Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KONYA TEKNOKENT SELÇUK ÜNİVERİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
Middle East Technical University
ARTEV Management Platform ‘Intellectual Asset Management at Enterprises ARTEV Consortium Partners Entelektüel Varlık Yönetimi - Mevzuat Altyapısının Ekonomik.
PATENTLER Patent Nedir? Ne İşe Yarar?
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
Grup 8: YÖK Koordinasyon Oturumu Uluslararası öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliğinde YÖK’ün işlev ve kurumsallığı– 37 Sorun Uluslararası öğrenci ve.
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
“IP Universities” Istanbul, May 16 to 18, 2012 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logo FM Ofisi – Üniversite İlişkisi Salih.
T.C SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI
“IP Universities” Istanbul, April 14 to 15, 2011 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Institutional logoTürkiye’de FM Eğitimi Salih BEKTAŞ.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
Panel #7 –Looking Forward: Turkish Experience
Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri İstanbul İşbirliği Platformu Projesi’ İstanbul Kalkınma Ajansı, ‘Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma’ Mali Destek Programı.
ÖRNEKLERLE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Proje Ofisi Koordinatörü
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
Türk Patent Enstitüsünün Teknoloji Transferine Yönelik Çalışmaları Prof. Dr. Habip ASAN Türk Patent Enstitüsü Başkanı.
“IP Universities” Istanbul, May 23 to 25, 2013 Albert Long Hall, BOGAZICI UNIVERSITY Concluding Remarks (Kapanış Sözleri) Dr. Suat Genç TÜBİTAK.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
6. SANAYİ KONGRESİ Üniversitelerin teknoloji tabanlı inovasyon sürecindeki rolü ve teknolojiye dayalı ekonomiye geçişte tetikleyici model arayışı Doç.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
Prof. Dr. İlkay KUŞCU Doç. Dr. Tuğba UÇMA UYSAL
Ankara Sağlıkta Yenilikçilik Hareketi İlke Eren SEİS Araştırma Uzmanı
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
Üniversite Sanayi işbirliği ile başarmak Prof. Aytül Erçil Sabancı University
BME Eğitimi, Mezunların Durumu ve EMO’nun Rolü Çalıştayı Başkent Üniversitesi BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ B. MURAT.
Açık İnovasyon ve Fikri Varlıklar Sertaç Köksaldı İnovasyon ve Sınai Mülkiyet Hakları Konferansı 4 Aralık 2009.
SANAYİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
15/04/20111 /39 Üniversiteler ve Patent: TPE Perspektifinden Mevcut Durum ve Geleceğe Yönelik Strateji ve Projeler Ahmet KOÇER TPE Başkan Yardımcısı “Üniversitelerde.
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
EMLAK PAZARLAMA STRATEJİLERİ VE UYGULAMALARI
Fikri haklar yönetimi Tüm bu faaliyetlerin şirketin ticari faaliyetleri ile ilişki içerisinde yürütülmesi şarttır.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
TEKNOLOJİ TRANSFERİ VE DEĞERLENDİRME SÜREÇLERİ Av. Ömer Hızıroğlu Hukuk Müşaviri ve Lisanslama Müdürü INOVENT A.Ş (c) Copyright Inovent A.Ş.,
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON OFİSİ BİRİMİ
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
IP Management in Industry & Their Expectations Murat Peksavaş Chairman, Intellectual Property Working Group TÜSİAD International Conference on “Managing.
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
Teknoloji Transferi ile İlişkili Türk Patent Enstitüsü Faaliyetleri
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
UĞUR MUSLU B  Friederich List’ in 1841 de yayınlanan ulusal politik ekonomi sistemi çalışmasına dayandırılmaktadır.  Bu çalışmada List ulusal.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
TÜRKİYE’NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ  2011 öncesi ( BTYK)  (23.BTYK - 27.BTYK)  2014 ve Sonrası (27. BTYK - )
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
FİKRİ VE SINAİ HAKLARIN GÜMRÜKLERDE KORUNMASI
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
Makine Mühendisliği nedir?
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
Sunum transkripti:

Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi Lisans: Elektronik Müh. Yüksek Lisans: İşletme (Tezli)Doktora: Endüstri Müh. Yar. Doç. Dr. Namık Kemal Üniversitesi

Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Önerisi ve Detayl ı Analizi Kulak, Ö., "Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli”, Yöneylem Araştırması ve Endüstri Mühendisliği 31. Ulusal Kongresi, YAEM 2011, s , Sakarya Üniversitesi, 5-7 Temmuz Durum Analizi Buluş sahipliği Patent vekilliği TPE ve ihtisas mahkemeleri Buluş Pazarındaki Konum Buluş Yönetimi Eğitimi Buluş Yönetimi Kurumsallaşması Buluş Yönetim Ofisi Kurulum Modeli İnsan Kaynağı Veritabanları, Kütüphane ve Çalışma Altyapısı Çalışma Modeli Zaman Planı Gelir ve Gider Planı Uzun Vadeli Hedefler Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Patent ve Lisans Destek Birimi Kurumsalla ş ma Stratejisi 1/3 Başarılı Akademik Çalışmalar (Genel destekle) Az say ı da Patent Başvurusu Kişisel Çabayla Endüstriyle Buluşma veya Masraf Kalemi   Fikri Mülkiyet Altyapısı ile Araştırma Alanlarının Oluşturulması Alanlarda Uzmanlaşmış Sürekli İç Patent Desteği ile Akademik Çalışmalar Endüstriye Patent Portföyü Sunumu Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Patent ve Lisans Destek Birimi Kurumsallaşma Stratejisi 2/3   Mühendislik, Tıp, Temel Bilimler Genel Prosedürel Patent Başvuru Desteği Fikri Mülkiyet Desteğiyle Seçilmiş Akademik Alanlarda Uzmanlaşılmış Patent Portföyü Oluşturma ve Pazarlama Desteği CE EE Genel Bilgi Paylaşımı ve Eğitim Kaynağı Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Patent ve Lisans Destek Birimi Kurumsallaşma Stratejisi 3/3   Geniş Yelpazede Bilgi Transferi + Prosedür Destek Tedariği Kısa vadede patent toplamını hızlı arttırma Tam döngü destek ile kurumsallaşma + Hedef alanlarda iç uzmanlıklar kazanma Güçlü patentleme mekanizmalarıyla pazara kalıcı yerleşme Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Patent ve Lisans Destek Birimi Kurumsallaşma Aşamaları insan kaynağı ve bilgi altyapısı iç mevzuat ve organizasyonel işleyiş kurumsal yönetim desteği verimli teknik alanların çoğaltılması Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Namık Kemal Üniversitesi Patent ve Lisans Destek Birimi İleti ş im Arayüzü Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Patent ve Lisans Destek Kütüphanesi, Veritabanları ve Çalışma Altyapısı  Patent veritabanları  Fikri Mülkiyet Kütüphanesi  Dil kaynakları  CAD ve yazım programları Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Patent ve Lisans Destek Birimi İnsan Kaynağı Stratejisi Ara ş t ı rmalar ve Patent Portföyü i ç in Hedef Teknik Alan: Sorumlu Akademisyen Teknik Alan Uzmanı Araştırmacı Teknik Alan Uzmanı Patent Vekili Ticari Hukuk ve FM Hukuk Uzmanı Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Uzman Eğitimi için Lisans Dersi: “Mühendisler için Teknoloji Lisanslama” Fikri Mülkiyet Hakları Ulusal ve Uluslararası Patent Prosedürleri Patent Hukuku Temelleri Teknoloji Geliştirme Stratejisi, Mühendislik ve Bilim'de Tekniğin Bilinen Durumu Bir Patent Başvurusu Yapmak Buluş Sahibi-Vekil-Sorgulayıcı İletişimleri Fikri Haklar İhlali Patent Değeri Kestirimi ve Patent Portföy Stratejisi Lisanslama ve Teknoloji Başlangıç Şirketi Kurulumu Makro Seviye Teknoloji Yönetimi Fikri Hakları Meslekleri Temsil Etme-Tam Döngü Fikri Haklar Akışı Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Eğitim Sonuç Anketi : “Mühendisler için Teknoloji Lisanslama” Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

Teknopark, araştırma laboratuvarları, sanayi işbirlikleri oluşturulmasında pazar ve buluş rekabeti analizi, seçilmiş araştırma yapıları için destek amaçlı ön teknik alan taraması Araştırma paydaşları ile üniversite arasında gizlilik, kar paylaşımı, temsil anlaşmaları Araştırmaların aynı alanda teknik uzman vekil tarafından takip edilmesi, buluş fikirlerinin vurgulanması, sınanması Potansiyel buluş fikri değer kestirimi araştırmasının yapılması, fikre özel buluş geliştirme ve koruma, patent inceleme, lisanslama ve dava stratejilerinin oluşturulması Üniversite teşvik desteği yönetimi Patent dosyası hazırlanması,takibi ve daha önce belirlenen stratejilerin geliştirilmesi, itiraz stratejilerinin belirlenmesi ve temsili Tescil sonrası buluş değeri ve lisans pazarı araştırması,özel sektör işbirliği araştırması, lisanslama-teknoloji şirketi kurma stratejilerinin belirlenmesi İhlal davaları için strateji belirlenmesi ve ihlal süreçlerinin yönetimi Fikri mülkiyeti ticarileştirme başarısı ölçümü ve buna dayalı olarak yeni araştırma yapılarının, konularının ve stratejilerin değerlendirilmesi Patent ve Lisans Destek Birimi Tam Destek Döngüsü Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi

İlginiz için teşekkürler.. Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi