IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Fon Akış Tablosu-1 Fon akış tablosu, belirli bir dönemde bir işletmenin faaliyetlerini ve yatırımlarını finanse etmek için sağladığı kaynakları ve bu kaynakların.
Advertisements

TC. BAÜ Sındırgı MYO Öğr.Gör.Suat KARA
İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
OSB’LER İÇİN FİNANSAL TABLOLAR
TMS 34 “Ara Dönem Finansal Raporlama”
TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASI
İZMİR SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI KÜÇÜK VE ORTA BÜYÜKLÜKTEKİ İŞLETMELER İÇİN MUHASEBE STANDARTLARI (KOBİMUS) SEMİNERLERİ – 1 Kavramsal Çerçeve.
MUHASEBE STANDARTLARI DERSİ YRD. DOÇ. DR. OSMAN AKIN
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
© 2011 IFRS Foundation 1 IFRS for SMEs Konu 1.7(a) Alıştırma ve Tartışma Bölümler 3-8 Finansal Tabloların Sunuluşu.
MUHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI
KUR DEĞİŞİMİNİN ETKİLERİ
FİNANSAL TABLOLARIN SUNULUŞU
FİNANSAL MUHASEBE – MUHASEBE GENEL MUHASEBE- DERSİNİN KAPSAMI
HAZIRLAYAN: TANER KAYA
Benoît Lebrun Başkan, Muhasebe Çalışma Grubu FEE 7 Haziran 2005 Muhasebe ve denetim düzenlemesinde gelişmiş program Muhasebe Direktifleri.
YÜKSEK ENFLASYONLU EKONOMİLERDE FİNANSAL RAPORLAMA
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE HESAP PLANI
NET İŞLETME (ÇALIŞMA) SERMAYESİ DEĞİŞİM TABLOSU
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
Prof.Dr. İbrahim LAZOL DAÜ-2012
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
Ias 18 Hasılat Kapsam Mal veya hizmet satışı
MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ
MUHASEBENİN UZMANLIK ALANLARI
ÜNİTE 5 (Bölüm 2) FİNANSAL ANALİZ
Proje Adı : Mali Performansa Genel Bakış Bölüm Adı : Sunanın Adı:
Finansal Tablolar ve Özellikleri
Uluslararası Finansal Raporlama Standartları
NAKİT AKIŞ TABLOLARI TMS-7 (IAS-7)
Finansal Tablolar ve Mali Analiz
İŞLETMELERDE MALİYET MUHASEBESİ UYGULAMALARI
FİNANSAL TABLOLAR ANALİZİ
Dikey yüzdeler analizi
Finansal Tablo Analiz Teknikleri
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Karşılaştırmalı Tablolar Tekniği. Analizi yapan kişi analiz tekniklerini uyguladıktan sonra, mali tablolardaki değişimleri ve nedenlerini ortaya koymalıdır.
MERSİN SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI TÜRKİYE FİNANSAL RAPORLAMA STANDARTLARININ İLK UYGULAMASI TFRS – 1 Denetim ve Muhasebe Standartları Komitesi.
Sigorta Denetleme Kurulu
TEMEL MALİ TABLOLAR.
FİNANSAL TABLOLAR F.Dilvin Taşkın. Finansal Tablolar ve Raporlar Yıllık Rapor??? 1. Bilanço: belirtilen tarihte işletmenin sahip olduğu varlıkları.
FİNANS VE MUHASEBE H04.
Devlet Muhasebe Standartları
GİRİŞ Ana Başlıklar: İşletmenin tanımı-işletme türleri-varlık ve kaynakları Muhasebenin tanımı- önemi ve işlevi Muhasebenin temel kavramları Muhasebede.
Devlet Muhasebe Standartları
MUHASEBEDE KULLANILAN FİNANSAL TABLOLAR
Devlet Muhasebe Standartları
Sigorta ve Reasürans ile Emeklilik Şirketlerinin Finansal Tabloları
Devlet Muhasebe Standartları
Devlet Muhasebe Standartları
TEK DÜZEN HESAP PLANI PROF. DR. METİN SABAN YRD. DOÇ. DR. HAKAN VARGÜN
Devlet Muhasebe Standartları
Devlet Muhasebe Standartları
MUHASEBENİN TEMEL KAVRAMLARI
TMS 7 NAKİT AKIŞ TABLOSU SMMM SELAHATTİN ŞAHİN.
Türkiye Muhasebe Standartları Semineri
FİNANSAL ANALİZ.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ, EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Şirket Adı Mali Performansa Genel Bakış
HESAP KavramI.
Konaklama İşletmelerinde Finansal Yönetim
Devlet Muhasebe Standartları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MESLEK MENSUPLARI İÇİN FİNANSAL ANALİZ YORUMLARI
TFRS 13 GERÇEĞE UYGUN DEĞER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
HESAP PLANI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu Tam set mali tablolar hangi tabloları içerir ? Bilanço Ayrıntılı Gelir Tablosu Nakit Akış Tabloları Özkaynak Değişim Tablosu Muhasebe Politikaları Karşılaştırılabilir Bilanço Dipnotlar UFRS’nin asıl amacı nedir? İşletmenin genel amaçlı finansal tablolarının önceki dönemin finansal tablolarıyla ve diğer işletmelerin finansal tablolarıyla karşılaştırılmasına olanak verecek biçimde sunulmasına olanak sağlamasıdır.

IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu Finansal Tabloların Gerçeğe Uygun Sunuluşu Finansal tablolar işletmenin finansal durumunu, finansal performansını ve nakit akışlarını gerçeğe uygun olarak sunar . İşletmenin tablolarının gerçeğe uygun olması için birkaç tane şartın bir arada olması gerekmektedir. İşletme, Finansal tabloları TFRS’lerin tüm maddeleriyle uyumlu olmalıdır. Muhasebe Politikaları, Muhasebe Tahminlerinde Değişiklikler ve Hatalar” Standardı uyarınca muhasebe politikalarını seçip uygulamalıdır. Muhasebe politikalarını da içeren bilgileri ihtiyaca uygun, güvenilir, karşılaştırılabilir ve anlaşılabilir bilgi sağlayacak biçimde olmalıdır.

IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu İşletmenin Sürekliliği Yönetimin şirketi tasfiye etme veya ticari faaliyetini sona erdirme niyeti veya mecburiyeti yoksa finansal tablolar süreklilik kavramına göre düzenlenir. Yönetim, değerlendirmelerini yaparken işletme faaliyetlerinin sürekliliğine kuşku düşürecek önemli belirsizlikler taşıyan olaylar veya koşulların farkındaysa, bu belirsizlikleri açıklamak zorundadır. Muhasebenin Tahakkuk Esası İşletme, nakit akış tablosu hariç, tüm finansal tablolarını muhasebenin tahakkuk esasına göre düzenlemek zorundadır Önemlilik ve Birleştirme İşletme, benzer kalemlerden oluşan her bir önemli sınıfı, finansal tablolarda ayrı bir biçimde gösterir.Bir hesap kalemi kendi başına önemli değilse, bu tablolarda ya da dipnotlarda diğer kalemlerle birleştirilir.

IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu Netleştirme (Mahsup Etme) İşletme, bir TFRS zorunlu kılmadıkça veya izin vermedikçe varlıkları ve borçları ya da gelirleri ve giderleri netleştiremez. İşletme, varlıkları ile borçları ve gelirler ile giderleri finansal tablolarda ayrı ayrı göstermelidir.Ticari mallarda stok değer düşüklüğü karşılığı ve alacaklarda şüpheli alacaklar karşılığı düşüldükten sonra net tutarıyla gösterilmesi netleştirme değildir. Hasılat tahsilatlar ve alacaklardan işletme tarafından tanınan ticari iskontolar ve indirimler düşüldükten sonraki gerçeğe uygun değeriyle gösterilmelidir, o yüzden yapılan iskontoların hasılattan düşülmesi netleştirme sayılmaz. Raporlama Sıklığı Bir işletme, tam bir finansal tablolar setini (karşılaştırılabilir bilgileri içerecek şekilde) en az yılda bir kez sunmalıdır.

IAS-1 Finansal Tabloların Sunumu Karşılaştırmalı Bilgi Cari dönem finansal tablolarında raporlanan tüm tutarlara ilişkin olarak önceki dönem ile karşılaştırmalı bilgileri sunmalıdır. Karşılaştırmalı bilgi veren bir işletme, en az iki finansal durum tablosu (bilanço), diğer tabloların her birinden iki adet olmak üzere ayrıca ilgili notları sunar. Bir işletme, finansal durum tablosunu (bilançosunu) aşağıdaki tarihler itibariyle sunar: a)Cari dönemin sonunda, b)Bir önceki dönemin sonunda (cari dönemin başlangıcıyla aynıdır), ve c)Karşılaştırılabilir en erken dönemin başında