skone düzlükleri bulunur.

4 İklim Genellikle iliman kasaral iklim tipi bulunur. Fakat tayga bölgesinde yağışlı karasal ve tundra bölgesinde subkutup iklimi hüküm sürmektedir.

5 Hidrografya Çok sayıda HE potansıyelınde ırmaklar bulunur.Buzul göllerle de cok zengindir(Venera,Vatern,Melarm vb… )

6 Nüfüs 9 m. nüfüsü yaşamaktadır.Alman ulus grubu yaşamaktadır.Yapısına gore devlet krallıktır.Dinleri protestantır AB ve NATO üyesidir.

7 İsvec gelişmiş tarım ve sanayi devletidir
İsvec gelişmiş tarım ve sanayi devletidir. Buğday,arpa,patates ve hayvancılık çok gelişmiştır.Maddenlerle de çok zengindir. Sanayi

8 En çok metal sanayisi ondan sonra makine sanayisi (Volvo Scania vs),Kimya sanayisi,elektronik(Sony Ericsoon) ve başka sanayilerde gelişmiştir. Ekonomi

9 HAZIRLAYAN: AYNUR LUMAN


"İsveç İsvec İskandınavyanın Güney Doğusunda bulunur.Baskenti Stoklomdur. Batıda ve Kuzeyde Norveç,Güneyde Danimarka,Doğunda Finlandıya,Botnik körfezi,Baltik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları