EZME ZEYTİN İŞLENMESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KANSER VE BESLENME.
Advertisements

AŞIRI TUZ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI VE ÖNEMİ
KAHVERENGİ SOSLAR DEMİ GLACE SOS
BU BESİNLERİ DAHA SIK TÜKETİN! LİMON: Günde en az iki kez limonlu su içmelisiniz. Alkalin içeren bu meyve, tükettiğiniz asitli besinlerin zararını en aza.
KOSTİKLİ SİYAH ZEYTİN HAZIRLAMA TEKNOLOJİSİ
KARIŞIMLAR AYRILABİLİR Mİ
Taze Otlar & Baharatlar.
MEYVELER VE KURUYEMİŞLER
Mayıs 2011 Petra Kristali. Tuzlu gerçekler… Vücudumuz ve Tuz. Yaşamımızı devam ettirebilmemiz için tuza ihtiyacımız var! NEDEN? Yaşam kaynağımız olan.
Geri ileri.
KAYISI SUYU ÜRETİMİ.
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
KARIŞIMLARIN AYRILMASI
ZEYTİNDEN ÜÇ FARKLI DAMAK TADI
 GENEL ÖZELLİKLERİ GENEL ÖZELLİKLERİ GENEL ÖZELLİKLERİ  KABUK VE ÖZELLİKLERİ KABUK VE ÖZELLİKLERİ KABUK VE ÖZELLİKLERİ  YAPRAK VE ÖZELLİKLERİ YAPRAK.
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
SOFRALIK VE YAĞLIK ZEYTİNDE ÜRETİM MALİYETLERİ VE KARLILIK
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
HAVA VERİLEN ( AEROBİK ) ORTAMDA
C İ HAN KOCABIYIKO Ğ LU CAN MANDEV Uluda ğ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Bahçe Tarımı Programı Gemlik/Bursa.
SU KİMYASI ve SUYUN SERTLİĞİ
gıda sanayinde kullanılan asitler
Deney No: 11 Bir Tuzun Çözünürlüğünün Tayini
YEDİNCİ HAFTA Deterjanlar, asitler ve temizleme tozları. 1.
KIRMA – ÇİZME YEŞİL ZEYTİN.
Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı
KOMPOST KALİTESİNİN BELİRLENMESİ İÇİN YAPILACA KANALİZLER
KARIŞIMLAR.
KALAMATA TİPİ ZEYTİN İŞLENMESİ
MEYVELER Ahududu, Ananas, Avokado, Ayva, Böğürtlen, Çilek, Elma, Erik, Greyfurt, Hindistan cevizi, İncir, Kavun, Karpuz, Kayısı, Kiraz, Kivi, Muz, Nar,
11-17 MART TUZA DİKKAT HAFTASI
SİYAH ZEYTİN TEKNOLOJİSİ
ERİK ÇEŞİTLERİ.
ONBİRİNCİ HAFTA Dericilik ve deri işleme kimyasalları. 1.
SEKİZİNCİ HAFTA Halojenler: Flor, Klor, Brom, İyot, Astatin 1.
SELE ZEYTİNİ. Sele tipi işleme, genellikle Marmara bölgesinin çeşidi olan Gemlik zeytininde ticari anlamda yapılırken, diğer bölgelerimizde genellikle.
KOZALAK VE ÖZELLİKLERİ
Juniperus virginiana (Kurşun Kalem Ardıçı)
Maddeyi Tanıyalım.
TENEKE TİPİ ZEYTİN İŞLENMESİ
SAĞLIKLI BESLENMENİN 10 ALTIN KURALI  Tek taraflı beslenme yemekte alınan hazzı ortadan kaldırdığı gibi ayrıca yemeğe karşı olumsuzluk geliştirir. Dengeli.
1. Giriş.
IŞIK VE RENK Doğada temel olarak yedi renk vardır.Yedi rengin üçü ana, dördü ara renktir. Ana renkler; kırmızı, mavi ve sarıdır. Ara renkler; yeşil, kahverengi,beyaz.
ÇİLEK SUYU KAYNAKLAR; Meyve ve sebze işletme tek.1
ÇİFT SİLİNDİR İNFİLTROMETRE İLE İNFİLTRASYON TESTLERİ
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
Aşındırıcı su jeti ile işleme
DOĞAL VE YAPAY MADDELER İnsanlar kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeryüzünde ve yeraltında bulunana maddeleri çeşitli işlemlerden geçirerek değişikliğe.
TEREYAĞI TEREYAĞINDA KALİTE KONTROL  
2. TEREYAĞI ÜRETİMİ 2.1 Krema; Tanım ve Özellikler
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
TÜRK MUTFAĞI Meşhur Türk Yemekleri
Sağlıklı Beslenme.
SALÇA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ
Kimya dilinde yağ asidi tuzlarına genel olarak sabun denir. Piyasada yaygın olarak bulunan sabun, yağın NaOH ile etkileşmesinden elde edilir. Yani kalıplar.
T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ DERS PLANI II.HAFTA ders sunumu HAZIRLAYAN YASİN KILIÇ.
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Sağlıklı Beslenme.
ÇİFT SİLİNDİR İNFİLTROMETRE İLE İNFİLTRASYON TESTLERİ
Kesirler 1/2 1/8 1/3 6/8 3/4.
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
DOMATES SOS.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ayçiçeği Tohumu Standardı
  Çikolatanın hikayesi; bundan 3000 yıl kadar önce Mayaların kökeni olan Olmeklerle ba ş lıyor. Hammaddesi olan Kakao; Mayalarda ve Azteklerde zenginlerin,
Agregalarda Granülometri (Tane Büyüklüğü Dağılımı)
Sunum transkripti:

EZME ZEYTİN İŞLENMESİ

Sofralık siyah zeytinlerin piyasaya sunulmadan önce boylanması ve ayıklanması sırasında ortaya çıkan sağlam küçük daneler ile, sağlıklı fakat yumuşak olanlardan zeytin ezmesi yapılabilir. Böylece sofralarımızda siyah zeytin değişik bir ürün olarak sunulmuş olur.

küçük, sağlıklı ve yumuşak zeytinler, tatlı su içerisinde bir hafta kadar bekletilir. Bu sırada zeytinde bulunan tuzun azaltılması, zeytin etinin kabuk ve çekirdekte ayrılması için sık sık su değiştirilir (iki günde bir). Daha sonra zeytinler elek delik çapı 0.6-2 mm olan palperdan geçirilir. Zeytin püre halinde çekirdek ve kabuktan ayrılmış olarak elde edilir. Zeytin ezmesi 1-2 gün bekletilir. Üst yüzeyde biriken yağ ezmeden uzaklaştırılır. zeytin ezmesi yüzeyinde yağ birikmesini engellemek ve homojen bir yapıda üretim için emülgatör olarak %1 oranında lesitin de kullanılabilir. Zeytin ezmesinin dayanımını arttırabilmek için %0.1 civarında asit ilavesi yapılır. Ayrıca aroma vermek amacıyla istenirse kekik, kırmızı pul biber, biber sosu, sarımsak ilave edilebilir. Küçük kavanozlarda (170-350gr) ambalajlanarak ve 95ºC de 15-20 dakika pastörize edilerek piyasaya verilir.