Kartlı Ödeme Sektörü Araçları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İÇERİK Bank24 JET Platformu Bank24 JET Uygulamaları
Advertisements

• 2001 yılında kuruldu. • E-Ticaret ve E-Tahsilat alanlarında yazılımlar ve çözümler geliştirmekte. • 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi yasasına.
TÜRKİYE ELEKTRONİK FON DAĞITIM PLATFORMU (TEFAS)
Kartlı Ödeme Sistemleri Daire Başkanlığı 2011
Satış Noktası Yönetimi
6.BORÇLARIM. Borç ya da Kredi Bir harcama yapmak için para ödünç almaya borç ya da kredi deriz. Ödünç alınan parayı, vadesi gelince aldığınız yere ödersiniz.
BORÇ YÖNETİMİ.
TBB XML ALT Ç ALIŞMA GRUBU SUNUMU 25 Ekim 2002 Türkiye Bankalar Birliği.
Elektronik Ticaret Yrd. Doç. Dr. Gültekin ALTUNTAŞ.
2. HARCAMALARIM Harcamalarımı Sınıflandırıyorum
Deniz’e Hoşgeldiniz.
Selda Aydın Seyhan Kamçı
Restaurant Yönetim Sistemi
BANKA VE SERMAYE PİYASASI HUKUKU
EV SAHİBİ ÜLKENİN KAZANÇLARI VE KAYIPLARI :
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI AVRUPA YATIRIM BANKASI
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ KAMPÜS KART UYGULAMASI
GELECEĞE BAKIŞ.
Tanımlar Madde 43 İthal eşyasının gümrük kıymeti: İthal eşyası üzerinden advalorem sisteme göre gümrük vergisinin hesaplanmasına.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
GÜNCEL EKONOMİK GELİŞMELER VE 2008 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE UYGULAMA SONUÇLARI KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 10 Temmuz 2008 T.C. MALİYE.
BORUSAN TELEKOM ALOPRATİK HİZMETİ
Bu hesap, banka kredi kartlarıyla yapılan tahsilat ve bunlara ilişkin olarak yapılan mahsup ve iade işlemlerinin izlenmesi için kullanılır. Bu hesap, banka.
BKM A.Ş. ORGANİZASYONU YÖNETİM KURULU 10 ÜYE – EŞİT OY HAKKI
ÖZ GELİR YARATMA KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ KONUSUNDA ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ OLARAK YÜRÜTTÜĞÜMÜZ ÇALIŞMALAR VE ALTERNATİF ÖNERİLERİMİZ.
VİOP / Türev Piyasalar Bora Akdeniz Ürün Geliştirme Kıdemli Uzmanı
Bireysel Bankacılık Çözümleri Apartman yöneticilerinin başyardımcısı.
E-Ticaret (Rakamlarla Giriş) Sunu İçerik Kaynağı: İyiler, Z. (2009). Elektronik Ticaret ve Pazarlama, T.C. BAŞBAKANLIK Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı.
Uluslararası Gelişmeler, Türkiye Ekonomisine ve Bankacılık Sektörüne Yansımaları Eylül 2009.
Bireysel Finansman KREDİ KARTLARI
İSTATİSTİKLER (ARALIK 2000 SONU). 2 KART SAYILARI AVRUPA (MİLYON ADET)
Bankacılık Sektörü Temel Göstergeler (Aralık 2007)
KREDİ KARTI NEDİR Kredi kartı, Bankaların ve bazı finansman kuruluşlarının müşterilerine verdiği, anlaşmalı POS cihazı bulunan alışveriş noktalarında.
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
BKM A.Ş. KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİ SEMİNERİ
KURUMSAL BANKACILIK UYGULAMALARI.
E-Ticaret Ödeme Sistemleri
Bölüm 4 Ticari Bankacılık. Bireysel Bankacılık Bankacılık Servisleri: Mevduatlar : Cari hesaplar (faiz, masraf, çek bozdurma süresi?) Mevduat hesapları.
3 – KISA VADELİ YABANCI KAYNAKLAR
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
Faktoring : Gelişen Finans Sektörü
Getiri Ltd. Şir.’nin Ocak 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ JET KART UYGULAMASI
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR HARUN KARACAN ESKİŞEHİR TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI 28 TEMMUZ 2009 TARİHLİ MECLİS TOPLANTISI.
HESAP KAVRAMI İşleyİŞ ve kurallar A. Vecdi CAN.
BİLGİSAYARLI MUHASEBE
ALMANYA‘DA YAŞAMAK ALMANYA‘DA BANKALAR. Almanya'da, devlet organlarının emisyon gereçleri için kurduğu Federal merkez bankası ile eyalet merkez bankalarının.
 Hız, kolaylık, fiyat avantajı gibi nedenlerle son yıllarda tercih nedeni haline gelen internetten alışveriş “E-ticaret” sektörünün büyümesinde önemli.
Borçlardan kurtulmak… Kredi Kartı kabusundan kurtulmak! Faturaları ödeyebilmek…
N Fun Club Sistemine HOŞGELDİNİZ.
1 TUROB Turistik Otelciler, Isletmeciler ve Yatirimcilar Birligi Turizm Sektorunde Bilisim ve Internet Tayfun Kucuk 26/02/2008.
Tüketici kredisi nedir? Tüketim amacıyla satın alınan mal ve hizmetlerin finansmanını karşılamaya yönelik bir kredi şeklidir. Kredi ; mallarının bugün.
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. 1 Hüsamettin GÜLHAN T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
SAMET UÇAR
7020 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA DAİR KANUN
SON VERİLERLE TÜRKİYE ve ESKİŞEHİR
KREDİ KARTLARINA DEĞİL KİŞİYE LİMİT
FİNANSAL KURUMLAR KURUMLAR BİRLİĞİ (FKB)
Kredi Garanti Fonu - KGF
VARLIKLARIN İZLENMESİ Diğer Alacaklar
SENETSİZ VE SENETLİ TİCARİ ALACAKLAR
KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELEDE KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİNİN ETKİSİ
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü
E-iskonto.
Takdim Planı * Derneğin Kuruluş Aşaması * Derneğin Yaptığı Yardımlar
IX. ULUSAL KONGRE ve SERGİSİ
Çalışma Soruları.
Hakkımızda Birleşik Ödeme; finansal işlemleri teknoloji ile birleştirerek ürettiği inovatif, pratik, güvenilir fintech çözümleri ile müşterilerine ve iş.
Sunum transkripti:

Kartlı Ödeme Sektörü Araçları Plastik Kartlar Banka Kartları (VISA, Mastercard) Banka Kartı (Pay Now, Debit Card) Ödeme Kartları (Pay Later, Charge Card) Kredi Kartı (Pay Later, Revolving, Credit Card) Seyahat ve Eğlence Kartları (S&E) Diners Club, American Express, JCB Mağaza Kartları Advantage Card, Taksit Kart, Mudo Kart...

KREDİ KARTLARININ İŞLEYİŞİ KREDİ KARTI ALIŞVERİŞ UYGULAMASI FAİZ İŞLEMEYEN DÖNEM İŞLEM TARİHİ EKSTRE SON ÖDEME FAİZ İŞLEYEN DÖNEM KREDİ KARTI NAKİT UYGULAMASI FAİZ İŞLEYEN DÖNEM EKSTRE TARİHİ SON ÖDEME TARİHİ EKSTRE TARİHİ SON ÖDEME TARİHİ İŞLEM TARİHİ

Kartlı Ödeme Sektörü Araçları BANKA KARTLARI (DEBIT) Kart Hamilinin Bankadaki Hesabına Erişerek İşlem Tutarı Kadar Borçlandıran Kartlar ATM-POS Kullanımı Sadece Elektronik İşlem KREDİ KARTLARI Kart Hamilinin İşlem Tutarını İşlem Yaptığı Tarihten Sonra Hesap Bildirim Özetine Uygun Olarak Ödediği Kartlar Kredi Limiti Hesap Kesim ve Son Ödeme Tarihi Taksitli Ödeme İmkanı veya Son Ödeme Tarihinde Borç Bakiyenin Tamamını Ödeme

Kartlı Ödeme Sektörü Araçları Kart kabul araçları Imprinter POS Terminali Otomatik Vezne Makinesi (ATM) PC Kart Hamili İşletimli Terminaller (CAT)

Destek Kuruluşları Kar amacı olmayan hizmet kuruluşları İşlevleri Lisans Hizmetleri PATENT Telif Hakkı Kurallar ve Yönetmelikler Yerel ve Uluslararası Otorizasyon ve Hesaplaşma Takas Araştırma ve Ürün Geliştirme Reklam, Promosyon ve Eğitim

ULUSLARARASI KARTLI ÖDEME SİSTEMLERİ VISA INT. SA MASTERCARD INT. SA EUROPAY INT. SA AMERICAN EXPRESS DINERS CLUB JCB

BANKALARARASI KART MERKEZİ A.Ş. KURUCULAR 13 ÖZEL VE KAMU BANKASI KURULUŞ : AĞUSTOS, 1990 SERMAYE : 97.5 MİLYAR TL ISSUER veya ACQUIRER DEĞİL VISA ve/veya MC ÜYELİKLERİ OLAN BANKALAR 43 ÜYESİ VAR HİZMET KURULUŞU ULUSAL KURAL ve STANDARTLAR KAR AMACI YOK

BKM A.Ş. ÜYELERİ TOPLAM ÜYE 43 TOPLAM ISSUER ÜYE 38 TOPLAM ACQUIRER ÜYE 26 HİZMET KURULUŞLARI 5

BKM A.Ş. ORTAKLARI ORTAKLAR : 13 KAMU VE ÖZEL BANKA AKBANK T.A.Ş. İKTİSAT BANKASI T.A.Ş. OSMANLI BANKASI A.Ş. PAMUKBANK T.A.Ş. T.C. ZİRAAT BANKASI A.O. T.DIŞ TİCARET BANKASI A.Ş. T.EMLAK BANKASI A.Ş. T.GARANTİ BANKASI A.Ş. T.HALK BANKASI A.Ş. T.İŞ BANKASI A.Ş. T.TÜTÜNCÜLER BANKASI (YAŞARBANK A.Ş.) T.VAKIFLAR BANKASI T.A.O. YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş.