BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ukrayna Ukrayna.
Advertisements

ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
BULGARİSTAN.
LETONYA.
Avusturya.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER
HAZIRLAYAN : BUSE DANIŞMAN 6-B
COĞRAFİ BÖLGELER.
 Bükeş 1459 yılında Tuna'nın kollarından biri olan ‘’Dambovita’’ nehrinin yanına kurulmuş.Şehir esasen çok büyük olmasına rağmen turistlerin ilgisini.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
YAMAÇTAKİ MANASTIR SÜMELA MANASTIRI.
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
YAMBOL - DRAMA - BOYACİK
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
KIBRIS. Kıbrıs Adası…Kıbrıs Türkiye‘ nin Akdeniz sularında bulunmaktadır.”Yavru vatan” olarak da bilinmektedir.
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
ÇANAKKALE ZAFERİ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ.
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Safranbolu
Balkanlar ve Türkiye. Balkanlar ve Türkiye ÇALIŞMANIN AMACI Balkanlar Türkiye için pek çok acıdan önem arz etmektedir. Türkiye Rusya ve Orta Doğu ülkeleri.
Devletin adı: Litvanya Cumhuriyeti Başkenti : Vilnius 
Okullarda Arkeoloji Kulüpleri Kurma ve Avrupa Kültürünü Tanıtma K1 PROJESİ Kaman Endüstri Meslek Lisesi.
DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER
OKUL GEZİSİ SERHAT ŞEHRİMİZ EDİRNE
Avrupa Hun Devleti.
Belçika.
LONDRA.
TÜRKİYE’NİN BÖLGELERİ
ARNAVUTLUK Yeri:Balkan Yarım Adasında, Kuzey’de ve Doğu’da Yugoslavya ile .Güneyi’nde Yunanistan ile sınırlıdır. Yüzölçümü:28 738km 2 Nüfus: (1991)
OKAN POLAT AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ ÜLKELER COĞRAFYASI DERSİ SUNUMU KONU:İTALYA
20. YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ.
ADIM ADIM TÜRKİYE.
AMERİKA. AMERİKA Amerika Birleşik Devletleri, kısaca ABD, Kuzey Amerika kıtasında yer alan, 50 eyaletten oluşan federal bir devlet. ABD Anayurdunun komşuları,
Kolombiya.
BALKAN YARIMADASI Balkanlar veya bazı yayınlardaki kullanımla Güneydoğu Avrupa, Avrupa kıtasının güneydoğu kesiminde, İtalya Yarımadasi'nın doğusu, Anadolu'nun.
STOCKHOLM İSVEÇ’İN BAŞKENTİ
Norveç.
Dönemlere Ayrılma Her dönüm noktası, hem yeni bir gelişmenin başlangıç noktası, hem de bir önceki gelişmenin doruk noktası olmaktadır.
Hazırlayan:Celalettin KÜÇÜKÇINAR Hazırlayan:Celalettin KÜÇÜKÇINAR 2 TÜRKİYE GÜRCİSTAN ERMENİSTAN İRAN IRAK SURİYE YUNANİSTAN BULGARİSTAN.
GOTİK DÖNEMDE MEKAN M.S. 5. yy da Roma İmparatorluğu artık zayıflamış ve yönetim gücünü kaybetmeye başlamıştı. İmparatorluğun çöküş yıllarında iç bölünmeler.
BULGARİSTAN Hazırlayan: Hakan KERİK.
«Hafif düzeyde zihinsel engelli
İtalya.
Macaristan.
ÖĞRENCİ ADI: Tolga Baran TÜRKKAN ÖĞRETMEN ADI: Yusuf Ziya KINACI
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
19 MAYIS ŞEHRİ SAMSUN.
TÜRKİYE.
AİT ve 3. Ders - Çalışma Soruları. 1. Tanzimat Fermanı’nda, aşağıda verilenlerden hangisinde ıslahat yapılması öngörülmemiştir? A. Yargı B. Vergi.
OnDördüncü Bölüm Makedonya Doç.Dr. Giray Saynur Derman
Türkçe veya Türkiye Türkçesi, batıda Balkanlar’dan doğuda Hazar Denizi sahasına kadar konuşulan Altay dillerinden biridir. Yaşı, en eski hesaplara göre.
Yüzey şekilleri Yeryüzüne bakıldığında her yerin aynı yükseklikte olmadığını görürüz. Bu farklılıklar yüzey şekillerini meydana getirir.
II.MEŞRUTİYET’İN İLANI
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
V. Bayrakv v Arma v Ulusal Marş "Inno e Marcia”Inno e Marcia.
EDİRNE’NİN KÜLTÜR VE TURİZM POTANSİYELİ Balkan Yarımadası'nın güneydoğu kesimindeki Trakya Bölgesinde yer alan Edirne, Doğu-Batı ulaşım yolları üzerindeki.
^_^ …. Bslangıç  Bizans mimarisi, Bizans İmparatorluğu mimarisidir. İmparatorluk, Büyük Konstantin, Roma İmparatorluğu başkentini Roma'dan Byzantion'uma.
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal’in Şehirleri
Sosyal Bilgiler Dersi 2. Ünite ADIM ADIM TÜRKİYE
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
I.BALKAN SAVAŞI.
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
TRABLUSGARP VE BALKAN SAVA Ş LARI AFYONKARAH İ SAR NASUF TANRIVERDİ.
MİDYATIN TARİHİ SOKAKLARI VE MAHALLELERİ. ZAZ Mardin'in Midyat ilçesinde, Kul Dağı'nın tepeleri üzerine kurulu köyler var. Bu köyler Tur Abdin Köyleri.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

