MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Özel Bilkent Lisesi Matematik Zümresi 2. Genç Matematikçiler Günü
Advertisements

OKTAY TUNCER hayatımızda noktalama işaretleri....
Beyin tarayıcısına giriş
NEŞET GÜNAL.
Tahir ÖZDİL Üye no : 981 a z i z h a t ı r a s ı ’ n a…
BÜMED Siyaset BUluşmaları _1
PROF. DR. ŞÜKRAN GEÇGİL.
SELİM İLERİ.
VII. Geleneksel TED İ stanbul Koleji Kitap Haftası Ocak 2014.
Vefa poyraz.
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
(Facebook Örneği) Mehmet Aksüt Mega Eğitim Danışmanlık
JAMES STIRLING.
Prepared by Cendel Karaman A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
European Manufacturing Innovation Survey 2004 Avrupa İmalat Sanayiinde Yenilik Araştırması 2004 Proje Konsorsiyum Ülkeleri: Almanya, Avusturya, İngiltere,
CAHİT ARF TÜRK MATEMATİKÇİSİNİN HAYATI
Matematik Cahit arf.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
Çiğdem ODABAŞI.
George Friedrich Bernhard Riemann (1826–1866)
Bir Fransız matematikçisi olan Henri Leon Lebesque, Fransa'da Beauvais kentinde 28 Haziran 1875 günü doğdu. Çok iyi bir öğrenim gördü ve 1897 yılında Paris.
ERTUĞRUL ÖZKÖK İzmir doğumlu olan Ertuğrul Özkök, yaklaşık 20 yıl boyunca Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yapmış önemli bir gazeteci.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
ASLI DER.
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MİM KEMAL ÖKE.
Prof Dr Orhan ESEN
Cahit Arf.
ROLF NEVANLİNNA Nevanlinna ailesi, Finlandiya’da Hame eyaletinde Renko kentinden geldi. Bilinen en eski dedesi kilisenin işlerinde çalışan biriydi. Bundan.
HAZIRLAYAN:AYÇA AŞKIN
KİŞİSEL ÇABA- BAŞARILI İŞ YAŞAMI
Haldun Taner’İn hayatI
Bu slayt, tarafından hazırlanmıştır.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI Konuk Konuşmacı Programı.
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK.
Ünlü Türk Matematikçilerden Bazıları
DOĞAN KUBAN MELİS AKAYDIN
F E Z A G Ü R S Y.
PROF. DR. OKTAY SİNANOĞLU
ÇAĞIMIZIN MATEMATİĞİ.
ATATÜRK'ÜN HAYATI.
KiMYA PERFORMANS ÖDEVi
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
Jale YILMABAŞAR Hayatı ve Eserleri.
Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA. (10 Temmuz 1944, Siirt, Pervari)10 TemmuzSiirtPervari fikir adamı, öğretim görevlisi, İslâm tarihi uzmanı ve yazar.İslâm.
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
F E Z A G Ü R S Y.
Iğdır Üniversitesi Matematik Bölümü 2017.
Profesör Doktor CAN ALİ GÜRGÜÇ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Prof. Dr. Tülay Alim BARAN
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Cahit Arf Hamza Solak yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
Cahit Arf Kerem AKSOY 1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
HAYATIMIZ MATEMATİK. Matematik...ilk duyulduğunda çoğu insanın korktuğu aslında mantık ve zekanın ortak hareket ettiği bir bilimdir.olmazsa olmazdır hayatımızda.
PROF.DR.MEHMET ÖZ doğdu. Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Kliniksel uzmanlık alanları minimal invasif kalp cerrahisi, kalp cerrahisi, kalp kapakçığı.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Cahit Arf Hamza Solak.
1910 yılında Selanik'te doğdu. Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de tamamladı (1932). Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği.
Daha sonra Robert Koleji'nde Matematik dersleri vermeye başladı yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı.
Arf, İnönü Armağanı'nı (1948) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü'nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül.
Matematik Performans Ödevi Ad: Salih Soyad:AkkanNo:1137Sınıf:10/D.
EĞİTİM FAKÜLTESİ Akademik Yılı Genel Kurul
ÜNLÜ MATEMATİKÇİLER HAZIRLAYAN:EFE ERKESKİN SINIF:6/A.
Sunum transkripti:

MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ CAHİT ARF MATEMATİK PERFORMANS ÖDEVİ

CAHİT ARF=> 1910 SELANİKTE DOĞDU 1997’DE İSTANBUL’DA VEFAT ETTİ. Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli matematikçilerden birisi olarak sayılmaktadır. Kendi adıyla bilinen teoremleri, dünya çapında tanınmasını sağlamıştır. Doktorasını yapmak için gittiği Almanya'da, matematikçi Helmut Hasse ile birlikte önemli çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar sonunda, matematikte Hasse- Arf Kuramı'nı geliştiridi  Arf değişmezi, Arf halkaları ve Arf kapanışları gibi kendi adıyla bilinen matematiksel terimleri bilim dünyasına kazandırdı.

Cahit Arf 1910 yılında Selanik Kaylar kazasında doğdu Cahit Arf 1910 yılında Selanik Kaylar kazasında doğdu.  Yüksek öğrenimini Fransa'da Ecole Normale Superieure'de 1932'de tamamladı.  Bir süre Galatasaray Lisesi'nde matematik öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doçent adayı olarak çalıştı.  Doktorasını yapmak için Almanya'ya gitti. Türkiye'ye döndüğünde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde profesör ve ordinaryus profesörlüğe yükseldi ve 1962 yılına kadar çalıştı.Daha sonra Robert Kolej'de Matematik dersleri vermeye başladı..1964 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı oldu. Daha sonra gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde araştırma ve incelemelerde bulundu; Kaliforniya Üniversitesi'nde konuk öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1967 yılında Türkiye'ye dönüşünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine getirildi  1980 yılında emekli oldu  Emekliye ayrıldıktan sonra TÜBİTAK'a bağlı Gebze Araştırma Merkezi'nde görev aldı.1985 ve 1989 yılları arasında Türk Matematik Derneği başkanlığını yaptı. Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990'da 3 ve 7 Eylül tarihleri arasında Arf‘ın onuruna Silivri'de gerçekleştirilmiştir.Halkalar ve Geometri üzerine ilk konferanslar da 1984'te İstanbul'da yapılmıştır  Arf, matematikte geometri kavramı üzerine bir makale sunmuştur .

ÇALIŞMALARI Cahit Arf, cebir konusundaki çalışmalarıyla dünyaca ün kazanmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusundaki yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin "Arf değişmezi" ve "Arf halkaları" gibi literatürde adıyla anılan çalışmaları matematik dünyasının ünlü matematikçileri arasında yer almasını sağladı.  Matematik literatürüne "Arf Halkaları, Arf Değişmezleri, Arf Kapanışı" gibi kavramların yanısıra "Hasse-Arf Teoremi" ile anılan teoremler kazandırmıştır. Matematiği bir meslek dalı olarak değil, bir yaşam tarzı olarak görmüştür . Öğrencilerine her zaman "Matematiği ezberlemeyin kendiniz yapın ve anlayın" demiştir  Hakkından yazılmış bir yazıda şöyle denmiştir: " Bir zamanlar integrali bilen kimselerin matematikçi, üstel fonksiyonu bilenlerin ise büyük matematikçi sayıldığı ülkemizde derin matematik konularının tartışılacağı hayal bile edilemezdi.Cahit Arf, Türkiye'de matematiğin o günlerden bu günlere gelmesinde en büyük rolü oynamıştır “.

HAZIRLAYAN ve SUNAN ADI:Özgür SOYADI:BÜYÜKKARAKAYA SINIFI7/C NU:2876 DERS:MATEMATİK ÖĞRETMENİ:YASİN KIRAT KONU:CAHİT ARF