Bodrum’dan feribot ile sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası Oniki Adalar grubundan Kos Adasına varmış olduk. Bizi St.John Şövalyelerinin Kalesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
halı kilim orman gülü yakacak kömür sevgi yolu bundan böyle
Advertisements

ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
Bir başkadır benim memleketim
MİTOLOJİ Tıbbın ilk insanla birlikte başladığı söylense de, genelde kabul görmüş olan ilk tıp büyüğü Aesculapius’dur Kendisinden ilk kez İlyada’da Homeros.
D’MUN International.
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Yeni Haritamız.
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
BÜYÜK KÜÇÜK KAVRAMI.
Çanakkale
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
Hızlı Okuma 5.
VENEZIA Cem Yurtsev
Hayatı yavaşlatma kararımız doğrultusunda ilk adımı atıp,Heybeliada’ya yerleştik. İlk defa misafirliğe gelen siz dostlarımızla bu mutluluğu paylaştık.Bu.
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
ÇALINAN HAZİNELERİMİZ
MEYVELER HAZIRLAYANLAR MELTEM METİN EDA KARACA
EGE VE YUNAN UYGARLIKLARI
SON CENNET 1190 ada topluluğundan oluşan ve halkının %90’ı Müslüman olan bir ada ülkesidir. Bu adaların sadece 199 tanesinde insan yaşıyor.
1190 ada topluluğundan oluşan ve halkının %90’ı Müslüman olan bir ada ülkesidir. Bu adaların sadece 199 tanesinde insan yaşıyor.
Yambol.
İSLAM MEDENİYETİNDE TIP
Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü
Bizans Tıbbı Prof. Dr. Tamer Akça.
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning
Emek,Funda,Petek ve Elif Ada için harika bir gün seçmişlerdi. Güneşli güzel bir gün yaşadık hep birlikte… Sabah denizden gelen Dostlarımızı iskelede karşılamak.
Türkiye’de güzel şeyler de oluyor… Güzel insanlar güzel işler yapıyor… Anadolu bozkırının ortasında yeşeren yepyeni bir Eskişehir…
“O tatile gidiyormuş.” Reported Statements talebe U32  
Kerem Reyhani Sınıf:5/B No:34
Dünyanın Yedi Harikası
ANADOLU MEDENİYETLERİ
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
Renkleriyle ünlü BURUNO ADASI. Burano, Murano adası Venedi ğ e yakın en güzel adalardan biridir. Venedi ğ e 7 km ve kırk dakikadır Dantel sanatı üretiminde.
ESKİŞEHİR SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
BU SUNUDAKİ TÜM FOTOĞRAFLAR CEM YURTSEV’E AİTTİR. İZİNSİZ KULLANIMI TELİF HAKLARI GEREĞİNCE YASAKTIR. HER TÜRLÜ BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN
AĞVA 2014 FOTOLAR VE PPS CEM YURTSEV
AMAÇ HEDEF DAVRANIŞLAR
Dünyanın en güzel tren yolculukları
ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ
‘’İYİKİ DOĞDUN KIZIM’’ Dokuz Ocak Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde, Baban ile seni yaratmaya karar verdik! On Dokuz Ekim Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde.
Yunanistan’da Dorlar’ın istilasından kaçan Akalar Batı Anadolu’ya göç etmişlerdir. Akalar bu bölgede yaşayan yerli halkla kaynaşıp şehir devletleri oluşturdular.
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
 1957 Fethiye Depremi ile evler harabeye dönüşmüş olsa da, canlı müze niteliği ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Eski Kayaköy'de halen yaklaşık.
AVRUPA.
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
Defnem Anaokulu Temmuz Ayı Yemek Listesi
Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi.
BÜYÜK KÜÇÜK KAVRAMI.
Menü Planlama.
Batı Karadeniz-3.
THOMAS COOK-2.
AKDENİZ TURU-4.
40 KİŞİLİK EGE TURU.
KIZ KULESİ.  Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış ve bu kentin yaşadıklarına görgü şahitliği yapmıştır.
Armada Usulü Kına Geceleri Teklifi.
GASTRONOMİ UZMANLIĞI, TURLARI VE REHBERLİĞİ
YAPAN:CANSU KARADUMAN 11-H1 801  OSMANLI- VENEDİK VE AVUSTURYA İLİŞKİLERİ  Osmanlı kaybettiği toprakları almak için önce Venedik daha sonra da Avusturya.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sağlıklı Yaşama Kılavuzu
OMUR BELDESİ-SEFERİHİSAR ÇEVRE BİLGİSİ/ENVIRONMENTAL INFORMATION OF SEFERİHİSAR CITY Seferihisar ilçesi topraklarinda en eski yerlesim.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KIZ KULESi.  Tarihi ve farklı objektiflerden manzaralar...Geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan bu eşsiz yapı, İstanbul`un tarihine eş bir tarih yaşamış.
Sunum transkripti:

Bodrum’dan feribot ile sadece 45 dakika süren bir yolculuk sonrası Oniki Adalar grubundan Kos Adasına varmış olduk. Bizi St.John Şövalyelerinin Kalesi ve şehir merkezindeki plajları karşıladı…

İlk işimiz daha önceden ayarladığımız arabamızı Kiralama Şirketinden almak oldu. Ve hemen otelimiz Karis’i bulup akabinde adayı araba ile keşfe çıktık. Antik tedavi merkezi Asklepieion yolunda karşımıza Hasan adlı bir lokanta çıktı. Meğerse Türk köyü Platani’ye gelmişiz. Turgutreis’ten gelin gelen Eda ve tatlı kızları Melis

Kos Adası’nda Asklepion’da Apollon’un oğlu tıbbın ve sağlığın tanrısı Asklepios’un tapınağı yükselir. Ünlü hekim Hipokrat, bu tapınağın bulunduğu Kos Adası’nda MÖ 460 yılında dünyaya geldi. Babası ve dedesi de bu tapınakta doktorluk uğraşı içindeydi. Tıbbı, tanrıların elinden alıp dok­torların bilimsel bir biçimde uygula­maya başlamasını sağlayan kişidir Hi­pokrat. Bu anlamda tıbbın babası adı­nı hak eder. Hipokrat’In Ağacı

Ada’nin Kuzey tarafı… Tigaki,Marmari... Rüzgar sörfü için ideal…

Kos’un ortası yemyeşil… Zia ve Pyli

Zia ‘da gün batımı bir başka güzel, Tavernaları da mükemmel.

Kos’un güneyi Kefalos ve plajları doyumsuz. İşte Arkeoloji, manzara,deniz içiçe = Agios Stefanos Plajı

Kefalos’un en popüler plajı Paradise. Cafe’si de harika…

Bir İngiliz rüyası Kardamena… Her gittikleri yerde ülkelerinde gibi hissetmek isteyen İngilizler Kardemena’yı biraz degiştirmişler. Ama hala Teos,Palegos gibi tavernaları bulabilirsiniz. Buradan On iki Adalardan Nisyros (İncirli) Adasına feribot seferleri vardır.

Yunan Adalarına sadece yemek için bile gidilebilir… Girit Böreği Ouzo Şerif’in Yerinde bize hazırlanan Türk usulü kahvaltı tabağı… Sağolasın Mustafa!

Doyumsuz lezzetler hem de İstanbul’un yarı fiyatına! Feta Peynirli Grek Salad -vazgeçilmezimiz Saganaki –Peynir kızartma Domates reçeli/yoğurt

Kos Merkez- Agora ve Meydanlar

Kos Merkez –Kale-Meydanlar

Kos’ta Ulaşım- Bisiklet ve ATV cenneti… Bizim Düldül Suzuki Turist treni ile bir çok yer görebilirsiniz

Kos’ta Ulaşım

Kos Merkez –Spice Market

Kos Merkez Spice Market ve Barlar sokağı

Özetle Kos, Bodrum’dan sadece 45 dk uzaklıkta Rum Kültürünü yansıtan güzel bir Yunan Adası. Karyalılar,Dorlar,Atinalılar,Persler, Mısır,Roma,Bizans,Venedik,St.John Şövalyeleri,Osmanlı,Alman,İngiliz ve Yunanistan izlerini araştırabileceğiniz aynı zamanda şahane yemekler yiyip, candan insanlarla dostluk kurabileceğimiz Plajlarında yüzeceğiniz hoş bir Ada. Yasas