Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

6.Sınıf İ ngilizce(Saatler Konusu) Saatlerin Söylenişi 1-)What is the time ? 2-)What Time İ s İ t ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "6.Sınıf İ ngilizce(Saatler Konusu) Saatlerin Söylenişi 1-)What is the time ? 2-)What Time İ s İ t ?"— Sunum transkripti:

1

2 6.Sınıf İ ngilizce(Saatler Konusu)

3 Saatlerin Söylenişi 1-)What is the time ? 2-)What Time İ s İ t ?

4 Tam Saatler(o’clock) O’clock sadece tam saatleri söylerken kullanılır. Örnek:What time is it ? İ t is four o clock.

5 Yarım Saatler Half ‘Yarım’(Buçuk) demektir. Ve İ ngilizce saatlerde ‘Past’ geçiyor anlamında kullanılır. Ancak yarım (Buçuklu) saatlerde ise ‘Half Past’ kullanılır. Örnek:What time is it? İ t is half past nine.

6 Çeyrek Saatler Çeyrek saatleri ö ğ renebilmek için önceklikle bu 3 kelimeyi ö ğ renmek lazım: 1-)(a) quarter(Çeyrek) 2-)Past (Geçiyor) 3-)To (Kala) Not:a quarter past:Çeyrek geçe Not: a quarter to :Çeyrek kala What time is it ? İ t is a quarter past six. What time is it ? İ t is a quarter to seven.

7 Ara Dakikalar Şimdi de tam, yarım yada çeyrek de ğ il de, ara dakikaları ö ğ renece ğ iz. İ ngilizceyi özellikle yeni ö ğ renirken, İ ngilizce Saatlerde en çok karıştırdı ğ ımız konu bu olsa gerek. Aslında zor olmadı ğ ını size ispat edece ğ im Not:Evvela şunu unutmayalım; İ nglizce’dede Saatleri okurken her zaman önce dakika sonra saat söylenir. Bu kuralı unutmazsanız hata yapmazsınız. Bir de geçelerde (past), Kalalarda (to) kullanıldı ğ ını bilelim. E ğ er dakika kısmı 30 ′ dan küçükse geçiyor(past), ama e ğ er dakika kısmı 30 ′ dan büyükse, bir sonraki saate (to) diyece ğ iz. Örnek: Hesabı hatırlayalım; önce dakika,sonra saat. Yani: What time is it ? İ t is ten past eight.

8 İ zledi ğ iniz İ çin Teşekkürler Hazırlayan:Mehmet Arda Güler Sınıfı:6/A No:533 Okulu:Serhan Çalık Orta Okulu


"6.Sınıf İ ngilizce(Saatler Konusu) Saatlerin Söylenişi 1-)What is the time ? 2-)What Time İ s İ t ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları