Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
Advertisements

Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
G E L E C E Ğ İ N İ Z M İ R İ N İ Y A R A T I Y O R U Z
Eylem Planı Sonraki Adımlar
İŞ KANUNUNDA ÜÇLÜ DANIŞMA KURULU VE EKONOMİK SOSYAL KONSEY AYŞE KÜÇÜK ZİYA AK MEHMET ÜSTBAŞ
Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
TÜBİTAK NATIONAL PARTNER OF PLATON+ 28 Ocak 2010 TÜBİTAK, ANKARA.
Bakanlar Kurulunca tarihinde kararlaştırılan ve
Bölgesel Konferans n°1 25 Haziran 2014 İzmir
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
Yerel Önleme ve Güvenlik Planlarının Hazırlığı ve Uygulaması 26 Mart 2013 Serra Titiz İstanbul Pilot Uygulamasından Sorumlu Kıdemli Uzman.
Elektrik Elektronik Teknoloji Platformu Oluşturma Çalıştayı Sinan Tandoğan TÜBİTAK-TEYDEB 23 Şubat 2007, TÜSSİDE.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
Yrd.Doç.Dr. Arzu ÜLGEN AYDINLIK
MODÜL 1 Nehir Havzası Yönetim Planlaması Senad Ploco
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
HAVZA ÖLÇEĞİNDE STRATEJİK PLANLAMA VE KALKINMA ‘Kelkit Havzası Örneği’
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Su Bütçesi Temel Bilgiler Senad Ploco.
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması DEA’ların Şeffaflık, Konsültasyon ve İletişim Unsurlarının Artırılması Mart 2009 Oturum.
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Avrupa’da Önemli Su Yönetimi Konuları Senad Ploco.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
Modül 3: Çevresel Hedefler, Tedbirler Programı, Ekonomik Analiz, Muafiyetler Çevresel Hedefler Yannick Pochon Afyon, 2015.
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
İdari kesimde yönlendirme sistemi Visa Paajanen.
MODÜL 1 Su Çerçeve Direktifi, Su Çerçeve Direktifinin Kardeş Direktiflerle İlişkisi, Nehir Havzası Yönetim Planlaması, Su Kütleleri, Tipoloji ve Sınıflandırma.
Yüzey Suları Risk Analizi Yannick Pochon Antalya Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Türkiye’deki Yüzey ve Yeraltı Su Kaynakları Dengesi.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Karakterizasyon Raporu Senad Ploco.
Modül 4: Mavi Belge (Blueprint) ilişkili Nehir Havzası Yönetim Planlaması, Eğitim Becerileri, Sınır Aşan Su Konuları, Halkın Katılımı, Müzakere Becerileri.
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
FAALİYET RAPORLARI ve HAZIRLAMA ESASLARI
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
S U Ç ERÇEVE D IREKTIFI KAPSAMINDA ÇEVRESEL HEDEFLER VE ÖNLEMLER PROGRAMI Özge Hande SAHTİYANCI ÖZDEMİR Uluslararası 3. Su Kongresi Havza Yönetimi.
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
YATIRIM PROJE TEKLİFİ NASIL HAZIRLACAK?
Su Yönetiminde STK’lar ile İşbirliği Çalıştayı 19 Temmuz 2012.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Ulusal Bilgi Sistemleri Güvenlik Programı Bilge KARABACAK 8 Haziran 2007, Ankara.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
1 ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE’DE SU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI Nermin ANUL Şube Müdürü 9 Ekim Sürdürülebilir.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI Uygunluk ve Ortaklık Şartları - - Uygunluk ve Ortaklık Şartları -
1/20. 2/20  NHYP Projesine ilişkin Genel Bilgi  Su Çerçeve Direktifi Kapsamında Çevresel Hedeflerin Belirlenmesi  Su Çerçeve Direktifi Kapsamında Önlemler.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
STRATEGIC PARTNERSHIPS IN THE FIELD OF EDUCATION, TRAINING AND YOUTH
Türkiye’de Afet Yönetim Sistemi
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
ULUSAL ve AB HİBE PROGRAMLARI AB KOORDİNASYON MERKEZİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: SIFIR ATIK YÖNETMELİĞİ
Sunum transkripti:

Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Modül 2: Su Bütçesi, Baskılar ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu Önemli Su Yönetimi Konuları nasıl seçilir? Senad Ploco

ÖSYK seçimi yöntemi 1.Seçilmiş OSYK ile ilgili bakanlık resmi yazısı görüş için alt kurumlara gönderilir. 2.Su sektörü ile ilgili ana paydaşlara anketler gönderilir. 3.Su sektörü ile ilgili ana paydaşların katılımıyla çalıştaylar düzenlenir. 4.Web-sayfası hazırlanır ve oylama yapılır. 5.Kamuoyu kampanyaları (radyo + TV). 6.Nehir Havzası Bölgesinde kamuoyuna duyurular 7.??? En uygunu hangisidir ve ağırlık nasıl belirlenir?

Sorunların tayin edilmesi Her bir teklif aşağıdaki konularda iyi savunmalar barındırmalıdır: 1.Mevcut sorunların kapsam ve yapısı 2.Sorunların nedenleri 3.Eğilimler 4.Sorunun çözüm aciliyeti

ÖSYK Seçimi – Role play Kriter 4’ü kapsamında, Türkiye’deki en önemli su yönetimi sorunu nedir?

Sorunların önceliklendirilmesi Bu sorunları nasıl öneliklendirebiliriz?

Sorunların önceliklendirilmesi – potansiyel hedefler Ulusal mevzuattan doğan yükümlülüklere uyum Uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklere uyum Nüfus/Halk sağlığı Nüfus/Halk güvenliği (örn. takşın önleme) AB’ye katılım Su/çevre koruma Türkiye’deki ekonomik büyüme ??? (lütfen siz önerin)

Sorunların önceliklendirilmesi – potansiyel hedefler Ulusal mevzuattan doğan yükümlülüklere uyum Uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklere uyum Nüfus/Halk sağlığı Nüfus/Halk güvenliği (örn. takşın önleme) AB’ye katılım Su/çevre koruma Türkiye’deki ekonomik büyüme ??? (lütfen siz önerin)

Sorun seçimi Bireysel oylama – her birinizde toplam 10 sticker var; Tüm stickerlarınızı tek bir soruna yapıştırabilirsiniz ya da dağıtabilirsiniz.; ‘Lobbying’ günlük hayatımızın bir parçası.

Konuları gruplamak Kirlilik Noktasal kaynak Yaygın kaynak YÜRÜTME Zayıf planlama kontrolü Deşarj izinleri Su hizmetleri ZAYIF SU KULLANIMI Etkin olmauan kullanım Kaçaklar Aşırı su çekimi Hidromorfolojik değişiml. İLETİŞİM Rehberlik eksikliği Rehberlik olduğuna dair farkındalık eksikliği Paydaşlar arasında irtibat eksikliği Zayıf STK sektörü EKOSİSTEM KORUMA Habitatlar ÇEDler

Olası çözümler (Önlemler Programı - PoM) MALİ „Kirleten öder” prensibi katı bir biçimde uygulanır Teşvikler Faydaların altının çizilmesi (örn. sanayi için). YÜRÜTME Daha iyi planlama dokümanları Ek mevzuat Denetimin güçlendirilmesi; TEKNOLOJİ BAT ve BAP Yağmur suyu ve gri suyun kullanımı; SCADA Sistemi; Bulut; İLETİŞİM Proaktif yaklaşım Medya ile düzenli işbirliği EĞİTİM Yerel düzeyde müdahale Gender