T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C.İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
Advertisements

Amasya Görüşmesi’nde kabul edilen tek maddeydi.
1881’de Selanik’te doğdu. Annesi Zübeyde Hanım, babası Ali Rıza Efendi’dir. Sırasıyla, Mahalle Mektebi, Şemsi Efendi Okulu, Selanik Mülkiye Rüştiyesi,
19 Mayıs 1919 Samsun 16 Mayıs 1919 İstanbul
ÖZGÜR GÜVERCİN 8.Sınıf İNKILAP TARİHİ I.TBMM DÖNEMİ
MİLLİ MÜCADELEDE HAZIRLIK DÖNEMİ VE MİLLİ BİLİNCİN UYANDIRILMASI
Erzurum Kongresi Koray Özcan
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
GENELGELER VE KONGRELER
CUMHURİYET’E NASIL KAVUŞTUK?
CUMHURİYETE NASIL KAVUŞTUK
KURTULUŞ SAVAŞI M.KEMAL’İN SAMSUN’A ÇIKMASI(19 MAYIS 1919)
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I Bölüm – 8. Bölüm - 8  Temel Kavramlar  Mustafa Kemal’in Samsuna Çıkışı Ve Milli Mücadele İçin İlk Adımlar  Havza.
Adı:Dilara ÖZKAHRAMAN Sınıf:4/C
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük T.B.M.M.’nin Açılması
Atatürk’ün Ankara’ya Gelişi (27 Aralık 1919) Birinci Dünya savaşının bitmesiyle birlikte yurdumuz savaşta yenik sayıldı. Sevr Antlaşmasıyla ülkemizi.
KURTULUŞTAN KURULUŞA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN GİTTİĞİ OKULLAR
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYET’İN İLANI
AMASYA GÖRÜŞMELERİ VE MİSAKIMİLLÎ
HAVZA GENELGESİ ( Mayıs 1919)
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I
Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. M.Kemal ATATÜRK.
KURTULUŞ SAVAŞI ÖRGÜTLENME DÖNEMİ
Mondros Ateşkesinden Sonra Kurulan Yararlı Cemiyetler
SİVAS KONGRESİ EYLÜL 1919 AMASYA GENELGESİ doğrultusunda YURT GENELİ’nde SEÇİMLER YAPILMIŞ ve her ilden 3 ‘er TEMSİLCİ ‘ nin,bu kongreye katılımı.
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
SİVAS KONGRESİ SONRASI MİLLİ MÜCADELE
KAZANIMLARIMIZ Bireyde var olan adalet bilincini geliştirebilme.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 19 Mayıs 1919 Samsun’a Çıkış
ERZURUM KONGRESİ 23 Temmuz 1919
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
İNKILAP PERFORMANS ÖDEVİ
CUMHURİYET DÖNEMİ DEVLET TEŞKİLATINDA GELİŞMELER
1921 ANAYASASI.
AMASYA GÖRÜŞMELERİ 22 Ekim 1919
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sivas Kongresi
ANADOLU KASIM İLKBAHAR 1921
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
TBMM ‘NİN AÇILMASI 16 Mart 1920 –İstanbulun İşgali
GENELGE VE KONGRELER AMASYA GENELGESİ
Milli Mücadele (Kurtuluş Savaşı) ÖRGÜTLENME DÖNEMİ
KUVAYIMİLLİYE ?? Türk milletinin bağımsız yaşama isteğinin ve vatanseverlik duygusunun eseri olarak ortaya çıkan bu direniş azmine denir. Milletimizin.
ERZURUM KONGRESİ.
AİT Ders çalışma notları. Amasya Görüşmeleri sonunda İstanbul hükümeti aşağıdakilerden hangisinin varlığını tanımıştır? A. TBMM hükümetinin varlığını.
AİT Ders çalışma soruları.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Arif ÖZBEYLİ.
Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. M.Kemal ATATÜRK.
KURTULUŞ SAVAŞI -Hazırlık Dönemi-
MİLLİ MÜCADELE BAŞLIYOR KONU KAZANIM TESTİ SINIF:8.
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi GENELGELER/BİLDİRİLER/TAMİMLER 1  Havza Genelgesi(28 Mayıs1919):  Kararları:  Başta İzmir’in işgali.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
Erzurum Kongresi (23 Temmuz – 7 Ağustos  Erzurum Kongresi, Doğu Anadolu Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti ile Trabzon Muhafaza-i Hukuk cemiyetinin katkılarıyla.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
20-22 Ekim 1919 Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
19 Mayıs 1919 Samsun 16 Mayıs 1919 İstanbul
Amasya Görüşmeleri 20 – 22 Ekim 1919.
T.C İNKILAP TARİHİ ve ATATÜRKÇÜLÜK
Bandırma Vapuru.
Engin DEMİRCİ Malatya 2016.
Erzurum Kongresinin Sonuçları Milli Mücadele İçindeki Yeri ve Önemi Erzurum Kongresi memleketin bütününü ilgilendiren tarihi kararlarıyla bölgesel bir.
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ I
 23 Temmuz-7 Ağustos 1919 ERZURUM KONGRESİ Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
T.C İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ HAZIRLAYAN *BEYZA KILINÇ 12-C SBT 965.
Sunum transkripti:

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi

Mustafa Kemal’in İstifası T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Mustafa Kemal’in İstifası Amasya Genelgesi’ndeki çalışmalarından dolayı İstanbul Hükümeti M. Kemal’i görevinden alınca, M. Kemal istifa etti. Amasya Genelgesi gereği 10 Temmuz’da Doğu illerinden oluşan bir toplantı yapılması gerekiyordu. Bunun için M. Kemal Amasya’dan Erzurum’a geçti.

Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) Erzurum, Sivas, Bitlis, Van ve Trabzon’u temsil etmek üzere 56 delegenin katıldığı Erzurum Kongresi, 23 Temmuz 1919’da Mustafa Kemal’in başkanlığında toplanmıştır .

Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür bölünemez ve parçalanamaz. İlk defa Milli sınırlardan bahsedilmiştir.

Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) 2. İstanbul Hükümeti yurdu kurtarmakta yetersiz kalırsa geçici bir hükümet kurulacaktır. Yeni bir devlet kurulacağının işaretidir.

Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) 3. Kuvayı Milliye’ yi etken, milli iradeyi hakim kılmak esastır. İlk defa millet iradesinden açıkça bahsedildi.

Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Erzurum Kongresi (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) 4. Manda ve himaye kabul edilemez. (İlk defa) 5. Azınlıklara siyasal haklarımızı ve sosyal dengemizi bozucu ayrıcalıklar tanınamaz. (Azınlıkların ayrıcalıklarına karşıdır.) 6. Mebuslar Meclisi’ nin hemen toplanmasına çalışılacaktır. ( Milli Egemenlik)

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi Toplanış Bakımından Bölgesel Aldığı Kararlar Bakımından Ulusal Kongre: Erzurum Kongresi Kongrenin Bölgesel Kararları

SONUÇ T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Erzurum Kongresi 23 Temmuz- 7 Ağustos 1919 tarihleri arasında toplandı. Olası bir Ermeni işgaline karşı Erzurum’da toplanma kararı alındı. 9 kişiden oluşan Temsil Heyeti kuruldu. Manda ve himaye reddedildi. Ulusal birliğin ateşini yakmıştır.