Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi."— Sunum transkripti:

1

2 Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi.
Öğretmen tahtanın önünde anlatmaya başladı. -Çocuklar, bugün size bazı geometrik şekilleri tanıtacağım, dedi.

3 Ayşegül kafasını kaşıdı. Bir tahtaya bir öğretmenine baktı
Ayşegül kafasını kaşıdı.Bir tahtaya bir öğretmenine baktı.Ne demekti bu şekiller bir türlü anlayamadı. Kare,daire,üçgen,dikdörtgen derken Ayşegül’ün canı sıkıldı birden. Bütün şekilleri birbirine karıştırdı. Bir an için gözlerini kapatıp hayallere daldı.

4 Gözlerini açtığında karşısında kocaman bir çadır gördü
Gözlerini açtığında karşısında kocaman bir çadır gördü. Ayşegül, üçgen dedikleri herhalde budur, diye düşündü.O da diğer çocuklar gibi üçgen şeklindeki çadırın içine girdi. Burası bir sirkti…

5 Ya aslanın içinden geçtiği yuvarlak şeye ne demeli
Ya aslanın içinden geçtiği yuvarlak şeye ne demeli?...Tıpkı çıtır bir simit,hemen yemeli.Ayşegül yuvarlak şeye biraz daha baktı: -Aa! Daire dedikleri bu olsa gerek.ne çok işe yararmış meğer…Öğrenmek için günlerimi vermeye değer dedi.

6 Az ileride sihirbaz şapkasından hayvanlar çıkartıyordu
Az ileride sihirbaz şapkasından hayvanlar çıkartıyordu. Şapkadan çıkan kuşlarda uçuşuyordu.Ayşegül sihirbazın elindeki örtüye dikkatle baktı.

7 Ne de düzgün duruyordu! ! ! Ayşegül kare şeklinde kocaman bir çikolata hayal etti. Çikolata ne kadar da lezzetli görünüyordu.

8 Hayvanlar sirkin ortasında gösteri yapmaya devam ediyorlardı
Hayvanlar sirkin ortasında gösteri yapmaya devam ediyorlardı. Dikdörtgen şeklindeki tahterevalli üzerinde bazıları eğleniyordu.Palyaço ise topları düşürmeden çeviriyordu.tüm çocuklar neşe içindeydi.Ayşegül, birden arkadaşının sesi ile irkildi…

9 Gözlerini açtığında kendisini sınıfta buldu
Gözlerini açtığında kendisini sınıfta buldu.Arkadaşlarıyla birlikte masada oturuyordu. Ayşegül resim yaptı. Şekilleri kullanarak sirki anlattı.Herkes hayranlıkla onun yaptığı resme baktı.

10 Şekilleri çok güzel anlattığı için öğretmeni ona şapka taktı
Şekilleri çok güzel anlattığı için öğretmeni ona şapka taktı.Arkadaşları Ayşegül’ü kutladı.Şekilleri en iyi öğrenen o olmuştu.Öğretmenleri:-Hep birlikte sirke gitmeye ne dersiniz çocuklar, dedi. Bunu duyan çocuklar öğretmenlerinin etrafında çember oluşturdular. Kalplerindeki sevgiyi öğretmenlerine sundular. Sirkteki şekillerin ne işe yaradığını öğrendiler. Bundan böyle matematiği çok sevdiler.


"Okullardan bir okul, derslerden matematik dersiydi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları