Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
HACETTEPE MALİYE TOPLULUĞU
Yaşa – Hisset – Öğret Projesi; Kocaeli Disleksi Derneği’nin 2013 yılı teklif çağrısı döneminde Gençlik Programı çerçevesi altında başvurusunu yaptığı ve.
Meriç Belediyeler Birliği
Türk Bankacılık Sektörü Genel Görünümü
1 MURATLI İLÇE GENELİNDEKİ EĞİTİM ALMIŞ / ALMAMIŞ ENGELLİ BİREYLERİ TESPİT ETME VE TOPLUMA KAZANDIRMA PROJESİ 1.
ÜNİTE DEĞERLENDİRMESİ 1.Sınıf Türkçe
1-2-3 Şubat 2012 tarihinde Bingöl Merkez İlköğretim Okulu Öğretmenlerine ‘Okullarda Afet Bilincini Oluşturma’ konulu eğitim semineri düzenlenmiştir.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Tematik Izleme Toplantısı
HEAD START PROJESİ.
ACM Hacettepe Öğrenci Topluluğu
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
TOKİ ŞEHİT MUSTAFA DOLUMAY ANAOKULU
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Klinik Çalışmaların Üniversitelere Katkıları
VEHBİ KOÇ VAKFI HEMŞİRELİK ARAŞTIRMALARI FONU ERZURUM İLİ 7-11 YAŞ OKUL ÇOCUKLARINDA OBEZİTE PREVALANS ÇALIŞMASI.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AFET TIBBI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
TEST – 1.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi Eczane Çalışanlarının Eğitimi
Kocaeli Üniversitesi Deneysel ve Klinik Araştırmalar Merkezi (DEKART)
İSTANBUL İÇİN MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİNİN ÖNEMİ VE SEÇİLME DÜZEYİ Medya Okuryazarlığı konusunda Eylül 2006 tarihinde Ankara’da düzenlenen Eğitici.
Açık Toplum Vakfı-Boğaziçi Üniversitesi Ön Sonuçların Sunumu 11 Mayıs 2010.
Kafkas Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Ve Uygulama Merkez Müdürlüğü Faaliyetleri Kafkas Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğr.Gör.Neriman.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ TOPLULUĞU
OYNUYORUM, EĞLENİYORUM ÖĞRENİYORUM PROJESİ
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
Dünyada ve Türkiye’de Aile Hekimliği
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Türkiye Yetişkin Öğrenme Profili Araştırması Sonuçları-2013 Yrd. Doç. Dr. Mustafa AKSOY.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
MİHRİ HATUN ANAOKULU HAZİRAN 2013
ANNE ÖLÜMLERİNİ ÖNLEME SEMPOZYUMU
ÖĞRETMEN ÇALIŞMA(EĞİTİM) SAATLERİ DEVAM TAKİP DOSYASI
ÖZET Sınıf Öğretmenliği Anabilim dalındaki öğretmen adaylarına Öğretmenlik Uygulaması I ve II dersleri kapsamında anlattıkları derslere sistemli ve çok.
75.YIL KARACAKILAVUZ CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİMDE KÜLTÜREL ETKİ VE SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇ MÜHENDİSLER TOPLULUĞU
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN İLKELERİ
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
ZİYARET İLKOKULU ANASINIFI
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HALK SAĞLIĞI ENSTİTÜSÜ
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
“OKULLAR HAYAT OLSUN” PROJESİ KAPSAMINDA
GELİŞİM İÇİN DEĞİŞİM PROJESİ”
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
Araştırma Başlığı: İlköğretim öğrencilerinde matematik kaygısı ile matematik başarısı arasında bir ilişki olup olmadığının incelenmesi Grup Adı: M&M’S.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ İLKÖĞRETİM BÖLÜMÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
D3‘Hapur hupur’ projesi
ABİDE Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi.
Sunum transkripti:

Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü Hacettepe Üniversitesi ERKEN ÇOCUKLUK POLİTİKALARI UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ Prof. Dr. Mübeccel GÖNEN Merkez Müdürü

Bilimsel Faaliyetler Merkezimiz Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Nebraska Üniversitesi (University of Nebraska at Lincoln) Çocuk, Genç ve Aile Çalışmaları Bölümü ile yapılan işbirliği kapsamında 2014 yılında paralel bir araştırma projesi başlatmıştır.

Araştırma projesinin planlama aşamasında Nebraska Üniversitesi’nden Prof. Helen Raikes Merkezimize ziyarette bulunmuştur. Bu ziyaret sonrası Üniversitemizde 14 Mayıs 2014 tarihinde her iki üniversiteden akademisyen ve araştırmacıların katıldığı bir sempozyum yapılmıştır.

‘’Erken Çocukluk Döneminde Eğitim, Sağlık ve Beslenme Politikaları’’ konulu sempozyum 14 Mayıs 2014’te Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi R Salonu’nda gerçekleştirilmiştir.

Sempozyumda; Prof. Dr. Yüksek KAVAK- H.Ü. Eğitim Fakültesi: Türkiye’de ve Dünyada Erken Çocukluk Dönemi Eğitim Politikaları Prof. Dr. Gülden PEKCAN- H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi: Erken Çocukluk Döneminde Beslenme ve Beslenme Politikaları Prof. Dr. Elif N. ÖZMERT- H.Ü. Tıp Fakültesi: Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Politikaları Prof. Helen Raikes- Nebraska Üniversitesi: Eğitimde Fırsat ve Başarı Uçurumu konularında sunumlar yapmışlardır.

Sempozyum sonrasında araştırmada yer alan Türk ve 11 Amerikalı akademisyen grup çalışmaları yapmış ve araştırma sürecinin planlanmasını sağlamışlardır.

Araştırma Projesi Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların öz düzenleme ve dil becerilerini etkileyen aile ve okul faktörlerinin araştırıldığı projede Amerika ve Türkiye’den iki farklı örneklemle çalışılmaktadır. Projenin Türkiye örneklemi belirlenirken Eğitim Fakültemiz’in Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı Eğitimde İşbirliği Protokolü’nden yararlanılmıştır. Gerekli izinlerin alınması sonrası Üniversitemizden kalabalık bir araştırmacı kadrosunun olduğu projenin veri toplama sürecine Şubat 2015 itibariyle başlanmıştır.

Proje kapsamında okul öncesi dönemdeki çocukların okul başarıları, sosyal yaşantıları ve duygu düzenleme kapasitelerinin en önemli belirleyicilerinden olan öz düzenleme becerileri ile çocukların sosyal-duygusal gelişimleri, mizaç özellikleri ve dil gelişimi düzeyleri incelenmektedir. Elde edilen sonuçlar; Öğretmen-çocuk etkileşimi Öğretmen iş stres durumu Ebeveyn özellikleri Ebeveyn-çocuk etkileşimi Evde medyanın kullanımı Beslenme ve sağlık durumları gibi çocukların ev ve okul yaşantılarına ilişkin birçok farklı değişken ile karşılaştırılmaktadır.

Projenin Amerika örnekleminde 300 çocuğun yer alması planlanırken, Türkiye örnekleminde Altındağ İlçesi’ndeki anaokullarında ve anasınıflarında eğitim gören çocuklardan ilk aşamada 500, Mayıs ayı itibariyle ise 1000 çocuğa ulaşılması hedeflenmektedir.

Proje, H.Ü. Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı H.Ü. Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü H.Ü. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı ile Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ortadoğu Teknik Üniversitesi İlköğretim Bölümü gibi birçok farklı bölümde görev yapan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirmiştir.

Proje geniş çeşitlilikteki araştırmacı profiliyle ve Amerika’daki paydaşlarıyla oldukça kapsamlı bir şekilde yürütülmekte; bu sayede incelenen konu hemen hemen ilgili tüm bilim dallarından akademisyenlerin bakış açılarıyla çok yönlü bir biçimde ortaya konacak; hem de genç akademisyenlerin araştırma becerilerinin desteklenmesine katkıda bulunacaktır. Diğer taraftan araştırma sürecinin sonunda küçük yaşlardan itibaren dezavantajlı çocukların ev ve okul yaşantıları ile beslenme ve sağlık durumlarındaki sorunların bilimsel şekilde ortaya konması büyük önem taşımaktadır. Belirlenen sorunlara ilişkin amaca uygun, doğru ve etkin uygulama ve politikalar geliştirilmesi ise Merkezimizin hedefleri arasında yer almaktadır.

Teşekkür ederim.