KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CÜMLE ÖĞELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi, veya olayı anlatan sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Bu görevli sözcüklere öğe.
Advertisements

KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
GÜNEŞİN UYUDUĞU YER
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Sincabi öykücü can özoguz Fon müziği: Ezginin Günlüğü.
Lütfen sesi açıp Tıklayınız..
ZAMANLARINA GÖRE FİİLLER
Düzenleme: mynet.com. Düzenleme: mynet.com Şimdi sen işyerinde falansındır. Yanağına elin dayalı sıkılmaktasındır. Ya da gazeteyi.
Hikmet SIRMA.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Genc adam yoğun iş temposundan iyice bunalmıştı. Vakit akşama yaklaşıyordu,ama mesai kavramına çok yabancı oldugu icin evine ne zaman gidecegi belli değildi.
Yiyecekler Konuşuyor Arda:
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
Kırlangıcın biri, bir adama aşık olmuş
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Psikolojik Danışman Yıldıray ÇAMDEVİREN
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
UYUMAK İSTEMEYEN ZÜRAFA
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
BAYKUŞ KARDEŞİN PARTİSİ.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
B Ü Y Ü L E Y İ C İ S O N Tıklayarak ilerleyiniz ve sesi açınız.
…Bu sunuda anlatılan olaylar gerçekten yaşanmıştır…
Düğünlerde yapılan “Çiçek” ekmeği
Zarflar fiilleri, sıfatları, fiilimsileri veya kendi türünden sözcükleri (zarfları) etkileyen sözcüklerdir. Zarfların diğer ismi de tir. Zarfları beş.
Etkili İletişime Giriş
KÜÇÜK FİL.
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
MUMLARIN ÖYKÜSÜ.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
Geçen hafta bir akşam arkadaşlarla yemeğe gittik..
GÜNEŞİN İLK IŞIKLARIYLA UYANDI ORMAN
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR
♫ Sesi açıp tıklayınız ! ♫ Sesi açıp tıklayınız ! Copyright © 2008 Tommy's Window. All Rights Reserved.
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
DAYANIŞMA VE YARDIMSEVERLİK
Boya sandığına saklı düşler
Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
BİR ÖYKÜ.
1.soru Aşağıdaki cümlelerin soru anlamı zamirle sağlanmıştır ?
Ay ışığı, bir yaprağın üzerinde duran minicik bir yumurtayı aydınlatıyordu.
TAVŞAN İLE KAPLUMBAĞA Güzel bir ilkbahar günüydü.
SEVGİ ZENGİNLİK BAŞARI
KÜL KEDiSi-SINDRELLA Hazırlayan: Emine KOÇAK- 7/A
GENÇ RESSAM.
YAPISINA GÖRE CÜMLE ÇEŞİTLERİ
Az sonraki resme 5 saniye boyunca bakın
MUMİ YARDIMLAŞIYOR.
ÖMER VE EL. Bu Ömer Ve Ömer’in yanında gördüğünüz onun arkadaşı El. Şimdi şöyle düşünün el nasıl iyi bir arkadaş olabilir? Daha fazla düşünün….
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
ARI MAYA UÇMAYI ÖĞRENİYOR ÇIKIŞ
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
İLGEÇ (EDAT).
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Bir zamanlar, birbirine bitişik iki çiftlikte yasayan iki erkek kardeş vardı. Günlerden bir gün bu iki kardeş arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi. İki.
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
İngilizce’den Çeviren Dr. M. Fatih Taşar
KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ.
Ay ışığı, bir yaprağın üzerinde duran minicik bir yumurtayı aydınlatıyordu.
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
HERKESİN BİR YUVASI VAR
Sunum transkripti:

KİPER’İN DOĞUM GÜNÜ

Kipper’in doğum gününe bir gün vardı saatlerdir doğum günü partisinin davetiyelerini hazırlıyordu. İri iri harflerle şöyle yazmıştı. Lütfen yarın saat 12 de doğum günü partime gelin geç kalmayın.

Davetiyelerin üzerini kendi yaptığı resimlerle süslemişti Davetiyelerin üzerini kendi yaptığı resimlerle süslemişti. Boyaların kuruması için onlar bir ipe astı ve kek yapmaya gitti.

Kipper daha önce hiç kek pişirmemişti Kipper daha önce hiç kek pişirmemişti. Biraz kuru üzüm, yumurta, ceviz, un şeker aldı ve bir kaseye doldurdu. Sonra bunları kolu ağrıyana kadar karıştırdı.

Biraz kiraz kattı ve bir kez daha karıştırdı Biraz kiraz kattı ve bir kez daha karıştırdı. Sonra hamuru açtı ve nasıl bir şey olduğuna baktı. “Düz bir şey yaptım” dedi.

Kipper düzleştirdiği hamuru eliyle toparladı kek şekli verdi ve pişmesi için fırına koydu. Kendi verdiği şeklin değiştiğini görünce çok şaşırdı. Bir tepecik yükselmişti. Ama çok güzel kokuyordu. Kalan son kirazı keki süslemek için en tepeye yerleştirdi.

Bu sırada parti davetiyeleri de kurumuştu Bu sırada parti davetiyeleri de kurumuştu. Kipper esnedi ve “şimdi çok geç oldu, bunları yarın dağıtırım” dedi.

Ertesi sabah Kipper doğum günü için erkenden ve neşeyle uyandı Ertesi sabah Kipper doğum günü için erkenden ve neşeyle uyandı. Aklına ilk gelen şey “balonlar!” oldu. “Balonlarımızda olmalı” odasından dışarı fırladığı anda başka bir şey daha hatırladı “davetiyeler!”

Kipper en yakın arkadaşının evine koştu ve davetiyeyi arkadaşı Tiger’in eline tutuşturdu. “Bu senin! Şunlarda diğerlerinin” dedi ve telaşla ayrıldı. “Acele etmeliyim. Ah balonlar!” Tiger davetiyesini açtığında o, çoktan uzaklaşmıştı.

Saat tam on iki de Kipper keki özenle masaya koydu ve kapının çalmasını beklemeye başladı. Bekledi… Bekledi… Ama hiç kimse gelmedi Tiger bile… Kek nefis kokuyordu. Kipper’in karnı acıkmaya başlamıştı. Saat bir olduğunda Kipper kekin üstündeki kirazı yedi.

Aradan iki saat geçmiş hala kimse gelmemişti Aradan iki saat geçmiş hala kimse gelmemişti. Kipper kekten büyük bir dilim kesti ve önce içinde kiraz var mı diye baktı. Evet iki tane kiraz vardı. Onları da yedi Saat beş olduğunda artık yiyecek kiraz kalmamıştı. Karnı iyice doyan ve uykusu gelen Kipper masaya uzandı.

Kipper sabaha kadar rüyasında kekten yapılmış bir dağa tırmanıyordu ve yürüdükçe üstüne kek parçaları düşüyordu. Sabah güneş ışıklar odayı aydınlattığında bile uyanmamıştı. Akşam üzeri kapının sesiyle uyandı.

Arkadaşları gelmişti. “Doğum günün kutlu olsun Kipper” dedi Jake Arkadaşları gelmişti. “Doğum günün kutlu olsun Kipper” dedi Jake. “Doğum günün kutlu olsun Kipper” dedi Holly. “Nice yaşlara” dedi Tiger. Kipper gözlerini kırpıştırdı ve ovuşturdu “Ama benim doğum günüm dündü” dedi uykulu bir sesle.

Herkes elindeki davetiyeye baktı Herkes elindeki davetiyeye baktı. “Lütfen yarın saat 12 de doğum günü partime gelin geç kalmayın.” Kipper’in kafası karışmıştı. “O zaman doğum günüm yarın değil. Sonuç olarak bir şey kaçırmış olmayız”

“Yo.. Hayır” dedi Tiger “senin doğum günün dünden önceki günün yarını olmalı.” Kipper’in kafası daha da karışmıştı. Tiger konuşmasını sürdürdü: “Yani dün bugün olmalı, ama bugün dün oldu, anladın mı?” diye sordu.

Kipper anlamamıştı. Kafası karmakarışık olmuştu. “Kek ister misiniz Kipper anlamamıştı. Kafası karmakarışık olmuştu. “Kek ister misiniz?” Diye sordu. Ve sonra kekin hepsini yemiş olduğunu hatırladı.

“Aldırma” dedi Tiger. “Hediyelerini neden açmıyorsun “Aldırma” dedi Tiger. “Hediyelerini neden açmıyorsun?” Hediyeler biraz tuhaf görünmüştü. İlk hediyesi Jake’den bir paket peçeteydi.

Holly’de birkaç mum getirmişti Holly’de birkaç mum getirmişti. “Çok kullanışlı” dedi Kipper hayal kırıklığını belli etmemeye çalışarak. Ama üçüncüsü en yararlısıydı.

Gerçek bir kek