KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

AT SIRTINDA KÜTÜPHANE.
Iletişimde üç filtre
Değişkenler.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Eğitimhane.com için hazırlanmıştır.
A) Zilin çalmasıyla yarışma başladı.
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
HAMZAKOCAKOĞLU2006 KİM DAVALI KİM DAVACI BİR HİKAYE AMA BELKİ DE GERÇEK.
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Simdi bu oyunu ciddiye al ve sakın oyun bozanlık yapma!!!!
Vaktiyle bir Keloğlan varmış… Bütün ailece çiftlikle meşgul olurlarmış
Sayın kaymakamım. Sayın İlçe Milli Eğitim müdürüm ve Şube Müdürlerim
Yavrum ve ben.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KABUL EDEMEM.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
OLAYLARI OLUŞ SIRASINA KOYMA Mustafa BİLGE Yenişehir/MERSİN
AŞK GÜNLÜĞÜ.
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
Aşk ve arkadaşlık....
Şiiri el yazı ile Türkçe defterine yazalım. ALISVERIS
FEN VE TEKNOLOJİ VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM TEKRAR.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
SERBEST OKUMA METİNLERİ
*Öğrenmek * Çalışmak ve *Başarmak
BİR BABANIN ENGELLİ OĞLUNA MEKTUBU
Ömer Hayyam rubailer Ömer Hayyam
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
BABALAR VE KIZLARI.
DİLEKÇE NASIL YAZILIR?.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Tabii canım, Sor bakalım
KÜÇÜK KAPLUMBAĞA.
Boya sandığına saklı düşler
Boya sandığına saklı düşler
Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Önce Dil Öğrenmeyi Öğrenin Gerekli Zamanı Ayırın Gerekli Zamanı Ayırın Kullanacağınız Materyalleri Edinin Kullanacağınız Materyalleri.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU
Arkadaşlık Haftası Ask ve arkadaslık bir gün yolda karşılaşırlar aşk, kendinden emin bir şekilde sorar; ben senden daha samimi ve daha cana yakınım sen.
SABIR Değerler Eğitimi.
  Sevgili TEDP ;    Başlangıçta sen benim için angarya bir çalışmaydın. Sabah uyan, evin işini yap, TEDP etkinliklerine katıl, okulda ders yap…Çok yoğun.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
CÜMLEDE DE ’NİN YAZIMI.
Minik serçe Poppi’nin en iyi arkadaşı,karşı tepedeki kardan adamdı.
Annemin yalnızca bir gözü vardı
TEMEL telefon açar: "Cemal sen misin. " "Yanlış çevirdiniz
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: selam… Kız evi: selam,hoş geldiniz. Talip: msn adresinizi oğlumdan aldım.
HAYIR DEMEK HERŞEYİ ÇÖZERMİ?
ŞARKILARDA TEOG. T.C Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Şarkılar ile TEOG Kasım 2015 Malatya.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
4/A 51 BÜŞRA CUHADAR.  Fedakarlık, bencilce düşünmeyerek başkaları için kendimizden ödün vermektir. Bazı insanlar sevdikleri için çırpınır, onlariçin.
EYVAH KAYBOLDUK.
İletişim zor bir süreç midir?
“Şikayetname” Elif Keskin. Hiç olmazsa eskiden,arada bir uğrar, Hal,hatır sorarlardı, Hani yasak savmak kabilinden diyelim, Senden sonra evin yolunu unuttu.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
Oğlum ve ben.
Helal ve Haram.
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
KARAGÖZ VE HACİVAT.
Karagöz ve Hacivat taklide ve karşılıklı konuşmaya dayanan, iki boyutlu tasvirlerle bir perdede oynatılan gölge oyunudur. Karagöz oynatıcısına hayali,
KARAGÖZ VE HACİVAT.
Sunum transkripti:

KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230

HACİVAT - Hoş geldin sevgili Karagöz'üm HACİVAT - Hoş geldin sevgili Karagöz'üm! KARAGÖZ - Hoş bulduk kel kafalı kara üzüm! HACİVAT - Nereden gelip, nereye gidiyorsun bakalım?

KARAGÖZ - Bir yere gittiğim yok da, oğlumla kaç saattir okuma-yazma çalıştık... Biraz gezeyim dedim. HACİVAT - Tabii iyi yaptın efendim, kafan balon olmuştur. KARAGÖZ - Hay hay, kafam balon oldu da uçmasın diye boynuma yapıştırdım.

HACİVAT - Hemen yanlış anlama, yani uzun zaman ders çalışmaktan kafan şişmiştir. KARAGÖZ - Kafam pişti de soğutmaya çıktım. HACİVAT - Allah iyiliğini versin! Neyse, çalışmalar iyi gidiyor mu?

KARAGÖZ - Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav KARAGÖZ - Hem de nasıl iyi gidiyor bilemezsin Hacı Cavcav! Sen söyle de müdür benim ilkokul diplomamı hazırlasın... HACİVAT - Efendim sen hele hepsini iyi öğren de diploma işi kolay... KARAGÖZ - Şey, okuma yazma öğrenirsem diploma başka başka ne işime yarayacak?

HACİVAT - Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak HACİVAT - Bak, meselâ artık mühüre lüzum kalmayacak... KARAGÖZ - Yerine kimse bakmayacak mı? HACİVAT - Kimin yerine Karagöz'üm?...

KARAGÖZ - "Artık müdüre lüzum kalmayacak. " dedin ya KARAGÖZ - "Artık müdüre lüzum kalmayacak..." dedin ya! HACİVAT - Efendim müdür değil mühür! Hani imza yerine bastığın damga yok mu?

KARAGÖZ - Öyle söylesene köftehor KARAGÖZ - Öyle söylesene köftehor! HACİVAT - Pekâlâ mektup yazmasını biliyor musun? KARAGÖZ - Biliyorum Hacı Cavcav, çok kolay!...

HACİVAT - Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin HACİVAT - Aferin, demek bilgini o kadar ilerlettin? O halde söyle bakalım, mektup nasıl yazılır? KARAGÖZ - Oğlum "Hazır Mektuplar" diye bir kitap getirmiş... Onun içinden seçip seçip yazılır HACİVAT - Allah iyiliğini versin" desene oğlun da senin kafada yetişiyor. Hiç kitaptan kopya edilerek mektup yazılır mı?

KARAGÖZ - Niye yazılmasın. Bir yere yazdım, oldu KARAGÖZ - Niye yazılmasın? Bir yere yazdım, oldu. HACİVAT - Pekâlâ cevap geldi mi? KARAGÖZ - Cevap gelmedi, mektubun kendisi geri geldi.

HACİVAT - Neyse. O zaman seninle biraz mektup üzerine konuşalım HACİVAT - Neyse... O zaman seninle biraz mektup üzerine konuşalım. Örnek ister misin? KARAGÖZ - Parasız olursa isterim Hacı Cavcav! Pişirip akşama yeriz. HACİVAT - Yine ne anladın, mektup pişirilip yenir mi?

KARAGÖZ - Köftehor, "Ördek ister misin. " dedin ya KARAGÖZ - Köftehor, "Ördek ister misin?" dedin ya!... HACİVAT - Aklın yine başka yerlere gitti. Sen şimdi beni iyi dinle! Bir defa tarihsiz mektup olmaz. KARAGÖZ - Anladım, talihsiz mektup olmaz.

HACİVAT - Talih değil, tarih HACİVAT - Talih değil, tarih!... Yani mektup kâğıdının üst-sağ köşesine o günün tarihi yazılır. KARAGÖZ - Hay hay, yazılır! HACİVAT - Mektubu kime göndereceksin Karagöz'üm?

KARAGÖZ - Yabancıya gitmesin, kendime gönderirim. Hem de çabuk gelir KARAGÖZ - Yabancıya gitmesin, kendime gönderirim. Hem de çabuk gelir. HACİVAT - Saçmalama, insan kendine mektup göndermez. Diyelim ki babana yazacaksın! KARAGÖZ - Pataklarım ha! Babam mezarda, postacı mektubu ona nasıl verecek?

HACİVAT - Allah Allah. Pekâlâ, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan HACİVAT - Allah Allah... Pekâlâ, mektubu bana yazıyorsun nasıl başlarsan? KARAGÖZ - "Keçi suratlı Hacı Cavcav, çabuk yanıma gel, canım seni pataklamak istiyor!" diye yazarım. HACİVAT - Efendim olur mu? "Çok sevgili arkadaşım, Hacivat Çelebi Beyefendi" diye yazılır.

KARAGÖZ - Ben sana öyle yazamam, çok istiyorsan otur kendin yaz KARAGÖZ - Ben sana öyle yazamam, çok istiyorsan otur kendin yaz! HACİVAT - Pekâlâ, bana yazma! Oğluna yazıyorsun "Çok sevgili oğlum!" diye başlarsın. KARAGÖZ - Gerisini biliyorum. Mektup bitince zarfa koyar, üstüne de adres yazarım.

HACİVAT - Aferin Karagöz'üm, sonra   HACİVAT - Aferin Karagöz'üm, sonra?... KARAGÖZ - Sonra da oğluma telefon edip, mektubu okurum. HACİVAT - Yine sinirlerim oynamaya başladı.

SON…