ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çevre ve Orman Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Advertisements

Edirne Bölge Müdürlüğü
Ahmet DABANLI.
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Milli Emlak Genel Müdürlüğü Performans Sözleşmesi
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
Eylem Planı Sonraki Adımlar
ŞUBEMİZİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Proje Teknik Toplantısı 9 Ocak 2013 KASTAMONU
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKİYE BELGE SAĞLAMA SİSTEMİ (TÜBESS)
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
Serdar Yegül & Soner Tümüklü
FOREST EUROPE Bakanlar Konferansı Serdar Yegül Orman Mühendisi 21 Aralık 2010.
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Bölgesel Proje Koordinatörü.
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü - ÇEM UNCCD 10 YILLIK STRATEJİSİ VE UEP UYUMLAŞTIRILMASI Erdoğan Özevren Çölleşme ile Mücadele Daire Başkanı.
İkili ve Bölgesel İlişkiler Şube Müdürlüğünün Çalışmaları
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
T.C. ORMAN GENEL MÜDÜRLÜ Ğ Ü E Ğİ T İ M DA İ RES İ BAŞKANLI Ğ I “ULUSLARARASI VE BÖLGESEL KURULUŞLARLA İ L İ ŞK İ LER Eylül-Ekim 2010” Gülşen DURSUN Bilgisayar.
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Capacity Building for Sustainable Management of Mountain Watershed in Central Asia and the Caucasus- GCP /SEC/002/TUR under FAO-Turkey Partnership Program.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
KÜRESEL ÇEVRE FONU (GEF) KOORDİNASYON
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
ZUHAL YILMAZ Başmühendis
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Uluslararası İlişkiler Alanındaki Çalışmalar 30 Kasım 2012 Çölleşme ile Mücadele Dairesi Başkanlığı.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
OTURUM 6 ARAŞTIRMA İZLEME VE DEĞERLENDİRME. AMAÇ VE ÖĞRENİM HEDEFLERİ Amaç: Katılımcıların TSM’ lerin sağlığın geliştirilmesi kapsamındaki müdahaleleri.
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
HAVZA PLANLAMA VE ARAZİ ISLAHI DAİRE BAŞKANLIĞI
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞLIK SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE GELİŞTİRME PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME ve.
COĞRAFÎ BİLİNÇ Şekil 2: Coğrafya konuları ve coğrafi bilinç unsurları
SEL ÖNLEME ÇALIŞMALARINDA AĞAÇLANDIRMA VE TERASLAMANIN ÖNEMİ
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Afetlerin görüldüğü yerler ile coğrafi özellikler arasına ilişki vardır.
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Başlayış tarihi: 1 Eylül 2012 Süre: 36 ay Partnerler: İspanya, Danimarka, İsviçre, Türkiye, İtalya, Finlandiya, Estonya, Avusturya, Norveç İşbirliği partneri:
Orman Bölge Müdürlüğü Sn Proje AdıSektörüYeriProjenin Durumu 1 Orman KadastroTarım/OrmancılıkMuhtelifİhalesi yapılmıştır 2 Orman Koruma ve İşletmecilik.
IPA II Dönemi Hazırlıkları
ORTA ASYA VE KAFKASLARDAKİ DAĞ SU HAVZALARININ SÜRDÜRÜLEBİLİR YÖNETİMİ İÇİN KAPASİTE İNŞA ETME PROJESİ Erdoğan Özevren Proje Koordinatörü KASIM 2012 ANKARA.
ULUSAL HAVZA YÖNETİMİ STRATEJİSİ
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Bilişim Sektörü 24 Aralık 2014.
AKARÇAY HAVZASI.
ÇÖLLEŞME ve EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Türkiye’deki Yüzey ve Yeraltı Su Kaynakları Dengesi.
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP) MEBGEP.
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
FOREST EUROPE İlke Kararları Bağlamında Türkiye’deki Faaliyetler, Zorluklar ve Çözüm Önerileri Serdar Yegül Orman Müh. Orman Genel Müdürlüğü Temmuz 2010.
EROZYONLA MÜCADELE EYLEM PLANI
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026) Ulusal Deprem Stratejisi Eylem Planı (UDSEP ) Prof. Dr. Levent Gülen Ofis: M-1 No:1303.
AFETLER ve AFET YÖNETİMİ (SAU-026)
Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 04 Aralık 2013, Bursa İklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisi ve uyum.
T.C. ORMAN ve SU İŞLERİ BAKANLIĞI
1/13. SUNUM İÇERİĞİ Modelleme Şube Müdürlüğü Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu’nun Teşekkülü SÇD ve Modelleme Modelleme Bilimsel Çalışma Grubu 1’inci Toplantısının.
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
1 2 ÇÖLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Toprağın korunması ve tabii kaynakların geliştirilmesi amacıyla;  Çölleşme ve Erozyonla etkin bir.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
Arazi Tahribatının Dengelenmesi (ATD) Ulusal Hedeflerinin Oluşturulması 1.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
Sunum transkripti:

ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI ÇÖLLEŞME VE EROZYONLA MÜCADELE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Eylül-2011

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Küresel ısınma, iklim değişikliği ve çölleşme, başta bilim adamları olmak üzere pek çok çevrelerce günümüzün en ciddi küresel problemi olarak görülmektedir. Türkiye bulunduğu coğrafi konum itibarı ile bu durumdan en fazla etkilenecek ülkeler arasında bulunmaktadır.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Konunun önemine binaen ülkemizde toprağın korunması, tabi kaynakların geliştirilmesi, çölleşme ve erozyonla mücadele, çığ, heyelan ve sel kontrolu faaliyetleri ile ilgili politika ve stratejiler belirlemek, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve koordinasyon sağlamak gayesi ile “Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü” nü kurduk.

Yeni Yapılanmadaki Gayemiz Ayrıca; Ağaçlandırma, fidan üretimi, erozyon kontrolu, rehabilitasyon faaliyetlerini daha etkin ve tek elden yürütmek gayesi ile “Orman Genel Müdürlüğü” çatısı altında topladık. Yeni yapılanmadaki gayemiz çölleşme ve erozyonla mücadele ve ormancılık faaliyetlerinin daha etkin, verimli ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır. Iğdır -Aralık 2004 Iğdır -Aralık 2011

2011-2015 Hedeflerimiz Sıra No Hedefler Yıllar 2011 2012 2013 2014 Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Strateji Belgesi *   2 Ulusal Havza Stratejisinin belirlenmesi (Devam ediyor) 3 Türkiye çölleşme izleme kriterlerinin belirlenmesi 4 Türkiye Çölleşme İzleme Projesi 5 Erozyon ve Sediment İzleme Projesi (Devam ediyor) 6 Erozyon Risk Haritasının Güncellenmesi Projesi (Devam ediyor) 7 Türkiye Toprak Haritasının güncellenmesi 8 Çölleşme İle Mücadele Türkiye Ulusal Eylem Programının güncellenmesi

2011-2015 Hedeflerimiz Sıra No Hedefler Ölçü Birimi Yıllar 2011 2012 2013 2014 2015 9 Türkiye Erozyonla Mücadele Eylem Planı hazırlanması   * 10 Uzaktan algılama ile orman ve bitki örtüsündeki değişimin izlenmesi projesi (CORİNE sisteminin arazi verileri ile test edilmesi) 11 Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim ve araştırma gayesi ile deneme alanları ve istasyonlarının kurulması Adet 2 4 12 İş tarifleri ve birim-zaman analizlerinin yenilenmesi (1980’li yıllarda yapılmış olup halen kullanılmaktadır) 13 Potansiyel saha tespiti ve öncelikli alanların belirlenmesi projesi (Devam ediyor) 14 Uluslararası uzman eğitimi (Devam ediyor) Kişi 40 50 60

Ulusal Erozyon İzleme Sistemi Kuruluyor

Ulusal Erozyon İzleme Sistemi Kuruluyor Sediment ve Erozyon Risk Haritalarının Oluşturulması Erozyon Veri Tabanı ve Web Uygulaması http://aris.cob.gov.tr Bütün veriler web ortamında bir araya getiriliyor. Bütün ülke akarsu havzalarının proje kapsamında tamamlanması ile birlikte güncel erozyon izleme sistemine isteyen bütün kullanıcılar ulaşabilecektir.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü