KEŞFET KENDİNİ PROJESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
Bakanlık Düzeyinde Rehberlik Örgütü (Milli Eğitim Bakanı)
2007 / 30 SAYILI MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMDE TANITIM VE YÖNELTME ÇALIŞMALARI GENELGESİ DOĞRULTUSUNDA İLÇEMİZ İLKÖĞRETİM VE ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA YAPILMASI.
Konu: Ordu İli Genelindeki Anaokulları, İlkokullar, Ortaokullar ve Ortaöğretim Okulları arası “Bir Kitap da Sen Anlat” yarışması. Amaç: Türk Milli Eğitiminin.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
T.C. KASTAMONU VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. SARUHANLI KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ SINAVLARA HAZIRLANMA VE BAŞARIYI ARTIRMA EYLEM PLANI.
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
REHBERLİK HİZMETLERİNİN ÖRGÜTLENMESİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Proje Ekibi
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
İKS İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER ROL VE SORUMLULUKLAR
SİBEL KURNAZ SERAP ARIMAN YAKUP ARSLAN
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
Hatay Mangala Şenliği Projesi
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALTINDAĞ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
 KONU VE AMAÇ: Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının hızlandırılması amacıyla 2012 yılında TR83 Bölgesi İnovasyon.
FAALİYET/PROJE EYLEM PLANLARI
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
Eğitim Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı
TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI
ALACA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
KAYSERİ İLE OKUMAK PROJESİ
MEB TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EĞİTİM PERFORMANS DEĞERLENDİRME PROJESİ SUNUMU
BAŞARIYA BİR ADIM PROJESİ Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
Kalite Bizim İşimiz Sistemine HOŞGELDİNİZ.
TOPLANTI GÜNDEMİ Açılış Sunum Soru-Cevap Kapanış.
……………………………… İlkokulu / Ortaokulu / Lisesi Eğitim Performans Değerlendirme Projesi Sunumu.
Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Bilgilendirme Semineri
YAŞAMA EN İYİ BAŞLANGIÇ PROJESİ
E Ğİ T İ M KAL İ TES İ N İ YÜKSELTMEYE YÖNEL İ K EYLEM PLANI.
DEĞERLER ŞEHRİ KAYSERİ PROJESİ
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
Son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar ve dünyadaki gelişmeler, çocukların yetenek alanlarının saptanması ve desteklenmesinin önemini ortaya koymuştur.
EĞİTİMDE KALİTEYİ İYİLEŞTİRME PROJESİ
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi 07/10/2015.
Destek Eğitim Odaları.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
BİLİM VE SANAT MERKEZİ: ÖĞRENCİ TANILAMA
ÖĞRETİM YILI TANITIM YÖNELTME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ.
Eğitim-öğretim HizmetleriEğitim-öğretim Hizmetleri 1 Sosyal Kültürel ve Sportif FaaliyetlerSosyal Kültürel ve Sportif Faaliyetler 2 Proje FaaliyetleriProje.
OTMG KAPSAMINDA YAPTIĞIMIZ ETKİNLİKLER GELİŞİM ALANLARI EYLÜLEKİMKASIMARALIKOCAKŞUBATMARTNİSAN MESLEKİ GELİŞİM KİŞİSEL VE MESLEKİ GELİŞM Öğrencilerin.
ADAY ÖĞRETMEN YETİŞTİRME SÜRECİ
MEB İLKÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Okul Gelişim ve Rehberlik Şubesi İKS Proje Sorumlusu Program Geliştirme Uzm: Bahar KÜÇÜKTEPE Haziran 2010 İLKÖĞRETİM KURUMLARI.
İbrahim AYDIN Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü.
İKS UYGULAMA, İZLEME DEĞERLENDİRME İKS SONUÇLARIN PAYLAŞILMASI.
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA FARKINDALIK GELİŞTİRME PROJESİ
BALIKESİR EĞİTİMDE NİTELİĞİ GELİŞTİRME VE İZLEME PROJESİ
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
TORBALI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
Hanife ÇAKIR Uzman Öğretmen
Sunum transkripti:

KEŞFET KENDİNİ PROJESİ Eğitimin Kalitesinin Arttırılması İl Eylem Planı

PROJENİN ÖZEL AMACI Mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrencinin sosyal, sportif, kültürel, sanatsal etkinliklere katılımını sağlamak.

PROJENİN HEDEFLERİ Sosyal, sportif, kültürel (gezi, fotoğrafçılık vb.) sanatsal etkinlikler ve bilim şenlikleri ile özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen alanlarda yapılan faaliyetlere öğrencilerin katılımını sağlamak, Okula aidiyet duygusunu geliştirmek, Etkinliklere katılan öğrenci sayısını arttırmak.

UYGULAMA Sene başı öğretmenler kurulu toplantısında İlkokullarda sınıf öğretmeni, Ortaokul ve liselerde Beden eğitimi öğretmeni ya da resim veya müzik öğretmenlerinden biri, OGYE’ ne seçilir, öğrencilerin faaliyetlere katılımını arttırmak amacıyla okul yönetimi ile işbirliği yaparak çalışmaları yürütür. Projeler Okul Sorumlusu etkinliklere katılan öğrencileri http://www.kayseri.meb.gov.tr/arge web adresine girer.

UYGULAMA Sosyal etkinliklere katılan öğrenci listeleri Öğrencinin tam Adı ile Soyadının Baş harfi yazılarak okul web sayfalarında yayınlanır. Görevli öğretmen hazırlayacağı izleme ve değerlendirme raporunu OGYE toplantısında sunacak ve hazırlanan ilerleme raporu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir. Müsabakalı spor alanında her okul bir takım oluşturacaktır,

UYGULAMA Resim sergisi açılacaktır, Tiyatro çalışması yapılacaktır, En az bir yerel çocuk oyunu öğrencilere öğretilecek ve oynatılacaktır. İlkokullarda bir sınıf öğretmeni, ortaokul ve liselerde beden eğitimi öğretmeni oyunların öğretilmesinden sorumlu olacaklardır. Beden eğitimi öğretmeni olmayan okullarda okul yönetiminin seçeceği bir öğretmen çalışmayı yürütecektir.

UYGULAMA Müzik öğretmeni olan okullarda okul korosu oluşturulacaktır. Müzik öğretmeninin olmadığı okullarda velilerin de desteği alınarak müzikal etkinlikler için imkan ve fırsat oluşturulması sağlanacaktır. İlkokullarda sınıf öğretmenleri sosyal etkinlikleri yürüteceklerdir.

UYGULAMA Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okul yönetimi uygun gördüğü taktirde velilerden, herhangi bir meslek erbabından olanlara, öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yönelik etkinlikler belirli bir plan dahilinde İlçe MEM’ nün onayı alınarak gerçekleştirilecek. Etkinlik gerçekleştirildiğinde uygulama sonuçları raporda belirtilecektir.

UYGULAMA Çalışmaları yürüten öğretmenler yapacakları çalışmaların içeriğini ve katılan öğrencilerin isim listelerini sosyal etkinlikler için OGYE için seçilen öğretmene bildirecektir. Projeler için hazırlanan brifing dosyasına öğrenci sayıları ve istatistiksel veriler eklenir.

UYGULAMA Sorumlu öğretmen tarafından hazırlanacak raporda sosyal, sportif, kültürel, sanatsal faaliyetlerle etkinliklerin öğrencilere tanıtımı konusunda neler yapıldığı ve hangi sonuçlara ulaşıldığı belirtilecektir.

UYGULAMA Yerel-ulusal ve uluslararası projeler Sportif Faaliyetler, ÖRNEK ETKİNLİKLER Sportif Faaliyetler, Bireysel sporlar, Takım sporları, Sanatsal faaliyetler, Tiyatro, Müzik, Resim Sergisi, Fotoğrafçılık çalışmaları, Şiir dinletisi, Kısa film, Kültürel faaliyetler, Yerel-ulusal ve uluslararası projeler Törenler Organizasyonlar Sosyal faaliyetler, Geziler, Şölenler, Diğer, Bilim Şenlikleri, Öğrenci Şenlikleri, Yarışmalar.

İZLEME Her ayın 25. gününden sonraki işgünü okul/kurumlar uygulama sonuçlarını (Form3) http://kayseri.meb.gov.tr/arge/ web sitesine girecektir. Proje sonuçlarıyla ilgili her 2 ayda bir Strateji Geliştirme Şube Müdürü başkanlığında okul/kurum proje sorumlularının katılımıyla Değerlendirme Toplantıları düzenlenecektir. Sorunlar ve çözüm önerileri hakkında rapor hazırlanarak İL MEM’e bildirilecektir.

İZLEME İzleme Sorumlusu Strateji Geliştirme Şube Müdürü koordinasyonunda ARGE birimidir. Proje sonuçları, Okul Müdürleri tarafından oluşturulacak Brifing dosyasında arşivlenecektir. Denetim ve rehberlik çalışmalarında okul müdürü, rehber öğretmen brifing sunumunda hazır olacaklardır.

DEĞERLENDİRME Haziran ayı içerisinde, İlçe Strateji Geliştirme Şube Müdürlerinin de katılımıyla toplantı yapılacaktır. Toplantı sonunda hazırlanan rapor İl MEM’ne sunulacaktır.