Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ÖZCAN PALAVAN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EVSERA EĞİTİM SETİ NASIL HAZIRLANIR
Advertisements

Tarımsal İlaçların Çevreye ve İnsana Olan etkileri
AVRUPA BİRLİĞİ’NİN GÜNLÜK HAYATIMIZA ETKİLERİ
KOLAYLAR Taze Meyve-Sebze Dünyası
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME ve GELİŞME
Üreme, Büyüme ve Gelişme
ORGANİK TARIM.
Sunumu izlemek için bir tuşa tıklayarak ilerleyiniz. Sunum seslidir.
Tohumculuk Sektörünün Hedefleri ve Vizyonu
GREENPEACE TARAFINDAN YAPILAN ANKET ÇALIŞMASI
ÖĞRENCİ GİRİŞİ ÖĞRETMEN GİRİŞİ.
GENEL HEDEF İzmir ilinde üretilen taze sebze ve meyveye zarar veren hastalık zararlı ve yabancı otlara karşı kullanılan Bitki Koruma Ürünlerinin ‘’Zirai.
ÜLKEMİZDEKİ TARIM ÜRÜNLERİ
FASULYE.
DERS: FEN VE TEKNOLOJİ SINIF: 5 KONU: YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE HAZIRLAYAN:
GRUP DAVRANIŞLARININ TEMELLERİ
GROWLEEN Allgrow.
ECOGREEN Organik Torf NASIL OLUŞTU ?
ayçiçeği büyüme evreleri
1. Sağlık ve Sağlık Düzeyini Etkileyen Faktörler
Sadece domates, ekmek veya bir meyve yediğinizi zannederken aslında
SEBZELERİN GENEL EKİM – DİKİM BİLGİLERİ
KOCA FİĞ (Vicia narbonensis L.)
Toprak Çeşitleri Ve Özellikleri
MEB HİZMET İÇİ EĞİTİM SEMİNERİ
M E V S İ M L E R.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
TÜRKİYEDE YETİŞEN TAHIL ÜRÜNLERİ
ÇİÇEKLİ BİTKİLERDE ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Atatürk ilke ve İnkılapları Ünite Tanıtım Sunusu
KLASİK DÖNEM BESTECİLERİ
TÜRKÇE DRAMA ÖRNEĞİ.
Gelişimi FarklI Olan Çocuklar
KENT VE TARIM ÇALIŞMA EKİBİ Zir. Müh. Sertaç HEKİM
BİR BİTKİDE ÇİÇEKLİ ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
ÜNİTE 2 : İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM KAZANIM: İbadetlerin davranışlar üzerindeki etkisini fark eder. TARTIŞMA YÖNTEMİ.
BİTKİLER(PLANTAE)ALEMİ
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
Biyoteknoloji ve Gen Mühendisliği
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
Mısır Büyümesinde C Vitamininin Etkisi
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
PROBLEM ÇÖZME YAPILANDIRILMIŞ GRUP PROGRAMI Genel Hedef : Problem çözme becerisini kazanabilme. Düzey : İlköğretim ikinci kademe Üye sayısı : 12 Süre.
HÜCRE İLE İLGİLİ ETKİNLİKLER
FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI FİDE DİKİM TEKNİĞİ VE FİDE DİKİM ARAÇLARI.
EMİR KAYA -2B. Toprak Neden Çok Değerlidir? Tüm canlıların besin kaynağı bitkilerdir. Hayvanların yediği otlar, insanların yediği sebze ve meyveler toprakta.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Coğrafya Performans Ödevi
biyoteknoloji ve önemi
Sosyoloji’ye Mesleki Açılım Prof.Dr.Sami Şener.  Sosyal bilimci, içinde yaşadığı toplumun nabzını tutan  toplumsal olaylardaki dağılma, çözülme ve sapmalar.
AD:Elif SOYAD:Akay 5.ünite. KAVRAMLAR *Bütçe *Ekonomi *Ekonomik Faliyet *Tüketim *Vergi *Üretim *Yönetim 1.KONU: TOPRAĞIN GÜCÜ.
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı
KAŞ KINIK ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (TARIM ALANI)
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
PLEVNE İLKÖĞRETİMOKULU
Bitkiler * Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. * Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal.
Beyin Fırtınası Oturumu
DÜNYADA ÇAY EKİM ALANI Dünya genelinde 45 ülkede toplam ha alanda çay üretimi yapılmaktadır. Çay üretim alanları sıralamasında Çin he.
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
İYİ TARIM UYGULAMALARI NEDİR?  İnsan sağlığına zararlı maddelerin, fiziksel kalıntılar barındırmayan,çevreyi olumsuz şekilde etkilemeyen, doğal.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
BİYOÇEŞİTLİLİK BİYOÇEŞİTLİLİK NEDİR?  1. Erozyon  2. Tarımda zirai ilaçların kullanılması  3. Aşırı avlanma  4. Ev ve sanayi atıkları  5.
Çiftçi Bitki Teknoloji. Çiftçi Bitki Teknoloji.
DOÇ. DR. MÜDRİYE YILDIZ BIÇAKÇI
Bitkiler Tütün ve üzüm gibi tarım ürünleri hasat edildikten sonra kurutulmalıdır. Kurutulmaları sırasında meydana gelen yağış ve yüksek oransal nem.
BİTKİ BİYOTEKNOLOJİSİ ve GÜNÜMÜZE YANSIMALARI
Işığın Çimlenme Üzerine Etkisi
Biyoteknolojinin Olumsuz Etkileri Biyoteknolojinin Olumsuz Yönleri Nelerdir ? 1-Bazı ürünlerin genleriyle oynandığı için insanlarda alerjik reaksiyonlara.
Sunum transkripti:

Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar ÖZCAN PALAVAN

Konu Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar Kazanımlar Bitkilerin büyüme aşamalarım sıralar, Yaşadığı bölgenin bitki örtüsünü açıklar, Yaşadığı bölgede yetişen sebze ve meyveleri listeler, Organik tarım, gen, genetik, genetiği değiştirilmiş bitki kavramlarını tanımlar, İnsan ve çevre sağlığı arasındaki ilişkiyi kendi örnekleriyle açıklar. Süre / Seviye 80 Dakika (40+ 40) / 4. Sınıf Anahtar Kavramlar Bitki, genetik, tohum,

ISINMA ÇALIŞMALARI Sınıf beşerli gruplara ayrılır. Bir tohumun topraktan çıkışı ve filizlenişi ile ilgili süreçte nelere gereksinim duyduğunu, tohumun filizlendikten sonraki süreci, çiftçilerin yıl boyunca yapmaları gereken işleri, ürünlerin hasatından sonraki süreci ayrıntılı biçimde düşünmelerini ve "Tohumun Macerası" başlıklı kısa bir yazı yazmalarını ister.

Pandomim: Her bir grubun, tohumun topraktan çıkışı ve filizlenmesine ilişkin süreci sözsüz biçimde doğaçlaması istenir. Tüm Sınıf Tartışması: Öğretmen tohumdan sebze-meyvelerin yetişmesi, hasat ve soframıza gelmesindeki sürecin ne kadar uzun ve zahmetli olduğunu açıklar ve bunu tartışmaya açar.

Beyin Fırtınası: Tüm sınıf beşerli gruplara ayrılır.Bir grup, çiftçilerin gözüyle çiftçilik,bir grup tüketicilerin gözüyle yediğimiz sebze ve meyveler, bir grup halk pazarında çalışan satıcıların gözüyle sebze ve meyvelerimiz bir grup organik tarım üretimi derneği çalışanları, bir grup genetiği değiştirilen tohumlar üretimi şirketi yöneticileri olarak sebze ve meyvelerin genetiğinin değiştirilmesini kendi bakış açısına göre tartışır.

Doğaçlama Öğretmen bir TV programı yapacaklarını,her gruptan bir gönüllü temsilcinin TV programına katılacağını açıklar.Programda bir çiftçi,halk pazarında çalışan bir satıcı,bir tüketici,organik tarım derneğinden bir kişi,genetiği değiştirilmiş tohum üreten şirketten bir yönetici katılacaktır.

DEĞERLENDIRME