BULGARİSTAN Bayrak Arma Slogan: Съединението прави силата .(Bulgarca) Syedinenieto pravi silata. (Transkripsiyon) "Birlikten kuvvet doğar." Bulgaristan (Bulgarca: България, Bılgariya), Balkanlar'da yer alan ülke. Batıda Sırbistan ve Makedonya, doğuda Karadeniz, kuzeyde Romanya, güneyde Yunanistan güneydoğuda Türkiye ile çevrilidir. 110 bin 994 kilometrekarelik yüzölçümüyle Avrupa'nın en büyük 16. ülkesidir. Balkan, Rodop ve Rila gibi dağlar yüzey şekillerini belirler. Rila üzerindeki Musala tepesi Balkanların en yüksek noktasıdır. Kuzeydeki Tuna Ovası ve güneydeki Yukarı Trakya Ovası da Bulgaristan'ın alçak ve verimli bölgeleridir. Bayrak

Başkenti: Sofya Resmi Dili: Bulgarca Yönetim Biçimi: Parlamenter Demokrasi Etnik Gruplar: Bulgarlar (% 83.9) Türkler (% 8.8) Romanlar: (4.7) Kuruluş - Birinci Bulgar Devleti 681-1018 - İkinci Bulgar Devleti 1185-1422, Osmanlı İmparatorluğu tarafından fethedildi. - Özerklik 3 Mart, 1878 - Bağımsızlık 22 Eylül, 1908 Yüzölçümü - Toplam 110.993 km² (102) Nüfus - 2011 sayımı 7 364 570[3] Para birimi Lev (BGN) Telefon kodu +359

Boyana Kilisesi 1259 yılından kalma eşsiz duvar freskleri ve ikonları muhafaza eden Boyana Kilisesi 1979 yılından beri UNESCO tarihi ve kültürel miras listesinde yerini aldı. Şimdi Sofya’nın semti olan Boyana köyünde bulunan kilisede, güçlü bir enerji, huzur ve sakin bir atmosferin estiği rivayet ediliyor.

RİLA MANASTIRI Rila Manastırı (Rila Monastery) Bulgaristan'daki en büyük ve en popüler Doğu Ortadoks manastırıdır. Başkent Sofya'nın 117 km. güneyinde bulunan Manastır deniz seviyesinden 1147 m. yüksekte yer almaktadır. Manastır, Rilska ve Drushlyavitsa küçük dağ nehirleri ile çevrilidir. 10. yüzyılda Ortodoks Kilisesi tarafından saygı duyulan bir keşiş olan St John of Rila tarafından kurulmuştur. Estetik konutu ve mezarı kutsal bir mekan haline gelmiş ve Orta çağ Bulgaristan'ında dini ve sosyal yaşamda önemli bir rol oynayan manastırımsı bir komplekse dönüşmüştür. 19. yüzyılın başındaki yangınla yok olan kompleks, 1834 ile 1862 arasında yeniden inşa edilmiştir. Bulgar Rönesansı'nın (18.-19. yüzyıllar) karakteristik bir örneği olan anıt, takip eden yüzyıllar boyunca Slav kültürel kimliğinin farkındalığını sembolize etmektedir.

RİLA MANASTIRI