Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Saccharomyces Cerevisiae. Saccharomyces Cerevisiae Nedir Saccharomyces cerevisiae, tomurcuklanan bir maya türüdür. Ökaryotik canlılar arasında moleküler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Saccharomyces Cerevisiae. Saccharomyces Cerevisiae Nedir Saccharomyces cerevisiae, tomurcuklanan bir maya türüdür. Ökaryotik canlılar arasında moleküler."— Sunum transkripti:

1 Saccharomyces Cerevisiae

2 Saccharomyces Cerevisiae Nedir Saccharomyces cerevisiae, tomurcuklanan bir maya türüdür. Ökaryotik canlılar arasında moleküler ve hücre biyolojisi üzerinde en çok çalışılmış türdür, prokaryotlar için Escherichia coli gibi bir model organizma sayılır. Saccharomyces cerevisiae hücreleri yuvarlak veya yumurta biçimlidir, çapları 5-10 mikrometredir. Tomurcuklanma olarak bilinen bir bölünme yoluyla ürer.

3 Saccharomyces Cerevisiae Nerede Kullanılır Başta ekmek olmak üzere çeşitli unlu mamullerin, bira ve şarap gibi içkilerin üretiminde kullanılır.


"Saccharomyces Cerevisiae. Saccharomyces Cerevisiae Nedir Saccharomyces cerevisiae, tomurcuklanan bir maya türüdür. Ökaryotik canlılar arasında moleküler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları