DRAMA.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Mehmet Erdem Dünyadaki insanların % 25’i günde sadece 1 doların altındaki gelirleriyle sefil bir hayat yaşıyorlar. Biliyor musunuz?
Advertisements

 Bu ünitede öğrenciler mevsimleri ve mevsimleri birbirinden ayıran özellikleri öğrenecekler.  21.yüzyıl becerileri: Bilgi ve Medya Okur Yazarlığı.
SAĞLAM DUR YÜREĞİM Aşağıdakilerden hangisi daha zordur? a) gitmek b) kalmak c) mızıkçıyla oyun oynamak Sus yüreğim.Feryat etme.Çığırtkanlara yaraşır bu.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
BİLMECELER  .
ÜLKELER PROJESİ: JAPONYA
SİZİN ÇOCUKLARINIZ! BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ! ÖĞRETMEN PDR PGB ÖDB.
SIFATLAR ÖN AD.
OYUNLAR.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DÜNYAMIZ.
MEVSİMLER.
Çetin Çan çan çikolata. Çetin içti limonata. Osman zil çaldı. Çetin maça çıktı. Maçta çok çalım attı. Kaçma Çetin kaçma.
ÖZEL MÜZEYYEN ÇELEBİOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU.
Abdurrahman OLGUN Gökalp KILINÇ.
DÜNYANIN HAREKETLERİ Dünya uzayda nasıl hareket eder ?
Adam ve hayattaki tek arkadası olan köpeği
Çaresizliklerle dolu bir adamın öyküsüdür.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
TÜRKİYE’DE YERLEŞME.
SONUÇLARI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Anne ayı, “Sarı Yumak, bu gece erken uyumalısın, yarın okula başlıyorsun” dedi. Sonra okul çantasını onun ayak ucuna koydu.
MEVSİMLER
M E V S İ M L E R.
Ege günde 2 çilek yiyor. Ege bir haftada kaç çilek yer?
Kuyruğunu kıskanan uçurtma
ŞUBAT AYI BRANŞ BÜLTENİ.
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
Erciyes Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 2. sınıf
Quest Atlantis Çok-Kullanıcılı Sanal Ortamları Kullanan Eğitsel Bir Bilgisayar Oyunu Örneği: Quest Atlantis Projesi Öğr. Gör. Dr. Hakan Tüzün Hacettepe.
TÜRKÇE DRAMA ÖRNEĞİ.
MEVSİMLER
ÇOCUK OYUN HAKKI Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989’da kabul edilen Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’de güvence.
Uzun zamandır hayatta neler yaptığımıza dair düşünüyorum.....
TÜRKÇE / Noktalama İşaretleri
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun HALK OYUNLARI Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Avcı BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu FEN LABORATUVARI George.
Hazırlayanlar Müge Çagman G. Pınar Sıdal
AYA YOLCULUK AD- CEREN SOYAD-AKSU NO- 427 SINIF-5-A KONU-AYA Yolculuk.
DÜNYANIN HAREKETLERİ.
Bremen Mızıkacıları.
ÜŞENGEÇ YENGEÇ.
Yaratıcı drama, doğaçlama ve role bürünme esasına dayanan, tiyatro ve drama tekniklerinden yararlanılarak oluşturulan bir grup çalışmasıdır. Gruptaki.
YAVUZ BAHADIROĞLU (1945-….) Yazar, Tarihçi, Gazeteci, Radyo Programcısı.
HAVA NASIL ORALARDA? 4/C.
S SESI. Mert mimar ol. Nermin itten korkma. Sinan sulu kayısı alma sert al. Kerem sesli masal anlat. Kamil kemer takar mı? Ekrem trene atla.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
Bünyamin ÖZDEŞ. c)- HALKADA OYUNLAR Bünyamin ÖZDEŞ.
MÜZİK Ebru Fidan DRAMA Osman Dursun MODERN DANS Dinçkal Tunca BİLGİSAYAR Sibel Kara BALE Seçil Akbaş BEDEN EĞİTİMİ Selim Kuruoğlu YÜZME Selim Kuruoğlu,
Tombik ormanda.
Okuma Metni 4 (Güneş’in Uyuduğu Yer) MEB Türkçe Ders Kitabı 1 Erhan KESKİN.
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
18 MART Stadyum Hazır Her Şey Çok Güzel Taraftarlar Hazır Koalisyon Hazır 3D Hazır.
ETKİNLİĞİN ADI  KENDİNDE DEĞİŞİKLİK YAP. YAŞ GRUBU  Uygulanan değişiklik ve ayrıntıya göre değişir.
DİŞ HEKİMİ Diş hekimleri, diş sağlığımızla ilgilenirler. Dişlerimizi günde 3 defa fırçalamalıyız!
Beden Eğitimi Öğretmeni
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
Ka y kay.
DRAMA SÜRECİNDEKİ ÖĞELER
Dosyabak.com T.C ……………………. İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ……………… İLKÖĞRETİM OKULU …………………….. ÖĞRETMENİ …………………………….
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Uzay ve Uzay Çalışmaları.
Halka Üçgen Doğru Petek oyunu kuralları:
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
KÜRESEL ıSıNMA Sunan: M. Eren İÇİN KÜRESEL ISINMA NEDİR? Küresel ısınma, atmosferde ve okyanuslarda yaşanan ısı artışı ve bunun yol açtığı iklim değişikliklerinin.
MEVSİMLER
Sunum transkripti:

DRAMA

ISINMA HAREKETLERİ Issız bir adaya düştünüz. Sonra maymunlarla karşılaştınız. Maymunlar sizi kovalamaya başladı. Maymunlardan kurtulmak için denize giriyorsunuz. Bu seferde köpek balıklarına yakalanıyorsunuz ve ondan kurtulmaya çalışıyorsunuz.

Eğitsel oyun Sınıf iki gruba ayrılıyor. Daire biçiminde oturulur Bahçivan ve yaramaz çocuğumuz var. Bahçıvan yaramaz çocuğun yanına giderek sakın çimlere basma, çiçekleri koparma der. Yaramaz çocuk beni yakalamayı başarırsan söylediklerini yaparım der ve kaçmaya başlar. Ama yaramaz çocuk hangi hareketi yapıyorsa bahçıvan da aynı hareketleri yapmak zorundadır. Örneğin çocuk iki kez kendi kendi etrafında dönerse bahçıvan da dönecek, tek ayakta koşarsa bahçıvan da tek ayakta koşacaktır. Gruplarda sıra sıra bir bahçivan bir yaramz çocuk olan öğrenciler olacak. Oyunun sonunda hangi grup daha çok yakalamışsa o takım kazanacak.

Doğaçlama KONU: İFTİRAYA UĞRAMAK TİP: ÇİFTÇİLER YER: DÜNYA ve UZAY DERS: SOSYAL BİLGİLER KAZANIM: AHLAK GELİŞİMİ

‘’Türkiye’de geçim sıkıntısı çeken çifçi Hakan Bahtsız, Uzay’a göç eder, bir granit tarlasında susuz tarım yaparak börülce yetiştirir ve kısa sürede zengin olur. Ancak yan tarlanın sahibi Merkürlü Memoş onu kıskanır ve börülcelerin GDO’suyla oynandığı söylentisini yayar. Hakan Bahtsız tutuklanır ve planet dışı edilir.’’