Kuruluş Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Şubat 1995’te Prof Dr Ayşe Sevim Gökalp’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlaması.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu ile görüşme 25 Şubat 2013-İstanbul Üniversitesi Balta Limanı Tesisleri Prof.Dr.Şükrü Hatun Kocaeli Üniversitesi.
Advertisements

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ZONGULDAK.
TÜRK TORAKS DERNEĞİ 1.
AİLE HEKİMLİĞİNİN TANIMINDAKİ TEMEL İLKELER
Sayın Sağlık Bakanının katılımı ile yapılan Kocaeli İl Sağlık Koordinasyon Toplantısı- 26 Ocak 2014 Kocaeli Üniversitesi Ekibinin Görüş ve önerileri Prof.Dr.Sezer.
Kemik İliği Nakil Merkezi Açılış 21 Ekim 2014 Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan
NÜKLEER TIP ANABİLİM DALI
HASTANE ETİK KURULLARI
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI FAALİYETLERİ-17 ARALIK 2013.
Misyon (1) Kocaeli ili ve çevresini içine alan bölgeye nitelikli göğüs cerrahisi hekimlik hizmeti verebilmek, Göğüs cerrahisinin daha spesifik ve ileri.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
ÜNİVERSİTE HASTANE İŞLETMECİLİĞİ - MARMARA ÜNİVERSİTESİ DENEYİMİ
Tanı ve tedavi için gerekli olan laboratuvar hizmetlerini yapmak.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
Eğitim Hastanelerinden Afiliasyona Bakış SB Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dr. Sultan KAVUNCUOĞLU.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 9 Ocak 2013.
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Stajı Dönem IV
.. HASTANEMİZE HOŞ GELDİNİZ. .. EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN TARİHÇESİ 20 Mayıs 1955 günü Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Nefrolooloji Bilim Dalı Yayın Sunumu 15 Ocak 2015 Perşembe Ar. Gör. Dr.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 18 Aralık 2013.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İÇ HASTALIKLARI A.D STRATEJİK PLANI.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ
Öğrencilerin Üniversite Sağlık Merkezleri Aracılığıyla Cinsel Sağlık/Üreme Sağlığı Konularında Bilgilendirilmesi Projesi Dokuz Eylül Üniversitesi Deneyimi.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi
Sağlık Bakanlığı Hastanelerinin Yönetim ve Organizasyonu
Prof. Dr. Seher Nilgün Ünal
BİRBİRİMİZİ FARKLI ANLADIĞIMIZ KİŞİYLE NASIL İLETİŞİM KURALIM Kocaeli Üniversitesi Toplum Ruh Sağlığı Birimi ve Psikiyatri Anabilim Dalı sunuyor Kocaeli.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ UZMANLIK EĞİTİMİ 4 Ocak 2013 Tarihindeki Fakülte Kurulu’nda kabul edilen ilkeler ve çalışmalar.
Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi
DOKTOR DOKTOR NEDİR, NE İŞ YAPAR DOKTOR NASIL OLUNUR DOKTORUN MAAŞLARI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalları Stratejik Plan Formatı
GRUP C4 IQ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Stratejik Plan Formatı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
Yüksek kalite standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Stratejik Plan Formatı
Yüksek kalitede standartlarında tanı ve tedavi hizmeti sunmak
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ
İntörn Doktor Oryantasyon Programı
Hastane Odası Tefrişi
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.
Dentistanbu l DENTİSTANBUL DİŞ HASTANELERİ Gülümseyin Burası Dentistanbul... Özel Dentistanbul Diş Hastanesi, temelleri 2 Ağustos 2001’de Özel.
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
Eğitim Faaliyetleri Dr. Dilek Bayramgürler.
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
Hastalıklar ve Hastaneler
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
MİSYON Histoloji ve Embriyoloji alanında mezuniyet öncesi ve mezuniyet sonrası düzeyinde eğitim ve öğretim kapsamında bilimsel düzeyde eğitim vermek, Araştırma.
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
Sunum transkripti:

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

Kuruluş Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Şubat 1995’te Prof Dr Ayşe Sevim Gökalp’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlaması ile kuruldu. Kasım 1995’te 2 yenidoğan, 3 süt çocuğu ve 5 büyük çocuk yatağı ile yataklı servis hizmetine başlandı.

İlk Yıllar ve Deprem 1997-1999 arasındaki dönemde 17 yatak kapasitesine ulaşan çocuk servisi; 17 Ağustos 1999 depreminden sonra kullanılmaz hale gelince, 650 m2’lik prefabrik bir mekanda yeniden yapılandırıldı.

İlk Yıllar ve Deprem Bu mekanda 19 yenidoğan ve yenidoğan yoğun bakım, 22 çocuk ve 4 çocuk acil yatağı ile hizmet verildi.

Umuttepe

Umuttepe Haziran 2005’ te Umuttepe Kampüsü’ne taşındıktan sonra ise; 20 Yenidoğan ve Yenidoğan Yoğun Bakım, 36 Genel Pediatri, 16 Hematoloji ve Onkoloji, 4 Çocuk Yoğun Bakım ve 3 Acil gözlem olmak üzere 79 adet hasta yatağı ile hizmetlerine devam etmektedir.

Bilim Dalları ve Akademik Kadro Neonatoloji; Prof.Dr. Ayşe Sevim Gökalp, Prof.Dr. Ayşe Engin Arısoy, Doç.Dr. Gülcan Türker, Doç.Dr.Ayla Günlemez Enfeksiyon Prof.Dr. Emin Sami Arısoy, Yrd.Doç.Dr.Selim Öncel Endokrinoloji ve Diyabet; Prof.Dr.Şükrü Hatun, Doç.Dr. Filiz Çizmecioğlu Kardiyoloji; Doç.Dr. Kadir Babaoğlu Nefroloji; Prof.Dr. Zelal Ekinci, Doç.Dr.Kenan Bek Hematoloji; Prof.Dr. Nazan Sarper, Dr. Emine Zengin (Zorunlu hizmette) Onkoloji; Doç.Dr. Funda Çorapçığlu Allerji-İmmünoloji; Doç.Dr. Metin Aydoğan Nöroloji; Doç.Dr. Bülent Kara Göğüs Hastalıkları Doç.Dr. Zeynep Seda Uyan Gastroenteroloji Dr.Ayşen Aydoğan (Zorunlu hizmette) 16 öğretim üyesi, 25 asistan, 12 yan dal asistanı, Anabilim Dalı Başkanları: 1995-2010 Prof.Dr. Ayşe Sevim Gökalp 2010- Prof.Dr.Şükrü Hatun

2010 yılında poliklinikte görülen hasta sayısı Hasta Çocuk 13129 Çocuk Acil 7827 Nefroloji 5916 Endokrinoloji ve Diyabet 8496 Kardiyoloji 7097 Allerji-İmmünoloji ve Göğüs Hastalıkları 7388 Yenidoğan 4210 Hematoloji 3318 Onkoloji 2184 Nöroloji 5564 Enfeksiyon 467 Toplam 66735

2010 yılında servislerde yatan hasta sayısı Genel Çocuk Hastalıkları 1727 Pediatrik Hematoloji 399 Pediatrik Onkoloji 585 Yenidoğan yoğun bakım 532 Çocuk Yoğun Bakım 122 Çocuk Acil Servis 34 Toplam 3399 Yıllık ortalama 25 dolayında SCI kapsamında yayın.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Misyonu Çocuk sağlığı sorunlarını bilen hekimler ve uzman hekimler yetiştirmek Ülke yararına öncelik veren araştırmalar yapmak Bölgemizdeki çocuklara nitelikli ve sürekli sağlık hizmeti sunmak Temel çocuk sağlığı alanlarında toplumu aydınlatmaya dönük insiyatif almak ve bölgemizdeki koruyucu çocuk hekimliği faaliyetlerini güçlendirmek Eğitim ,araştırma ve hizmet arasında sinerji ve bütünlük sağlamak Anabilim dalımızda yetişen uzmanların eğitimlerine katkıda bulunmayı sürdürmek, mezuniyet sonrası eğitimi sürekli kılmak Anabilim dalındaki bütün çalışanların yüksek memnuniyetini sağlamak Uzmanlık eğitimi için tercih edilir olmaktır

Değerlerimiz Hastaya zarar vermemek Bilimsellik, kanıta dayalı verilere saygı Akademik dürüstlük Öğrenci ve asistan eğitiminde önem ve özen Hasta yakınlarına empati ile davranmak Çocuk sevgisi İnsancıllık Dürüstlük Özveri Açıklık Öğretme sevgisi, öğrenme isteği Karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi Ortak amaçları gözetmek Adalet Sorumluluk ve görev bilinci Öncelikleri belirlemek, önem vermek İyi çalışma ortamı, ekip ruhu Ortak akıl, ortak duygu için çalışmak Motivasyon ve ödüllendirme Her düzeydeki geri bildirime değer vermek Eleştiriye açıklık, tahammül ve hoşgörü Abartıdan kaçınmak Deontolojiye saygı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın vizyonu Üniversite yerleşkesinde ayrı bir çocuk hastanesinde faaliyet gösteren, bütün yan dallarını kurmuş ve geliştirmiş; eğitim,araştırma ve hizmet bakımından referans merkezi haline gelmiş bir anabilim dalı olmaktır.