SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Protokol kuralları.
Advertisements

SUNUM.
PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI
A TEMASI OKUL HEYECANIM
Kamu Yönetimi Etiği Personel Genel Müdürlüğü Ahmet DÜZGÜN
Okul Müdürünün Özellikleri ve Protokol Kuralları
KONUŞMA KURALLARI Pot kırmamak için düşünerek konuşunuz.
Görgü kuralları nelerdir?...
SUNUM.
e) Tanışma ve Tanıştırılmada Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar
Göksun - Sarız Yolu Tekir Dağı
Bir toplumda var olan, uyulması gereken saygı ve incelik kurallarıdır
Baki'ye dostları sorar; "kaç çeşit dost vardır. " diye
İLETİŞİM VE GÖRGÜ KURALLARI
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
Protokol Becerilerini Geliştirme Semineri
RANDEVU VE KONUK KABÜLÜ
DAYANIŞMA.
Protokol Ve Nezaket Kuralları
T.C. İSKENDERUN KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İdris Düzcan Maarif Müfettişi İzmir
PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI
GÖRGÜ KURALLARI Bir toplumda var olan, uyulmasıgereken saygı ve incelik kurallarıdır.
Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik
HALKLA İLİŞKİLER İÇİN ÖNERİLER
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI YAŞAM ALANIMIZ ÖZEL ALAN KAMUSAL (RESMİ) ALAN SOSYAL ALAN GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI PROTOKOL KURALLARI SOSYAL ALANDA GÖRGÜ.
ETKİLİ İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ.
Okul Müdürünün Özellikleri, Ast Üst Konumu ve Protokol Kuralları
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü
ARKADAŞLIK İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana.
Protokol; Fransızca ‘protocole’ kelimesinden Türkçe’ye geçmiştir Protokol; Fransızca ‘protocole’ kelimesinden Türkçe’ye geçmiştir. İlk kez Fransa’da.
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
PROTOKOL YÖNETİMİ.
Örgütsel Davranış Prof. Dr. Cem Tanova.
ADIM ADIM ZİRVEYE ATA DİL BİL.
Bu ay değerler eğitimi kapsamında Görgü ve Nezaket Kuralları üzerinde duracağız. Hepimiz nezaket ve görgü kurallarını küçük yaşlardan itibaren öğrendiğimiz.
NEZAKET VE GÖRGÜ KURALLARI
OKUL YÖNETİCİLİĞİ İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI
Görgü Kuralları İnsanlar arasında saygı ve anlayışa dayanan, öğrenilmesi gereken kurallardır.
Nezaket ve Görgü Kuralları
PENDİK ATATÜRK İLKOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ
2. Nezaket.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI YAŞAM ALANIMIZ ÖZEL ALAN KAMUSAL (RESMİ) ALAN SOSYAL ALAN GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI PROTOKOL KURALLARI SOSYAL ALANDA GÖRGÜ.
PROTOKOL ve İLİŞKİ YÖNETİMİ Final sınavı notları
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
MİSAFİRLİKTENEZAKET ve GÖRGÜ KURALLARI
Prof. Dr. Rana ÖZEN KUTANİS
Özbekistan Sosyal bilgiler.
Protokol ve Nezaket Kuralları
Protokol ve Profesyonel İmaj
ETKİLİ İLETİŞİM ARİF DEDE EĞİTİM UZMANI
MESLEKİ AHLAK KURALLARI
Eleman Aranıyor......
5.Sınıf KONUĞA İKRAM (Dinleme Metni) Hazırlayan: Ömer TÖK
OKULDA,SINIFTA VE SOSYAL ÇEVREDE UYULMASI GEREKEN GÖRGÜ KURALLARI
Ziyafet ve İkram Hizmetleri
PROTOKOL VE GÖRGÜ KURALLARI FERİDUN SAKA (EĞT.BİL.UZM. ) MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİMİ ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI
KURUMSAL PROTOKOL ETKİNLİKLERİ
GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI GÖRGÜ VE NEZAKET KURALLARI HAZIRLAYANLAR: İREM CERYAN ve ÖZGENUR ERDAĞ.
PROTOKOL YÖNETİMİ Kamusal Yaşamda Protokol ve Davranış Kuralları ERDEK MEM 2018.
MİSAFİRPERVERLİK NE DEMEK
İNSAN İLİŞKİLERİNİ DÜZENLEYEN KURALLAR
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
Doç. Dr. Murat Kurt Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
ÇALIŞMA ve YÖNETİMDE PROTOKOL ve DAVRANIŞ KURALLARI
Sunum transkripti:

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Devlet, törenlerle yönetilir. Kişi, işte, alışverişte ve yolculukta belli olur. Konuşmak, insanın aklını diliyle kullanma sanatıdır. (Seneca)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Yazı memurun kalitesini; memurda kurumun kalitesini yansıtır. (N. Aytürk) En etkili kişilik kendiniz olmaktır. (N. Aytürk) Halk deyimiyle siz. “Siz siz olun”

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Vatandaşı memnun etmenin yöntemi; onun beynine, yüreğine ve cebine hitap etmektir. (Prof. Dr. Ömer Peker) Halkla ilişkilerde temel ilke, iyi insan ilişkileridir. (Doç Dr. K. Ufuk Bilgin) Sekreterlik, yönetimi dışa açan penceredir. (N. Aytürk)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Ziyaretin kısa olanı makbuldür. (Atasözü) Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi terk ettiği yeri. (Oscar Wilde) İnsanlar giyimi ile karşılanır, kelâmıyla uğurlanır. (Atasözü)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Konuğa en güzel ikram, güler yüzdür. (Doç. Dr. Türksel Kaya) Davetsiz misafir mindersiz kalır. (Atasözü) Nezaket centilmenliğin ilk şartıdır. (Samuel Smiles)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Güzel bir kıyafet, iyi bir tavsiye mektubudur. (Cenap Şehabettin) Bir erkeği saati, kravatı ve ayakkabısı temsil eder. (Doç. Dr. Hale Künüçen) Bir insanın üç meziyeti vardır. Nezaket, hoşgörü ve dürüstlük. (James M. Mackintosh)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Garibe bir selam, bin altına bedeldir. (Atasözü) Başarılı insan ilişkilerinin temeli; sıcak bir el uzatma, tatlı bir gülümseme, güzel bir söz söylemedir. (N. Aytürk) Nezaket en iyi politikadır. (İngiliz Atasözü)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Günlük yaşamda her zaman ve herkese gülümsemenin, selam vermenin, lütfen demenin ve teşekkür etmenin maliyeti yoktur; ama kazanımı çoktur. (N. Aytürk) İnsanlar kendilerini niyetlerine göre; başkalarını ise, sözlerine ve görüşlerine (kılık kıyafetlerine) göre değerlendirirler. (N. Aytürk) Kıyafet uygarlığın ve kibarlığın önemli bir göstergesidir. (N. Aytürk)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Sofrada elini, mecliste dilini kısa tut. (Atasözü) Kişinin görgü düzeyi en çok sofrada belli olur. (N. Aytürk) Bir hanımı giyimi, evi ve yemeği temsil eder. (N. Aytürk)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Bir konuğa gereğinden fazla önem ve değer vermek, ev sahibinin kendi önemini ve değerini düşürür. (N. Aytürk) Konukseverlik Türklerin en güzel hasletidir. Önce davranan en nazik olandır. (Fransız Atasözü)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Örgütsel yaşamda; üstlerle ilişkilerde saygı, eş düzeydekilerle ilişkilerde karşılıklılık, astlarla ilişkilerde ise nezaket esastır . (N. Aytürk) Sekreter, yöneticinin zamanını yöneten kişidir. (N. Aytürk) Kimse kalp para almak istemez. (ABD Atasözü)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Ast üst ilişkileri kurumsal alanda resmi, sosyal alanda ise, yarı resmi ilişkilerdir . (N. Aytürk) Kamusal yaşamda üstlerin ricası emir, astların arzı taleptir. (N. Aytürk) Biçim içeriğin aynasıdır. (Prof. Dr. Feyzi Uluğ)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Krala saygı mecburiyet, dilenciye saygı nezakettir. (İngiliz Atasözü) Kişi vardır makam onurlandırır. Kişi vardır, makamla onurlanır. (Türk Atasözü) Önem ve öncelik; kamusal yaşamda üstlere; toplumsal yaşamda hanımlara ve konuklara aittir. (N. Aytürk)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Hiçbir zaman istediğimiz gibi davranamayız. Çünkü evde eşimiz, dışarıda çevremiz, işyerinde amirlerimiz davranışlarımızı sınırlar. Bu yüzden her yerde ve her zaman uygun olmalıyız. (N. Aytürk) Protokol, kamusal ve toplumsal yaşamın her aşamasında gerekli bir etkinliktir. (N. Aytürk)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI İnsanlar; ilk karşılaşma, tanışma ve görüşmelerdeki değerlendirmelerini, protokol kuralları açısından yaparlar. (N. Aytürk) Protokol ve sosyal davranış kurallarının temeli; zarafet, nezaket, incelik, sevimlilik, hoşgörü ve saygıdır. (Nothalie Pacout)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Protokole önem vermek; kişiye, kuruma ve devlete olan saygınlığı artırır . (N. Aytürk) Protokol sosyal yaşamda saygı ve nezakettir. (Doç. Dr. Türksel Kaya)

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI Protokol, insanı küçültmez. Ama protokole önem verilmezse, oturulan mevkiin hakkı gözetilmezse, devlete ve millete zarar gelir. (İsmet İnönü) Kalkacağın yere oturma. (Atasözü) Kapıyı çalmadan içeri girmeyiniz. (Ayet)

Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanı TEŞEKKÜRLER Ahmet Fikret BAYRAKLI Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanı ARALIK 2007