ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
Advertisements

HÜCREDE GEÇEN TEMEL OLAYLAR
KARIŞIMLAR Karışım: Birden çok element veya bileşiğin kimyasal özelliklerini kaybetmeden bir araya getirilmesiyle oluşan madde topluluğuna karışım denir.
K A R I Ş I M L A R.
Atlayarak Sayalım Birer sayalım
Karışım Problemleri.
Alkol Zehirlenmeleri Prof. Dr. R. Hakan Erbay
Organik Bileşikler Kimya bilimi temelde organik kimya ve anorganik kimya olarak ikiye ayrılır. Bu sunu süresince organik bileşiklerle ilgili genel özellikleri.
1.)ELEKTRİKLENME İLE AYRILMA
Üçgenleri açı ölçülerine göre sınıflandırır
ALİFATİK YAPILI ORGANİK BİLEŞİKLER II
KIR ÇİÇEKLERİM’ E RakamlarImIz Akhisar Koleji 1/A.
Hazırlayanlar: Fatma Korkmaz Rabia Kızılırmak
HAZIRLAYAN:SAVAŞ TURAN AKKOYUNLU İLKÖĞRETİM OKULU 2/D SINIFI
ALKOLLER Genel formülleri R-OH şeklinde olan organik bileşiklere denir. H-OH Su CH3-OH Alkol NOT: Bir bileşiğin alkol olabilmesi için C atomuna.
4. KONU: ALKOLLER.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
YOĞUNLAŞMABUHARLAŞMAKAYNAMA tersidir hızlı olur.
Bileşikler Ve Formülleri
MANTARLAR.
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ Dersimiz.com
CANLILARIN TEMEL BİLEŞENLERİ
SOLUNUM.
BESİN ZİNCİRİNDE ENERJİ AKIŞI
Alkoller ve Eterler.
SİGARA, ALKOL, MADDE KULLANIMI.
Adli Bilimlerde Alkoller
Bir bölme işleminde bölen 8,Bölüm 7, kalan 1ise bölünen Kaçtır?
YOĞUNLAŞMA BUHARLAŞMA KAYNAMA hızlı olur tersidir.
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
HÜCREDE GEÇEN TEMEL OLAYLAR
ALKOL VE ETKİLERİ.
KARIŞIMLAR.
ALİFATİK YAPILI ORGANİK BİLEŞİKLER III
AMİNLER Amonyakta hidrojen yerine bir alkil grubunun geçmesiyle oluşan bileşiğe denir. CH3 N H .. METİL AMİN CH3 N H .. H N .. AMONYAK Dİ METİL AMİN BİRİNCİL.
GÜNEŞ ENERJİSİNİ CANLILAR NASIL KULLANIR?
ALKOL VE ETKİLERİ.
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
SOLUNUM.
ALKOL VE KOLANYA ÜRETİMİ
SAYILAR NUMBERS. SAYILAR 77 55 66 99 11 33 88.
ELEMENT VE BİLEŞİKLER.
Diferansiyel Denklemler
BİRİNCİ HAFTA Mutfakta kullanılan temel gıda maddeleri.
CANLILARDAKİ ORGANİK BİLEŞİKLER
ALKOLÜN CANLI ORGANİZMALARA ETKİSİ
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ(İ.Ö)
KAYNAMA SICAKLIKLARI FARKINDAN YARARLANILARAK YAPILAN AYIRMA İŞLEMLERİ
1. Giriş.
HİDROKARBONLAR VE YAYGIN ORGANİK BİLEŞİKLER
Sindirim Sistemi Kimya.
6.SAF MADDE VE KARIŞIMLAR
KONU; KARBONHİDRATLAR KAYNAKÇA; ESEN YAYINLARI 10.SINIF K İ MYA KONU ANLATIMLI K İ TABI HAZIRLAYANALAR; BATUHAN TANIŞ – 8 / M İ RAÇ ÖKSÜZ - 91.
CANLILARDA ENERJİ.
SİGARA VE ALKOL’ÜN ZARARLARI
(HİDROLİZ).  Bir bileşiğin su vasıtası ile bölündüğü kimyasal bozunma reaksiyonu. Bu reaksiyonda su da bölünmeye uğrar. Hidroliz reaksiyonunun genel.
Hazırlayanlar: Fatma Korkmaz Rabia Kızılırmak
Mayalar ve maya ürünlerinin endüstriyel kullanımı
ALKOL VE ALKOL BAĞIMLILIĞI
Transesterifikasyon; triaçilgliserollerin dizel yakıtların yerine kullanılabilmesi için gereken kimyasal modifikasyonlar arasında en çok tercih edilen.
FARKLI BESİNLERİN OKSİJENLİ SOLUNUMA KATILIM BASAMAKLARI
Eterlerin adlandırılmaları
SOĞUK ALKOLLÜ İÇECEKLER VE SERVİSİ
Saccharomyces Cerevisiae. Saccharomyces Cerevisiae Nedir Saccharomyces cerevisiae, tomurcuklanan bir maya türüdür. Ökaryotik canlılar arasında moleküler.
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
RAKI ÜRÜNLERİ.
ALKOLLER ve ETERLER ALKOLLER ve ETERLER. Bir Değerli Alkoller (monoalkoller) Bir Değerli Alkoller (monoalkoller) I. Bir Değerli Alkoller (monoalkoller)
HAZIRLIYAN:EMRE YÜKSEL. SİGARA Sigara Açıklama Sigara, günümüzde yaygın olarak tütünün kâğıda sarılmasıyla yapılarak kullanılan bu içeceğin MS ve 18.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ Ç. P. LİSE
SOLUNUM. SOLUNUM SOLUNUM ? Gliserol Gliserol.
Sunum transkripti:

ALKOL NEDİR? Alkol daha kesin bir ifade ile kimyada elementin (C2 H5 OH) olan etil alkol mayalanmış şekerli sıvıların damıtılması ile elde edilir.Elde edilen renksiz uçucu yanıcı ve kendine özgü kokusu olan sıvı bir maddedir.

Alkoller; ikiye ayrılırlar. ETİL alkol (İçilebilir) METİL alkol (İçilmez) Toplumda içki olarak kullanılan etil alkol glikoz früktoz gibi karbonhidratların bira mayası ile yaptıkları reaksiyonlar (Fermantasyon, Distilasyon) sonucu oluşur.

Oranında alkol ihtiva eder Bira %3 Şarap %10 – 12 Likör %20 – 25 Rakı %45 – 50 Kanyak %41 – 45 Cin %47 Votka %40 Whisky %43 – 50 Oranında alkol ihtiva eder

Alkollü içkiler genel olarak 3 grupta toplanırlar Alkollü içkiler genel olarak 3 grupta toplanırlar. Birinci grupta şarap gibi üzümlü ve diğer meyvelerin sularının mayalanması ile elde edilir. Mayalanma bazı organik maddelerin bazı mikro organizmalar tarafından salgılanan enzimler etkisiyle uğradığı değişiklik, şekerlerin maya etkisiyle mayalanması alkol verir mayalanmanın diğer bir adı fermantasyondur. Bilindiği gibi su 100 derecede buharlaşırken alkol sadece 78.3 derecede buharlaşır dolayısıyla embikte kaynayan sıvının ilk buharlaşanı alkoldür.