Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

Serüvene koşmak için, trenler bekliyorsan,  Güneşi yakalayıp gözlerine yerleştirmek için,  beyaz yelkenlerin gelip seni almalarını bekliyorsan,  Ve.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
ASIL EKSİKLİK Asıl eksiklik, eksik olduğumuzu düşünmekti. Asıl eksiklik, çareyi başkasında aramaktı.
KIYAS Aşağıdaki göz kamaştırıcı kıyasa dikkatle bakın
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
Sunu: akie
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
UNUT BENİ CAN Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım kaçıncı gece yıldızları yıkadığım göz yaşlarımla? Mesafeler yırtıldı hıçkırıklarımla Bosnalı kadınlar.
ÖYLE BİRİNİ SEVİN Kİ.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
SERBEST OKUMA METİNLERİ
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
BİR SARI LİRA GİBİ SAKLANAN ÖMÜR….
İKİMİZ Mİ, HEMEN Mİ ? Oraya varmak mı? İkimiz mi? Hemen mi? Dur, bekle beni, geliyorum En güzel yerinden öpeceğim Bilmem dudakların mı? Gözlerin mi? Önce.
LÂL BİR MASAL.
Bu kaçıncı gece hasretinle yandığım,
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
NERDESİN İSHAK SAKA.
YAPIM VE ÇEKİM EKLERİ.
Daire Grafiği.
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
Dört Mum.
Günü Sevgiyle Başlat.
Kendinizi başkasına anlatmayın.
Unutma Senden bir tane daha yok bu dünyada. Gülümsemeyi asla unutma.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Anneme mektup Şiir : Nurgül Yenigün 05/2006.
G E N Ç H O Ş S A D A “Geleceğe Güvenle Bakabilmek için” DÜNYA, DURAKTIR… Siz hiç hayatınızda otobüs terminalinde bekleyen bir insanın oturmak için çarşıdan.
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Binsem hülyaların beyaz atına
ZORDU NE ZORDU GECELERİ GÜNDÜZE BAĞLAMAK SENSİZ
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için sadece “mouse”u tıklayınız Leyla ve Gece.
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
Hayat.
Yalnızlığa Çağrı Namusum üzerine yemin ederim,bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum. Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan,yalnızlığı özlüyorum. Yalnızlıkta.
YILDIZLARIN VE AYIN GİTTİĞİ YERE GİDEN SEVGİLİYE...
Konuş sevdiğim Yüreğinin şarkısını söyle bana Gece karanlık,
GiTTiĞiN YeR.
‘de, da’ ba ğ lacı, vurguyu kendinden önceki ö ğ eye çeker. Örnek:Sen de yarın karde ş ini parka götüreceksin. Sen yarın.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
TÜRKÇE / HABER KİPLERİ HABER KİPLERİ.
“ Ş imdi o dünyadan hiçbir haber yok Yok bizi arayan, soran kimsemiz Öylesine karanlık ki gecemiz Ha olmu ş, ha olmamı ş penceremiz.” Cahit Sıtkı TARANCI’yı.
ÖZGE CANIMIZ İ Ç İ N YASTA DE Ğİ L İ SYANDAYIZ Ölmek istemedim anne Zorla dokundular bana Götürdüler beni zorla Engel olmak istedim Canımı yaktılar,
SeNDeN SoNRa.
ASIL EKSİKLİK.
KAVGAYI ağacın yaprağına yaz; Sonbahar gelsin yaprak KURUSUN diye.
Gitme Hazan Altun Gitme..... A ş kımın baharında kı ş olurmu? Hayallerimiz hiç,kabus olurmu? Zaman akmadan sabit dururmu? Boynum omzuma e.
Karanlık bir geceye doğan aydınlıktın sen,
SESLİDİR Sen Hiç..? MR CAN AKIN Sen; mehtaplı yaz gecelerinde sevginin coşkusuyla, yıldızlara dokunabildin mi hiç..? Sen; güneşli ılık bahar günlerinde.
SEVGİ BAHÇESİNİN EN NADİDE ÇİÇEĞİ SENSİN BENİM CANIM ANNECİĞİM…
Bırakta Gözlerinde Ölüp Gideyim
Artık Aşk Değil Bana Sevdasın
Rüzgarın kemanını çaldığı ve yağmur damlalarının pencerene vurduğu Soğuk bir gecede yatağına uzanıp hayalini kurduğun Ve keşke dediğin bütün güzellikler.

6.Sınıf İ ngilizce(Saatler Konusu) Saatlerin Söylenişi 1-)What is the time ? 2-)What Time İ s İ t ?
Demek ki Demek ki geceler bensiz de güzel Yokluğum canına tesir etmemiş Ha benim ellerim ha başka bir el Gariplikler garibine gitmemiş.
Doğacak bebek doğumdan bir gün önce Allah ile görüşür :
Sunum transkripti:

Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki

Bir ku ş sütü eksik olan masada Kar ş ındaki tabak bo ş mu ş sadece Demek tenhaları seven yalnızlık Bizim gönlümüze ko ş mu ş sadece

Yorganı, dö ş e ğ i yadırgamadan Uyku gelip konmu ş kirpiklerine Dü ş lere dalmı ş sın umursamadan Açmı ş sın rüyanı sevdiklerine

Boynun bükülmemi ş uyandı ğ ında Hatta zevk almı ş sın horoz sesinden Rüzgar pencereyi tıklattı ğ ında Geçmemi ş im bir an olsun içinden

Ak ş am olur…karanlık ne bilmezdim Sen gidince …ilk kez geldi karanlık Sen olsaydın hüzne izin vermezdim Sen gidince …tebessümüm bir anlık

Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş