ETİK LİDERLİK SEMİNERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNDE TEMEL FAKTÖRLER
Advertisements

Felsefenin Neliği Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı
İşbirliğine Dayalı Öğrenme
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Kurumlar toplumu önemser
ETİK KOMİSYONLARI/ ETİK KÜLTÜRÜ
KAMU ETİĞİ VE ETİK LİDERLİK
Yerel Yönetimlerde Yeniden Yapılanma Perspektifi
Özel Sektörde İnsan Kaynağının Önemi
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
Yönetim, Yönetişim ve Liderlik Management, Governance, Leadership
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
İlköğretim Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programı
SUPREME Çalışma Aracı Giriş: Mentörün Rolü “Mentörün öğrencinin hayatına etkisi ve mentörden beklenen roller” Tool developed based on the presentation.
İYİ YÖNETİŞİM.
Sivil Toplum ve Özel Sektör ‘Ortaklıkları’. Sivil Toplum Sektörü Kamu SektörüÖzel Sektör Ortaklık Alanları... 3.
REHBERLİK.
VAZGEÇİLMEZ BİR AŞAMA. STRATEJİKYÖNETİM STRATEJİK YÖNETİM NEDİR? SÜREÇ ANALİZİDİR: SÜREÇ ANALİZİDİR: - GELECEK HEDEFLERİMİZ… - BU HEDEFLERE NASIL ULAŞABİLECEĞİMİZ…
KURUMSALLAŞMA VE ETİK DEĞERLER
Örnek Olay Öğretim Yöntemi
Bölüm 1 Örgütsel Davranış Nedir?
Yapılandırmacı yaklaşımın dayandığı ilkeler
Öğretim Tasarımı
Yolsuzlukla Mücadele Konferansı düzenleyen: tepav 7-8 Temmuz 2005, Ankara Andrew N. Vorkink Türkiye Ülke Direktörü.
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları Eser ÇEKER (M.Sc.)
ETİK KOMİSYONLARI/ ETİK KÜLTÜRÜ
Stratejik Planlama. Stratejik Planlama-1 A: İşi doğru yapma B: Doğru işi yapma A: Etkinlik B: Etkililik.
EĞİTİMİN TOPLUMSAL TEMELLERİ
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
ETİK KÜLTÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE ŞEFFAFLIK
TÜSİAD - KalDer KALİTE ÖDÜLÜ’nün AMACI ve ULUSAL KALİTE HAREKETİ İLE İLİŞKİSİ Kalite bilincini ve Toplam Kalite Yönetimi anlayışını ülke çapında yaymak.
İç Kontrol: İç kontrol, idarenin amaçlarına, belirlenmiş politikalara ve mevzuata uygun olarak faaliyetlerin etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde yürütülmesini,
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İKS İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTI
TAKIM RUHU ve EKİP ÇALIŞMASI
.  ..  Proje  Hastalarımıza sağlık problemleriyle birlikte artan psikolojik destek ihtiyaçlarını karşılamak, kendilerini güvenilir bir ortamda.
MEHMET TEKİNALP ANADOLU LİSESİ 11/E SINIFI
Kamu Kuruluşlarında Stratejik Yönetim
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
KAMU ETİĞİ VE ETİK LİDERLİK
DİN ÖĞRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR
E ğ itimde Kalite nedir? *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ko ş ullara uygunluktur. *Kalite, ögrencilerin ihtiyaçlarıdır. *Kalite, amaçlara uygunluktur.
Eğitim hakkı, ayrım gözetilmeksizin herkesin sahip olması gereken, vazgeçilemez ve devredilemez bir haktır. Eğitim hakkı, başta çocuklar olmak üzere herkesin,
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Öğretim Yılı Bahar Dönemi
KAMU POLİTİKASINDA ROL OYNAYAN AKTÖRLER
MESLEKİ ETİK ŞUBAT 2015 TOPLUMSAL YOZLAŞMA Mehmet ERDEM.
EĞİTİMİN EKONOMİK TEMELLERİ
Toplam Kalite Yönetimi
X- Strateji İçin Kültür ve Liderlik
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ VE OKUL YÖNETİMİ Ders Notları
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
YONT221 KAMU YÖNETİMİ DÜŞÜNCESİNİ GELİŞİMİ VE DEVLETİN ETKİNLEŞTİRİLMESİ YÖNETİŞİM.
Örgütsel sosyalizasyon ve kariyerler
KAMU YÖNETİMİNDE ETİK.
STRATEJİK PLANLAMA VE YENİ KAMU YÖNETİM ANLAYIŞI
Doç. Dr. Murat Kurt Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
KİŞİLERARASI İLETİŞİM ÇATIŞMASI
VİZYON MİSYON AMAÇ-4 AMAÇ-3 AMAÇ-2 AMAÇ-1 AMAÇ-5 HEDEF-1 HEDEF-2 HEDEF-3.
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
MOTİVASYON ve FARKINDALIK
Eşgüdümleme ve Kontrol
Sunum transkripti:

ETİK LİDERLİK SEMİNERİ

YOZLAŞMA VE ETİK Yozlaşma, yasalara ve hizmet standartlarına uymamanın yanında, etik ilkelere uymamayı da içeren bir kavramdır. Siyaset, yönetim ve yargı, hem kurum olarak hem de aktörler olarak bütün ülkelerde güven kaybıyla karşı karşıya bulunmaktadır.

ETİK TEMEL Artık toplum/birey-devlet ilişkileri, eskiden olduğu gibi, baskı ve yönlendirme esasına göre tek taraflı olarak kurulmuyor. Bu ilişkilerin kalıcı ve sağlıklı olabilmesi için, belirli bir etik temele dayalı olarak karşılıklı GÜVEN esasına göre yeniden kurulması gerekiyor.

ETİK BOŞLUK ÇOĞU KEZ, EKONOMİK, FİZİKİ, TEKNİK VE SİYASAL ALANDAKİ DEĞİŞİMİN HIZLI OLMASINA KARŞILIK, ETİK DEĞERLERİN VE DAVRANIŞLARIN PARALEL GELİŞTİRİLEMEMESİNDEN KAYNAKLANAN BİR BOŞLUK YAŞANIR. TOPLUMSAL YAPIDAKİ GELENEKSEL DEĞERLERİN VE ANLAYIŞLARIN ÇÖZÜLMESİNİN DAHA KOLAY, ÇÖZÜLEN BU DEĞERLERİN YERİNE YENİ DEĞER VE DAVRANIŞLARIN KONULMASININ ZAMANA VE BÜYÜK ÇABALARA BAĞLI OLDUĞU GERÇEĞİ UNUTULMAMALIDIR.

KAMU ETİĞİ GÜNÜMÜZDE KAMU ETİĞİNİN YENİDEN İNŞA EDİLMESİ GEREKİYOR. YALNIZCA OTORİTE/BÜROKRASİ MERKEZLİ BİR KAMU ETİĞİ ANLAYIŞI YERİNE, TOPLUM/BİREY VE KAMU HİZMETİ ODAKLI BİR KAMU ETİĞİ ANLAYIŞI GELİŞİYOR. ETİK, İNSANİ DEĞERLERE VURGU YAPIYOR.

ETİK SORUNLARA NASIL YAKLAŞMALIYIZ-I BİRİNCİ OLARAK, ÖNCE SORUNUN KENDİ İÇİMİZDE DE OLDUĞUNU KABUL ETMEMİZ GEREKİYOR. SORUNUN TAMAMEN KENDİ DIŞIMIZDA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSAK, ASIL SORUN, BUDUR.

ETİK SORUNLARA NASIL YAKLAŞMALIYIZ-II İKİNCİ OLARAK, MEVCUT SORUNLARIMIZI, ONLARI YARATTIĞIMIZ ZAMANKİ DÜŞÜNCE VE YÖNTEMLERLE ÇÖZEMEYİZ. YAPTIĞIMIZI AYNEN SÜRDÜRÜRSEK, ALDIĞIMIZ SONUÇLAR HEP AYNI KALIR. “AYNI ŞEYLERİ YAPMAYA DEVAM EDİP, DEĞİŞİK SONUÇLAR BEKLEMEK” SAĞLIKLI BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR. ÜÇÜNCÜ OLARAK, ÇÖZÜME GİDEN YOL, SİSTEMİ İYİLEŞTİRMEK ve İNSAN KAYNAKLARINI EĞİTİMLE GELİŞTİRMEKTİR.

ÖNCE LİDERLİK, SONRA YÖNETİCİLİK Liderlik, doğru işleri yapmak/yaptırmaktır. Yönetim, işleri doğru yapmaktır. Liderlik, kurum üzerinde işleyen bir fonksiyondur: Kurumun güçlenmesi için dış temasların geliştirilmesi (YÖNETİŞİM), Belirlenen temel ilke, değer, vizyon ve misyona bağlı olarak kurumsal gelişmenin sağlanması ve yönlendirilmesi, İç sürtüşmelerin ortadan kaldırılması, Kurumsal kapasitenin, insan kaynaklarının geliştirilmesi ve çalışanlara rehberlik yapılması.

HİZMET İÇİ EĞİTİM MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMİ VİZYON/DÜŞÜNCE EĞİTİMİ DEĞERLER VE İLKELER EĞİTİMİ: Etik eğitimi Bu üç unsur, çalışanları bir bütün haline getirir. Hayat, parçaların bir araya gelerek sinerji oluşturmasıyla gelişir.

DEĞERLER, MİSYON VE ROLLER

BÜTÜNLÜK VİZYONA BAĞLILIK, ÇALIŞANLARIN ROLLERİNE ENERJİ VE TUTKU AŞILAR. Vizyon olmazsa, değerlere ve mesleki liyakate sahip olmak, yetersiz kalır. Ancak, değerlere sahip olmayan bir vizyon ise Hitler yaratabilir, yozlaşmaya neden olabilir. DEĞERLERDEN VE MİSYONDAN KOPUK ROLLER, EKONOMİK GÜVENLİKTEN VEYA STATÜYÜ KORUMAKTAN BAŞKA HİÇ BİR ANLAMI OLMAYAN BİR İŞ ROLÜNE DÖNÜŞÜR. Bir roldeki başarı, diğer bir roldeki başarısızlığa/yozlaşmaya gerekçe olamaz.

İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER