Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KÜÇÜK FİL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KÜÇÜK FİL."— Sunum transkripti:

1 KÜÇÜK FİL

2 Ormanda yaşayan küçük fil çok unutkandı
Ormanda yaşayan küçük fil çok unutkandı. Arkadaşları yıkanmayı, dişlerini fırçalamayı hep hatırlatırlardı. Fakat küçük fil bunları yapmayı hep unuturdu. Unutmadığı tek şey yemek yemekti. O yemek zamanlarını hep hatırlardı. Küçük fil kahvaltıda meyve püresi yer, süt içerdi. Öğle yemeğinde ıspanak, akşam yemeğinde patates ve fıstık yemeği çok severdi. Bazen de annesi ona karpuz verirdi. Küçük fil en çok da karpuz yemeği severdi.

3 Ormanda yaşayan diğer fil yavruları harfleri öğrenmişlerdi
Ormanda yaşayan diğer fil yavruları harfleri öğrenmişlerdi. “Teşekkür ederim, Lütfen” demesini biliyorlardı. Okulda Küçük fil büyüdü, fakat büyüdükçe daha da unutkan oldu. Anne ve baba fil onun her şeyi unutmasına çok üzülüyorlardı. Bir gün küçük filin öğretmeni “Unutmaması için kuyruğuna ip bağlayın” dedi. Fakat o da işe yaramadı. Küçük fil her şeyi unutmaya devam etti. öğretmenlerinin öğrettiği şiirleri, şarkıları hatırlıyorlardı. Yalnız bütün bunları unutan biri vardı, o da Küçük fildi. Ama küçük fil yemek zamanını hiç unutmuyordu, hele karpuz olduğu zaman.

4 Bir gün anne fil “Haydi pazara git en büyük ve en sulu karpuzu al gel, ama sakın unutma” dedi. Küçük fil, “Böyle bir şeyi nasıl unutabilirim” dedi. Sevinçle ormanı geçti ve Pazar yerine geldi. Fakat annesinin ne istediğini unuttu. Satıcı Küçük file yardım etmek için “Acaba şeker, tuz ya da sabun mu alacaktın?” diye sordu. Küçük fil “Hayır” dedi. Satıcı “Acaba çay, kahve veya peynir mi?” diye sordu. Küçük fil yine “Hayır” dedi. Zavallı Küçük fil bir kenara oturdu. Düşündü düşündü fakat bir türlü hatırlayamadı. O kadar uzun düşündü ki sonunda çok acıktı. Canı ıspanak, patates en çok da karpuz istiyordu. Küçük fil “Karpuz” diye bağırdı. “Hatırladım, kocaman ve sulu bir karpuz istiyorum” dedi. Hayatında ilk kez bir şeyi hatırlayabilmişti.

5 Küçük fil kocaman bir karpuzla eve döndü
Küçük fil kocaman bir karpuzla eve döndü. Annesi ona üç büyük dilim karpuz verdi. İştahla karpuz dilimlerini çabucak yedi. “Bundan sonra bende arkadaşlarım gibi her şeyi hatırlayacağım” dedi. Küçük fil sözünü tuttu. Artık pijamalarını yerine koymayı, yıkanmayı, dişlerini fırçalamayı hatırlıyordu, tıpkı diğer fil yavruları gibi. Küçük fil harfleri hatırlıyordu. “Teşekkür ederim, Lütfen” demeyi hatırlıyordu. Hatta doğum gününü bile hatırladı. Anne ve baba fil çok seviniyorlardı. Annesi “Doğum gününü kutlamalıyız” dedi. Küçük filin doğum günü partisi çok eğlenceli oldu. Arkadaşları ona doğum günü hediyesi getirmişlerdi. Küçük fil onlara “Teşekkür ederim” demeyi unutmadı


"KÜÇÜK FİL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları