REĞAİB KANDİLİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BERAT GECESİ Hazırlayan:Ertan
Advertisements

İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
RAMAZAN AYI VE ORUÇ İslam dininde ramazan ayına niçin önem verilmektedir? İmsak, İftar, Sahur, Mukabele, Teravih namazı ve Fitre kavramlarının anlamlarını.
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
Regaib Kandili.
Ey iman edenler!Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç,sizden öncekilere farz kılındığı gibi ,sizede farz kılındı. 2/Bakara Suresi,183.ayet.
BERATKANDİLİ İdris YAVUZYİĞİT
ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ.
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
İBADET İLE İLGİLİ BİLGİLER
KANDİL GECELERİ.
Salim SELVİ Küçükçekmece İlçe Murakıbı
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI)
CAMİYİ TANIYALIM.
5.SINIF 5.ÜNİTE pedagojiformasyon.com.
Ramazan ve Kur’an Vaazı
İlköğretim DKAB Dersi 7. Sınıf 2. Ünite Sunusu
İLKÖĞRETİM DKAB DERSİ 7.SINIF 2.ÜNİTE SUNUSU
10-zilhicce Kasım Efendim, mübarek kurban Bayramınızı tebrik ederiz. Müstecâb duâlarınızı istirham ederiz.
İBADET KONUSUNDA BİLGİLENELİM
RECEP VE ŞABAN AYININ FAZİLETLERİ VE NAFİLE İBADETLER
Recep ve Şaban Aylarının Faziletleri Nafile İbadetler
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
Semaya Açık Namazgâhlar. Allah’a bağlılık nasıl kişinin iç dünyasıyla sınırlandırılamazsa, ibadetlerin de, sadece cami, mescit ve ev gibi kapalı mekânlarla.
Ramazan Orucu.
İMANIN VE İSLAM’IN ŞARTLARI
4. İbadetlere Devamlılığı
BERATKANDİLİ İdris YAVUZYİĞİT VAAZ DOKUMANLARI
Recep Ayı ve Regaib Kandili
Üç Ayların Manevi İkliminde Yoğrulmak
Nakil Dönemi-devam 7. Ders 7. Ders.
Hadis Kaynaklarının Güvenilirliği Hakkındaki Oryantalistlerin İddiaları ve Eleştirisi 11. Ders.
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
ÜNİTENİN İÇERİĞİ 1. Dua ve namaz 2. Oruç 3. Hac 4. Sadaka 5. Kurban
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
REGAİB KANDİLİ Recep ŞAHAN Kurucaşile Müftüsü
/ idrisyavuzyigit idrisyavuzyigit.com. Yüce Allah, mekânlar içinde mukaddes mekânlar; zamanlar içinde mukaddes zamanlar yaratmıştır.
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
3.1. Güzel Söz Söyleyelim 3.2. Güzel Davranışlarda Bulunalım
Cuma günü ve önemi. Müslümanlar için Cuma niçin önemlidir?  Toplanma ve cemaat olma anlamına gelen cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır.  Cuma günü.
KADİR GECESİ Bir Ömre Bedel Gece
Behçet Gündüz izmir N AMAZLAR A- FARZ NAMAZLAR B- VACİP NAMAZLAR C- NAFİLE NAMAZLAR olmak üzere başlıca üç kısımda incelenir.
SEVİNÇ VE ÜZÜNTÜLERİMİZİ PAYLAŞALIM
BERAT KANDİL GECESİ: HAZIRLAYAN: İbrahim SUCUOĞLU
REGAİP KANDİLİ HAZIRLAYAN:
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar
RAMAZAN VE ORUÇ İBADETİ
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
RİVAYET DÖNEMİ HİCRİ ASIRLAR ÖZELLİKLERİ.
MELEK-CİN-ŞEYTAN/RAMAZAN-ORUÇ DENEME SINAVI SORULARI
İSLAM ESASLARI (İSLAMIN ŞARTLARI) SEYMEN OKUR 10/A 307.
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
Salim SELVİ Küçükçekmece İlçe Murakıbı
Ramazan Orucu. Oruç: Tan yerinin ağarmasından (imsak vaktinin başlamasından) başlayarak akşam güneş batıncaya kadar Allah rızası için yeme-içme başta.
6.SINIF 5.ÜNİTE TEMEL DEĞERLERİMİZ HAZIRLAYAN TALİP ORHAN
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
5. Sınıf 2. Ünite: Ramazan ve Oruç
 Orucun başlama vakti anlamına gelmektedir.  Tan yerinin ağarmasıyla orucun bazı yasaklarının başladığı vakte denir.
RIYAZU’S SALIHIN BUNYAMIN YILDIZ
Sunum transkripti:

REĞAİB KANDİLİ

REĞAİB’İN ANLAMI . "re-ğa-be", kelime olarak, elde edilmesi arzu edilen değerler, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir.

KANDİL GECESİ DENİLMESİNİN SEBEBİ Tarihimizde Osmanlı padişahı II.Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir. Nebi Bozkurt, DİA, XXIV/300 “Kandil” maddesi.

VAKTİ Hicrî takvime göre, yedinci ay olan Recep ayının, Müslümanlar arasında kutsal kabul edilen ilk cuma gecesi Reğaib Kandilidir.

ÜÇ AYLAR DUASI Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) Recep ayı girdiği zaman : إذا دخل رجب قال: اللهم بارك لنا في رجب وشعبان، و بارك لنا في رمضان َ. "Allah’ım Recep ve Şaban'ı bize mübarek eyle ve bizi Ramazan ayını bize mübarek eyle (Ramazan'a kavuştur) " diye dua etmişlerdir. Ahmed b. Hanbel, Müsned, I/259

RECEB AYINDA ORUÇ TUTMAK İbn Abbas şöyle demişti: “Rasulullah (s.a.v) Recep ayında bazı yıllarda öyle oruç tutardı ki biz; galiba hiç yemeyecek (ayın her gününde oruç tutacak) derdik. (Bazı yıllarda da öyle) yerdi (ki biz galiba hiç oruç) tutmayacak derdik. Ebu Davud, Sünen, K. Savm 56, (II, 811) Hadis No: 2430

REĞAİB GECESİNİN FAZİLETİ خمس ليال لا ترد فيهن الدعوة: أول ليلة من رجب، وليلة النصف من شعبان، وليلة الجمعة، وليلة الفطر، وليلة النحر "Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk (Cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir. Beyhaki, Sünen, Şuabül-İman, 3/342

REĞAİB NAMAZI VAR MIDIR? Reğaib namazıyla ilgili rivayet de hicri 5/miladi 12.asra dayanmaktadır. Bozkurt, DİA, “Kandil” mad., XXIV/301