tartışmalarına yol açar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
Advertisements

Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş
Küçük bir jest….
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
ÇOCUKTA VİCDAN GELİŞİMİ
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
e) Tanışma ve Tanıştırılmada Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Göksun - Sarız Yolu Tekir Dağı
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Soru : Dünyanin en mutlu çifti kimlerdir? Cevap: Adem ile Havva.
SANMAKİ DERT SADECE SENDE VAR.. SENDEKİ DERDİ NİMET SAYANLAR DA VAR..
En iyi biçimde yaşlanmanın gizemi Türkçeleştiren: Onur AYANGİL
Bu India’dan gelen TANTRA.
ZIT ANLAMLI SÖZCÜKLER.
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
Çin öyküsü
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
DÖNEMLERE GÖRE GELİŞİM GÖREVLERİ
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Kadın erkeğe karşı....
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
EVLİLİK MERKEZİ Hala Bekar mısınız?? Arayın Evlendirelim 
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
ANNELERE VE BABALARA. 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile.
GÜNLÜK DERS PLANI DERSİN ADI : Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
Sen hangisini seçerdin?
BABALAR VE KIZLARI.
Farklılıklara Saygı.
KADIN Bir kadın çocuktur aslında..   Çocuk gibi davranmayı sever.   Erkeğin kendisine bir çocuğa gösterdiği şefkati göstermesini ister. Bir çocuğu.
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.
KÜSMEYELİM KÜSTÜRMEYELİM
Karanlıklar uzaklaştı
Öğrendim ki; kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız
BİR TEBESSÜM HİKAYESİ !.
Osho’dan ….
Bugün...
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
.Evde bir değişiklik yapmaya kalktığımda, her şeyin düşünülenden iki misli daha pahalıya geldiğini ve iki misli daha uzun zaman aldığını öğrendim. Yaş:
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
Fakat arada saygı yoksa alacağınız tepkilerin asice ve saygısız olacağında hiçbir şekilde şüphe duymayın. Bu yüzden ebeveynlerin kendilerini.
Aileye Karşı SEVGİ VE SAYGI
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
ÇİVİ.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Sokrates.
Cem Yurtsev Yazılar: itiraf.com dan BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ
Gizli Önermeler. Yaşamımız boyunca aldı ğ ımız birçok mesajın içinde bizi ikna etmek üzere gizlenmiş olan mesajlar bulunur. Gizlenmiş olan mesajların.
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
Sınavdan bir gün önce ders çalışmayı bırakın Sınavdan önce deşarj olmak amacıyla sevdiğiniz aktiviteler yapmaya çalışın.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI Sunu Bakanlığımızca yapılan fotoğraf yarışmasında derece giren 50 tane resimden oluşmaktadır. Resim üzerindeki yazılar.
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Bu India’dan gelen TANTRA.
GENÇLERDE UYUM.
Guten Morgen Bugün küçük mucizelerin günü olsun...
Sen hangisini seçerdin?
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI HAZIRLAYANLAR: İREM CERYAN ve ÖZGENUR ERDAĞ.
Canım OĞLUMA/KIZIMA Speakers On.
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Original author unknown
Sunum transkripti:

tartışmalarına yol açar. Uzun yıllar önce Çin’de Li-Li adlı bir kız evlenir ve aynı evde kocası ve kaynanası ile birlikte yaşamaya başlar. Lakin kısa bir süre sonra kayınvalidesi ile geçinmenin çok zor olduğunu anlar. İkisinin de kişiliği tamamen farklıdır bu da onların sık sık kavga edip tartışmalarına yol açar.

Bu, Çin geleneklerine göre hoş bir davranış değildir ve çevrenin oldukça tepkisini alır. Birkaç ay sonra, bitmez tükenmez gelin kaynana kavgalarının Arasında kalan eşi için de hayat bir cehennem haline gelmiştir. Artık bir şeyler yapmak gerektiğine inanan genç kadın, doğru babasının eski bir arkadaşı olan baharatçıya koşar ve derdini anlatır

Yaşlı adam ona bitkilerden yaptığı bir ilaç hazırlar ve bunu 3 ay boyunca her gün azar azar kaynanası için yaptığı yemeklerin içine koymasını söyler. Zehir az az verilecek, böylece onu gelininin öldürdüğü belli olmayacaktır. Yaşlı adam genç kadına kimsenin ve eşinin şüphelenmemesi için kaynanasına çok iyi davranmasını, ona en güzel yemekleri pişirmesini söyler.

Sevinç içinde eve donen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular Sevinç içinde eve donen Li-Li yaşlı adamın dediklerini aynen uygular. Her gün en güzel yemekleri yaparak kaynanasının tabağına azar azar zehiri damlatmaktadır. Kimseler şüphelenmesin diye de ona çok iyi davranmaktadır. Bir süre sonra kayınvalidesi de değişmeye ve ona kendi kızı gibi davranmaya baslar. Evde artık barış rüzgarları esmektedir. Genç kadın yavaş yavaş vicdan azabı hissetmeye baslar.

Yaptıklarından pişman bir vaziyette baharatçı dükkanının yolunu tutar ve yaşlı adama şu ana kadar kaynanasına verdiği zehirleri onun kanından temizleyecek bir iksir hazırlaması için yalvarır. Yaşlı kadının ölmesini artık istememektedir. Yaşlı adam yaşlı gözlerle karşısında konuşup duran Li-Li ye bakar ve yüzünde geniş bir gülümseme belirir.

Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça Sevgili Li-Li, der ; Sana verdiklerim sadece vitaminlerdi. Olsa olsa kayınvalideni sadece daha da güçlendirdin hepsi bundan ibaret. Gerçek zehir ise senin beyninde olandı. Sen ona iyi davrandıkça o da dağıldı ve yerini sevgiye bıraktı. Böylece siz gerçek bir ana-kız oldunuz. Eski bir Çin atasözü şöyle der ; Gül veren elde gül kokusu kalır. Sevilen insan, sevgisini insanlara veren insandır.