DİYET VE KİLO VERMEK.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE BESLENME EĞİTİMİ
Advertisements

VELİLERE YÖNELİK SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
KANSER VE BESLENME.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
FUTBOL VE BESLENME BESLENME
DENGELİ YAŞAM PROGRAMI
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
OBEZİTE VE SAĞLIKLI BESLENME
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
Haftada 5’ten fazla çikolata, patates cipsi, mısır gevreği ya da benzeri gıdaları yiyor musunuz? EVETHAYIR Tansiyonunuz ölçüldüğünde size yüksek olduğu.
HAZIRLAYANLAR HADİCE DEMİREL ZAFER DÜZGÜN DÜRDANE AYGÜL YUSUF YALÇIN
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
SAĞLIKLI BESLENME STJ.DYT. MERYEM İTEK
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
AHMET NURİ ERİKOĞLU İLKOKULU ALIŞKANLIKLARININ KAZANDIRILMASI
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
UZUNLU CUMHURİYET ORTAOKULU
ÇOCUKLARDA OBEZİTE VE BESLENME
Beslenme ve Performansa Etkisi
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
SAĞLIKLI BESLENME.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
SAĞLIĞIMIZI KORUYABİLİRİZ
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
İL HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
YAĞ YAKMAK İÇİN Ramazan Akdağcık.
BESİNLER VE ÖZELLİKLERİ
SPOR.
BESLENMENİN ÖNEMİ
Eslenme engeli.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
BESİNLER.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIN BESLENMESİ.
Sevdiğimiz sebze ve meyveler
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
4- EKMEK VE TAHILLAR En çok karbonhidrat içeren besin grubu tahıllardır. Enerjinin büyük bir kısmını karbonhidratlardan dolayısıyla ekmek ve tahıllardan.
PROJESİ.
SAĞLIKLI BESLENMENİN 10 ALTIN KURALI  Tek taraflı beslenme yemekte alınan hazzı ortadan kaldırdığı gibi ayrıca yemeğe karşı olumsuzluk geliştirir. Dengeli.
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
YETERLİ DENGELİ BESLENME, OBEZİTEDEN KORUNMA VE FİZİKSEL AKTİVİTE
Beslenme İnsanın büyüme, gelişme, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli ögeleri alıp vücudunda kullanmasıdır. Ayşe BAYSAL, Beslenme,
DİYABETTE TIBBİ BESLENME TEDAVİSİ
İZMİR HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
BİTKİLER VE SU.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
Sağlıklı Beslenme.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
Vücut AğIrlIğInIn Denetİmİ
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
SAĞLIKLI BİREY SAĞLIKLI BESLENME
Çocuk Sporcularda Beslenme İlkeleri
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
YİYECEKLER-İÇECEKLER
Sağlıklı Beslenme.
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
BESLENME ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKEN SAĞLIKLI BESİNLER KAHVALTILIKLAR Peynir- Zeytin- Haşlanmış Yumurta Reçel-Bal-Domates Salatalık-Tost-Simit-Poğaça.
Sağlıklı Beslenme. YETERLİ VE DENGELİ BESLENME VÜCUDUN BÜYÜMESİ, YENİLENMESİ VE ÇALIŞMASI İÇİN GEREKEN DÖRT TEMEL BESİN GRUBU OLAN ”SÜT VE ÜRÜNLERİ”,
ANT 311 Beslenme İlkeleri ve Beslenme Antropolojisi
Ne kadar enerjiye ihtiyaç duyarız?
DENGELİ-SAĞLIKLI BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
EVİNİZDE SAĞLIKLI GIDA TÜKETİMİ.Gıdalar hazırlanmadan önce eller yıkanmalı ve hazırlama esnasında yıkama sık sık tekrarlanmalıdır..Gıda hazırlamada kullanılan.
Yeterli ve Dengeli Beslenme Sağlığımızın korunması için bir günde tüketilen yiyeceklerin dört ana besin grubunu içermesi ; Yaş, cinsiyet ve aktiviteye.
Sunum transkripti:

DİYET VE KİLO VERMEK

Kilo vermenin temel mantığı günlük hayatta harcanan enerjinin yiyeceklerle alınan enerjiden fazla tutulmasıdır. Vücut aradaki enerji farkını yağları parçalayarak elde edecektir.

Bölgesel zayıflamayı sağlayacak özel bir diyet veya egzersiz programı yoktur. Eğer bu iddiaya sahip bir diyet öneriliyorsa ticari amaçlar var demektir.

Diyet günlük enerji ihtiyacından yaklaşık 200-300 kalori düşürülerek yapılır. Sağlıklı beslenmek için günlük besinlerden alınan enerjnin %50-60 ını karbonhidrattan alınması gerekir.

Yasaklı Yiyecekler -Şeker ve Asit İçeren Her Türlü İçecek ( Kola, Meyve Suyu vb. ) -Her Türlü Yağda Kızartma -Bira ve Alkollü İçecekler -Şeker Özellikle Beyaz Şeker -Başta Çikolata Olmak Üzere Tüm Şekerli Ürünler -Kuruyemişler ve Patates Cipsleri -Her türlü hamurlu ve sütlü tatlılar

Sağlıklı bir zayıflama diyeti günde kaç öğünden oluşmalı? Üç ana ve üç ara öğününüz olmalı ki, kan şekeriniz dengelensin ve vücudunuz ana öğünlere tok başlasın. Günde en az 2-2,5 lt su içilmelidir.

'Bu besinleri korkmadan yiyin, kilo aldırmazlar' Sebzeleri az kalorili diye biliyoruz. Salatalık, domates, marul, turp vb. sebzelerin kalorisi çok düşüktür ve sıfıra yakındır. Gün içerisinde sınırsız bir şekilde tüketilebilir.

Meyvelerin kalori açısından uzak durulması gerekenleri hangileri? Tüketilen her besinin bir kalorisi olduğu için sınırsız ya da rahatlıkla tüketileceği imajı yanlış olur. Kavun, karpuz, muz, incir ve kurutulmuş meyvelerden kaçınmak gerekir.

Egzersiz yaparken vücutta yağ yakımı için en faydalı nabız maximum nabzın %60-70 (ideali %65) aralığındadır. Bu nabzını üstüne çıkıldığında yağ yakımı azalmaktadır.

30 yaşındaki bir kişi için yağ yakabilmesi için faydalı nabız aralığını hesaplayalım. Maximum nabız 220-yaş 220-30 = 190 Maximum nabzın % 60 ‘ı 190*0,60 = 114 Maximum nabzın % 65 ‘ı 190*0,65 = 124 Maximum nabzın % 70 ‘ı 190*0,70 = 133 Yağ yakımı için nabzın 124 olması ve 114-133 arasında olması gerekir.

Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum -Diyet kişiye uygun değildir -Yeterli spor ve egzersizler yapılmıyodur. - Yeterli su içilmiyordur.

Kilo Direnci Diyete başlayanlar başta iyi kilo verirler. Daha sonraları kilo verme hızı düşer hatta durur. Bu noktada sabırlı davranıp diyet ve spora devam edilmelidir. Kilo direnci Vücudun bir savunmasıdır ve Kilo ne kadar azsa vermekte o kadar zordur.