İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUKLARIMIZI DEPREM HAKKINDA B İ L İ NÇLEND İ REL İ M.
Advertisements

SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Hep Birlikte İdris BASMAZ
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Ankara Özel Tevfik Fikret Anaokulu
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Sivil toplum kuruluşları
Kendine Karşı Sorumluluk
SENCE ÇEVRENDEKİ CANLILAR SADECE GÖRDÜKLERİNLE Mİ SINIRLI? HADİ GEL CEVABINI BULALIM.
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
ADLAR 1.ANLAMLARINA GÖRE ADLAR: A.VARLIKLARA VERİLİŞLERİNE GÖRE ADLAR:
ETİK LİDERLİK SEMİNERİ
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Doğal Mirası Koruma Mekansal Gelişme Kültürel Mirası Koruma KIRSAL KALKINMA DÜŞÜN GERÇEKLEŞME SÜRECİ VE KELKİT A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kelkit 2005.
SİVİL TOPLUM KuruluSLARIYLA İs BİRLİGİNİN ÖNEMİ
TÜRKÇE / Sözcükte Anlam
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
HAYVAN DOSTLARIMIZI SEVMEYEN AZ KİŞİ VARDIR DEĞİLMİ ?
Az sonraki resme 5 saniye boyunca bakın
Çevreyi Korumak.
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
İLETİŞİM.
BİRLİK 1. 2  Siyasal ve Ekonomik boyutlarıyla Birlik Kavramı ve Düşüncesi  Siyasi Birlikler  Üniter  Federal  Konfederal  Uluslararası-Uluslarüstü.
Toplum İçin Çalışanlar
TOPLUM VE KURUMLAR KAZANIMLAR: 1-TOPLUMUN TEMEL İHTİYAÇLARIYLA BU İ
“Merhaba çocuklar, İsmim ……… Kızılay’da …………….. Olarak görev yapıyorum. Sizlere bugün Türk Kızılayı’nı anlatacağım.“
MERHABA ÇOCUKLAR, BUGÜNKÜ DERSİMİZ KÜMELER. ŞŞŞŞimdi gelecek olan hayvanları söyleyelim.
Özel Habitat Gereksinimleri ve Rezerv Tasarımı.
Hakan Satılmış Türkçe Öğretmeni
SağlIk alAnInda çalIşan sİvİl toplum örgütlerİ
Hep Birlikte Ünitesi.
SOSYAL ÖRGÜTLER.
İlk çağlarda vahşi hayatın,günümüzde ise
Nesli Tükenen Hayvanlar
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
Öğr.Gör. Seda AKIN GÜRDAL
TOPLUM İÇİN ÇALIŞANLAR
Yrd.Doç.Dr. Volkan Unutmaz. Sporda yönetimi meydana getiren unsurların kuruluş ve işleyiş biçimini inceleyen, bu unsurların en iyi şekilde sevk ve idaresi.
SİVİL SAVUNMA NEDİR? SSSSavaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve savunmanın en önemli unsurlarından biri olan.
Logo nedir? ARDA KIRTASİYE. Logo ticaretin başladığı yıllardan beri ürünleri, kuruluşları ya da hizmetleri birbirinden ayırt etmeyi sağlayan bir ya da.
SOSYAL SORUMLULUK VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YAPAN=TUĞÇE TÜREDİ
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENME TEHLİKESİ OLAN CANLILAR
6.1. Sendikalar ve toplu sözleşme
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
Deneyim Paylaşımı: Temiz Hava Hakkı Platformu
KDZ EREĞLİ KADIN PLATFORMU TANIŞMA KAHVALTISINA HOŞGELDİNİZ
TEMA VAKFI KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI HAZIRLAYAN:İSMAİL MERT.
ALICAN OZTURK Konu: İsim(Ad).
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU YAŞAMIN TEMEL KAYNAĞI : SU Kaynak : Karikatürcüler Derneği-TEMA Vakfı-Cartoon Yayıncılık “Doğa ve İnsan Karikatür Yarışması”
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
KONU:SOSYAL ÖRGÜT, RESMİ KURUM ÖZEL ANTAKYA ATA KOLEJİ
Sunum transkripti:

İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız şeyleri düşünün ve sınıfınızda tartışın.. İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız şeyleri düşünün ve sınıfınızda tartışın..

İnsanların yalnız başına uğraşamayacağı,sesini duyuramayacağı şeyler vardır. Örneğin Karetta,Panda,Kelaynak gibi nesli tükenen hayvanları korumak sadece bir insanın yapabileceği bir şey değildir.Bunun içindir ki bir araya gelirler ve topluca hareket ederler. İnsanların yalnız başına uğraşamayacağı,sesini duyuramayacağı şeyler vardır. Örneğin Karetta,Panda,Kelaynak gibi nesli tükenen hayvanları korumak sadece bir insanın yapabileceği bir şey değildir.Bunun içindir ki bir araya gelirler ve topluca hareket ederler.

Artık Sosyal örgüt kavramı aklımızda oluşmaya başladı. O halde insanların belli bir amaca yönelik ve tamamen gönüllü bir şekilde oluşturduğu gruplara SOSYAL GRUPLAR yada SOSYAL ÖRGÜTLER diyebiliriz. Artık Sosyal örgüt kavramı aklımızda oluşmaya başladı. O halde insanların belli bir amaca yönelik ve tamamen gönüllü bir şekilde oluşturduğu gruplara SOSYAL GRUPLAR yada SOSYAL ÖRGÜTLER diyebiliriz.

Şimdi sosyal gruplar örnekler verelim. KIZILAY-YEŞİLAY-TEMA VAKFI-DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ vb. Örgütler sosyal örgütlerdir. Şimdi sosyal gruplar örnekler verelim. KIZILAY-YEŞİLAY-TEMA VAKFI-DOĞAL HAYATI KORUMA DERNEĞİ vb. Örgütler sosyal örgütlerdir.

Ayrıca..Aynı iş kolunda çalışan insanların bir araya gelerek oluşturduğu örgütlerde vardır. SENDİKALAR-ODALAR-DERNEKLER bu tür sosyal örgütlerdir. Çevremizde gördüğümüz bu tür örgütlerede sizler örnek veriniz… Ayrıca..Aynı iş kolunda çalışan insanların bir araya gelerek oluşturduğu örgütlerde vardır. SENDİKALAR-ODALAR-DERNEKLER bu tür sosyal örgütlerdir. Çevremizde gördüğümüz bu tür örgütlerede sizler örnek veriniz…