Sorun Stok Etkisi Rev 2 - 06.07.2014. Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İş Yaşamında Paradigma Değişimi
Advertisements

“Her sorun öğrenme yetersizliği sonucunda doğar”
Hepimiz –doğuştan- birer öğrenme uzmanıyız!
DİKKAT!!! Yılbaşı devir işlemine başlamadan önce bu işlemleri kesinlikle yapmalısınız.
May 15, 07 © Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH, 2007® 1 Her fazladan söz, bir diğerini bozar!
Proje koordinatörü;EMİN ÖZDEMİR
May 1, 2009© Copyright SMUH®, Katma Değer. May 1, 2009© Copyright SMUH®, Katma Değer Nedir? “Bir mal veya hizmetin alıcısını, daha yüksek.
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Türk Eczacıları Birliği olarak eczacılığın,bilimsel, mesleki, etik değerlerini korumak, meslektaşlarımızın karşılaştıkları problemlere çözüm üretmek.
ANIL YMM XII. DÖNEM SONU İŞLEMLERİ
Önemli Programlama Dillerinin Gelişimi
2009 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİ MEHMET ŞİMŞEK MALİYE BAKANI 15 OCAK 2010.
SERİ:IV NO:41 TEBLİĞİ NE DEĞİŞTİ?
100 SORUDA KAVRAM HARİTALARI İLE FONKSİYON ANALİZİ & MANTIK
Mobile Monday Istanbul | June Meeting June 4, 2007 Ericsson Mobility World Mehmet Subaşı.
Oca-09© Copyright SMUH®, Değişmeden Değişmek! (Rev 0.1 – ) Olabilir mi, nasıl?
May 5, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®1 Disiplin (aile içinde)
FIRAT ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
Sep / Rev. 1© Copyright Beyaz Nokta® Gelişim Vakfı, Öğrenmeyi Öğrenme’nin kritik parçası: Her sorun bir öğrenme yetersizliğidir.
May 04, 2009© Copyright SMUH®, Yerel Potansiyeller.
Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Teknokenti Kat:2 No: 3 ANTALYA Tel: Fax: STOK – COST CONTROL.
Güvenlikçiden YK Bşk.na Bir kuruluşta en alttan en üste bilgi katma değeri yaratma örnekleri.. Sayfa ve satırları lütfen enter tuşuyla ilerletiniz..
“Dünyada ve Türkiye’de Pamuk Piyasaları ile İlgili Gelişmeler”
Küreselleşme ve Çözüm Kabiliyeti Rev 2 – Temmuz 2014 ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®
Rev.0.0 – 2000© Copyright Sistem Mühendisliği Uygulama Hizmetleri, ortak akıl “ ortak akıl ” Nedir?
Ekim 15, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, Sorunların kendileri Cevaplar De ğ ildir..
Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri. PI yok, sorun da yok! Çözüm Kabiliyeti için göstergelerden en önemli üçü: 1. Tanımlanmışlık düzeyi, 2.
Ocak ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH® Askıya Alınmış Yargılarla İletişim=Etkileşim Zamanimizin neredeyse %90’ini kaplayan “iletisim”in en iyimser.
May 1, 2006© Copyright M.Tınaz Titiz, AKSARAY UMUT HASTANESİ ÖĞRENME MERKEZİ (ÖMer) Her kurumun -her ne amacı olursa olsun- en temeldeki işlevi “öğrenmek”tir.
Sorun Kimyası Madde kimyası olur da sorunları kimyası olmaz mı?
30-Tem-05© Copyright M.Tınaz Titiz, Niçin zor öğreniyoruz? Madem hepimiz –doğuştan- birer öğrenme uzmanıyız o halde niçin zor öğreniyoruz?
YARDIM, AMA KİMDEN? Kazanım: Eğitsel ve kişisel-sosyal sorunlarla karşılaştığında yardım alabileceği birimlere başvurur. 10. Sınıf 38 nolu kazanım etkinliği.
İhtiyaçlardan Çatışmaya uzanan yol... Bireyler, kurumlar ve toplumlar arası çatışmaların kaynağı Ocak 2015© Copyright SMUH®,
Projenin Adı: Mesleki Eğitimde Kalite Güvencesi Konusunda Fakındalığın Geliştirilmesi Proje Ortaklarımız: 1- Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi 2- Adana.
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Her alandaki “doğru”lar insanlık tarihinin birikimi olarak biliniyor. Ama bunlar, neyin nasıl yapılacağını söylemiyor.
Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız.? Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan önce, Nasıl ders çalışmalıyız ? “ sorusunu cevaplamadan.
