Hepimiz biliriz ki,bizi biz yapan kurallar vardır.Bu kuralların temelini oluşturan ögelerden bir kaçını sizlerle geçen ay ki;bültenimizde paylaşmıştım…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI
KENDİNİ GELİŞTİR KENDİNİ GELİŞTİR PROBLEM ÇÖZME.
‘Bana hayranlıkla baktığının farkındayım…Ama bilmelisin ki,ben hep böyle değildim..Beni çektiğim sıkıntılar bu hale getirdi. Kadın şimdi hayret içindeydi.
HOŞGELDİNİZ.
4. SINIF SOSYAL BİLGİLER.
ÜNİVERSİTEYE UYUM SÜRECİ
SINAVLARA HAZIRLIKTA AİLELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR.
YARINA KALMAK ADINA SORUMLULUK EĞİTİMİ
ANA BABA VE ERGENLİK.
Digital Signage teknolojisini ülkemize getiren ilk kuruluşlardan biri olan Sistem 9 Medya, Türkiye’nin en geniş, en yaygın, en güvenli ve işlevsel Digital.
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
Ş İ D D E T ŞEHİTKAMİL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
AY DEDE.
Ünite Tasarım Sunusu Hazırlayan : Ebru GİRGİN.
SINIRLARIMIZ Kazanım: *Fiziksel, sözel ve duygusal tacizle karşılaştığında nereden yardım alabileceğini belirtir. 10 sınıf 40 nolu kazanım etkinliği.
ANNELERE VE BABALARA. 2 BU EĞİTİMDE NELER YER ALACAK ? Okullarda Bulunan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisleri Ergenlik Dönemi ve Sorunları Aile.
ÇOCUK VE MEDYA.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR Davranışlarımızla çocuğumuza model olmalıyız.
SEMİNERİN TEMEL FELSEFESİ
5. BÖLÜM 0-18 YAŞ ÇOCUKLARININ GELİŞİM DÖNEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ANNE BABANIN ROLÜ
Hazırlayan Psk.Dan.Nazan MUTLU Uzm.Psk.Dan. Sinem TARHAN
Çocuk Psikolojisi Hazırlayanlar TATKAVAKLI İLKÖĞRETİM
TELEVİZYON ve ZARARLARI. Akşamları evde ne yapıyorsunuz?
AİLE ÇOCUK VE TELEVİZYON
AİLE EĞİTİMİ GÜZ DÖNEMİ SEMİNERLERİ…
MADDE BAĞIMLILIĞI ÖZEL MERTER FATİH İLKÖĞRETİM OKULU.
Tutum Kişinin herhangi bir olaya ve kişiye karşı olan tutumu onun kişiliği doğrultusunda gerçekleşir. Genellikle ev dışındaki ortamlarda yaşıtları tarafından.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
ANNELERE VE BABALARA Hazırlayan: Adem DEĞERLİ Yenikent İlköğretim Okulu Rehber ve Psikolojik Danışmanı.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ.
SÖZCÜKTE ANLAM SORULAR.
ÇOCUK VE AİLE İÇİ ŞİDDET
EĞİTİMDE AİLENİN ÖNEMİ
R.B. Hazırlayan Nisa Çilingir Lütfen akışında izleyiniz.
ÇOCUKLARIMIZ Çarşılarda bir şey Biz pazar aramazdık, çocuklar olmasaydı. Kasaplarda, manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra.
Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi
Y A Ş L A N I Y O R U Z ! ! ! Bugün üniversite öğrencilerinin çoğunluğunu 1986 doğumlular ve daha küçükler oluşturuyor. 'Gençlik' onlara deniyor. Onlar.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI.
KARTAL ATATÜRK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
ERGENLİK DÖNEMİNDEKİ GENÇLERLE ANNE BABA İLİŞKİSİ
ERGENLİK ve PROBLEMLERİ
ŞİDDET NEDİR???.
BAŞARISIZ ÇOCUK BAŞARISIZLIK NEDİR? NASIL ÖNLENEBİLİR?
PROJENİN HEDEFİ İstanbul’da faaliyet gösteren, eğitilebilir öğretilebilir düzeyde zihin engeline sahip çocuk ve gençlerin öğrenim gördüğü 2 İş Okulu’nda.
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
Eğitimin ve Toplum.
ANA BABA OKULU SEMİNERİNE
Son Çocukluk Dönemi Çocuklarında Gelişim ve Kitap Seçimi
Küresel Bağlantılar BÖLÜM 11 Genel olarak, NCSS program standartlarının (2010) dokuzuncu tematik alanı olan Küresel Bağlantılar; coğrafya, tarih, ekonomi.
ANA BABA OKULU SEMİNERİ.
GPS 301 A Akıllı Çocuk Telefonu Hızlı Kurulum
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
MEDYA VE ÇOCUK
TELEVİZYONUN ZARARLARI
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
ANA BABA VE ERGENLİK.
GENÇLERDE UYUM.
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
GENÇLİK DÖNEMİ ÖZELLİKLERİ
FATMA YILDIZ REHBER ÖĞRETMEN
Teknoloji ve internet bağımlılığı nedir? Teknoloji bağımlığının belirtileri nelerdir? Nedenler ve Özellikler Bireysel yaklaşım Aileye yaklaşım.
Sunum transkripti:

Hepimiz biliriz ki,bizi biz yapan kurallar vardır.Bu kuralların temelini oluşturan ögelerden bir kaçını sizlerle geçen ay ki;bültenimizde paylaşmıştım… İç ve dış etkenler…Aile,okul,çevre… Medya,basın,teknoloji ve sayamadığımız hayatımızda yer alan karakter gelişimini etkileyen,hatta küçük yaşlarda kişilik oluşumunu sağlayan başlıklar… İçeriği önemli çizgi filmler…Çocuklarımızın örnek aldığı karakterler... Çocuklarımızın o karakterlere bürünmek için başvurduğu yolları hergeçen gün televizyonlardan haber kanallarından görmekte,ve yetişen gençliğin şiddet korku ve vahşetten etkilendiğini,değişime uğrayan toplum olarak gözlemlemekteyiz…

Ebeveynlerimizin endişeyle ‘Peki ne yapabiliriz’dediğini duyar gibiyim…Eğitimci olarak toplum endişesini enaz sizin kadar paylaşmaktayım.. ‘NE YAPABİLİRİZ’…??? Yasaklayarak,engelleyerek yol katedemeyiz elbette… Alternatifler sunmak,doğruyu yanlışı gösterip seçimi çocuklarımıza bırakmak daha doğru olacak,böylelikle kişilik gelişimleri sağlanacaktır… Unutulmamalıdır ki;çocuklarımızın yaşları ne olursa olsun onlarda birey,bizlerden ayrı kişilik sahipleridir… Bu kişilik gelişmesi çocuğun model almasıyla başlar…Anne,baba,arkadaş yada herhangi dışarıda gördüğü bir karakter… İşte bu nedenle öğretici ve geliştirici modeller bulmak,alternatifler sunmak bizlerin elindedir…

Bugün; maalesef tarihi bilgisi olmayan gençlerimiz bulunmakta ve bu nedenle geleceğini çizememektedir.. Çünkü,’Geçmişini bilmeyenler,gelecekleri hakkında karar veremezler’… Tarihi karakterler içeren çizgi filmler bizlere bu konuda yardımcı olmakta,çocuklarımıza değer kavramlarını da vererek bilinçli toplum yetiştirmekte fayda sağlamaktadırlar... İşte bu nedenle;tarihi karakterler içeren, somut kavramları örnek alabileceği çizgi filmler seçilmeli,soyut ögeler içeren karakterlerden çocuklarımız uzak tutulmalıdır.. Ancak,bunların nedenlerini açıklayarak, doğruyu yanlışı göstererek, birlikte izlersek daha iyi verim alacağımıza inanmaktayım… Çocuğumuzla ilişkilerimizi kuvvetlendirmede,sonuçları olumlu yönde alacağımızı,ergenlik dönemine girdiğinde görebilir, iletişim temellerini küçük yaşta attığımızı unutmamalıyız… Sizlere bu ay ki tavsiyem:Tarihi karakterler içeren çizgi filmler… EĞİTİMCİ/YAZAR:AYŞEGÜL ÇALIŞKAN