~DÖNGÜLER~.
March 2, 07 © Copyright M.Tınaz Titiz, Herkes İçin Bir Anahtar Kavram: “ Yaşam Alanı”
© Copyright Sistem Mühendisliği Uygulama Hizmetleri®, Herkes İçin Bir Anahtar Kavram: “ Yaşam Alanı”
ÜRÜN FİYATLARI Fiyat listelerini görebilmek için Acrobat Reader yüklemeniz gerekiyor klima, kombi fiyat, klima fiyatları, klima fiyat, pompa fiyat, dalgıç.
 Beyaz Nokta Gelişim Vakfı, sorunların köklerine inerek toplumsal yaşamın tüm kesitlerinde akılcılık ve erdem’i egemen kılma arayışları sonucunda 1994.
Sorun Çözme  Karmaşıklık  Enerji İhtiyacı  Parçalanma.
Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Sorunların kendileri Cevaplar Değildir..
Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri Rev
“TEMELLİ” İLÇE OLSUN… Temelli’nin marka bir kent olması için uygulanacak projeler 2009 DEĞERLER VE PROJELER DERNEĞİ.
EVSAHİBİ KONUK(1 EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK EVSAHİBİ KONUK.
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Yargılarımızın doğruluğuna güvendiğimizde, bilgi edinme kanallarımızı (dolayısıyla merakı) kapatırız. Bir çeşit.
1925 yılında tüketilen tütün ürünleri içinde sigaranın payı %33.8 iken, 1991 de %99 a ulaşmış, bunun da %94.4’ü filtreli sigaralar olmuştur. Ülkemizde.
31- Ekim 01 Kasım Çadır Kampı Yer:Düzce. PROGRAM PLANLANAN TARİH: 31 Ekim 01 Kasım 2009 Cumartesi - pazar Birinci gün Cumartesi sabah erkenden hareket.
5. Sinema eğlencesini 5. boyutta yaşatın. 3 Boyutlu Filmler.
YusufAlpaydın AEP Formatör Eğitimi İstanbul, 30 Kasım-06 Aralık 2012 Eğitim Materyallerini Yerelleştirme Prof. Dr. Halil EKŞİ
1.HAFTA 26 Ağustos 2009 ÇARŞAMBA 2.HAFTA 01 EYLÜL 2009 SALI 3.HAFTA 09 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 4.HAFTA 15 EYLÜL 2009 SALI 5.HAFTA 23 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 6.HAFTA.
SEÇMELİ YÖNETİM BİLİMİ DERSİ
Sömürü algoritması Birilerinden, sömürü yoluyla değer transfer etmek isteyenler için altın kurallar(!)
PİYASA GÖSTERGELERİ.
GERİ KAZANIM NEDİR 1.  Kaynağında Azaltmaktır  Tekrar Kullanabilmektir  Geri Kazanmaktır Geri.
Sorun Stok Etkisi. Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir, 2. Gücünüz azalacağı.
Herkes için –sürdürülebilir- Eğitim
Toplamı 10 yapan sayıya tıklayınız.
SONLU ELEMANLAR DERS 8.
Çoklu Ortamda Öğrenme Modeli
1+1 > 2 Niçin Olmasın? Ekim 2015© Copyright SMUH®,
“Ne yapmalı?” yerine “ne yapmamalı?” Bir paradigma değişimi önerisi... Ocak 2016© Copyright SMUH®,
Kök-Nedenler Arası Olası Etkileşimler
Yüksek Katma Değerli Düşünce
Biz BİR DOSTUZ. Seher Hocamızla anılar 7\H KANKA OLMAYA BİLENLERE GELSİN.
Değişimci ve Gelişimci İnsan Tipleri – 5 Tip Kategorisi Bir şey yapılması gerektiğini fark etmeyenler Bir şey yapılması gerektiğini görüp ne yapılacağını.
“Her sorun öğrenme yetersizliği sonucunda doğar”
Yüksek Katma Değerli Düşünce
İp sayısı arttıkça kuvvet azalır.
Sunum transkripti:

Sorun Stok Etkisi Rev

Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir, 2. Gücünüz azalacağı için bunu fırsat bilenler yeni sorunlar icat edebilirler, 3. Az boyutlu sorunları algılayabilen sistem çok boyutlu sorunları algılayamaz, 4. Moral bozukluğu olumsuz döngü yaratır, 5. Bu defa 2 sorun yerine daha çok sorunla karşı karşıyasınız. Ocak ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®. 2009

2 ve 6 sorun farkı Sorun sayısı ile bileşik sayısı üssel ilişkilidir. Örneğin: BS=n.(2 n-1 (n-1)) n=2 ise BS=6 n=6 ise BS=222 n=222 ise BS= Sonuç 1: TR’nin sorun stoku 3 yoldan sürekli artıyor: 1. Sorun Çözme Kabiliyeti yetmezliği nedeniyle, 2. Sorun Kimyası uyarınca, 3. TR’den değer transfer etmek isteyenler istismar ediyor. Ocak ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®. 2009

Teşekkür Ederiz