.. BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CANLILARIN YUVALARI.
Advertisements

Kontrollü Otlatma Sistemleri
Tarımsal İlaçların Çevreye ve İnsana Olan etkileri
Pakistan'da Temmuz 2010'da muson yağmurlarının yol açtığı sel felaketinde 2 bin kişi hayatını kaybetmiş ve ülke topraklarının 5'te 1'i sular altında kalmıştı.
SÖNDÜRME MADDELERİ, CİHAZLARI ve KULLANMA TEKNİKLERİ
ULV Makineleri Uçkun Mücadelesinde Kullanılan Sırt ve Araç Üstü ULV Makineleri Tanıtımı ULV(Ultra Low Volume) Son derece ince püskürtme tekniğiyle oluşturulan.
 Bu ünitede öğrenciler mevsimleri ve mevsimleri birbirinden ayıran özellikleri öğrenecekler.  21.yüzyıl becerileri: Bilgi ve Medya Okur Yazarlığı.
Canlılar.
HAYVANLAR ALEMİ İçerik : Huriye KORKMAZ Sınıf Öğretmeni.
KONU:HAYVANLARI SINIFLANDIRALIM Hayvanlar İkiye Ayrılır
Müjde hastanesi arkası no:6
NURSÖZ TAVUKÇULUK SANAYİ ve TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ PENDİK İSTANBUL
HARİKASINIZ ÇOCUKLAR,ALKIŞI HAKKETTİNİZ
Verimli Ders Çalışma.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
MEVSİMLER.
1 ERK İSG&İK – –
HAYVAN ISIRMALARINDA İLKYARDIM.
HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM
FARKLI CANLILARIN İŞİTEBİLDİĞİ SES DÜZEYLERİ
HAYVAN ISIRIKLARI Ve SOKMALARINDA İLKYARDIM
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
Suyun Serüveni Sis Yağmur Dolu Kar.
SAĞLIKLI BROİLER YETİŞTİRMEK
Yağ gülü.
MEVSİMLER.
FEN ve TEKNOLOJİ / KALDIRMA KUVVETİ
Sivil Toplum Kuruluşlarına İlk Yardım Kursu- Afet Yönetim Merkezi
REFİK SAYDAM HIFZISSIHHA MERKEZİ BAŞKANLIĞI
MEVSİMLER
“ FUTSAL OYUN KURALLARI.
ERK İSG&İK –
HAYVANLARIN YUVALARI VE ÖZELLİKLERİ
İnsanlar neden hayvanlar grubuna girer?
ZEYNEP BEDİA KILIÇLIOĞLU İLKOKULU REHBERLİK SEVİSİ
Hazırlayan:Deniz Zeynep ATAY
MEVSİMLER
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
HAYAT VE ANLAMI.
İç Mekan Süs Bitkileri Clivia miniata.
HAYVANLAR VE YAŞADIKLARI YERLER
SU HALDEN HALE GİRER.
AQUA HİDROSAN KD; Hidrojen peroksit ve kolloidal gümüş içeren bir dezenfektandır. Konsantre dezenfektandır. Ekonomiktir. Renksiz; tatsız ve kokusuzdur.
Baklazınnı.
TEORİK DOZ HESAPLAMA VE KALİBRSAYON
Biyosidal ürün uygulanmasında kullanılan cihazlar ve uygulamalar
Karasineklerin Biyolojisi ve Savaşım Yöntemleri
ASİT YAĞMURLARI VE ETKİLERİ
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
VERİMLİLİK ARTTIRMA VE MALİYET DÜŞÜRME TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
İLKYARDIM DERS NOTLARI ARALIK 2015
CANLILARIN ÇEŞİTLİLİĞİ
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Bulaşıcı Hastalıklar Daire Başkanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu T.C. Sağlık Bakanlığı LEGIONELLA BAKTERİSİNE YÖNELİK UYGULANAN DEKONTAMİNASYON YÖNTEMLERİ.
Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi
Hayvan Isırmaları Bölüm 10. Kapsam: Hayvan ısırmaları neden önemlidir? Kedi, köpek ısırmaları Arı sokmaları Akrep sokmaları Yılan sokmaları Deniz canlıları.
BAŞKALAŞIM GEÇİREN HAYVANLAR
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
ÇOCUKLARDA ASTIM YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Tülay KZULU AYYILDIZ
MUTFAK İÇİN TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYON PLANI
HAYVAN ISIRIKLARI Ve SOKMALARINDA İLKYARDIM
ATLIOĞLU İLKÖĞRETİM OKULU
GIDA VE PERSONEL HİJENİ
Çevre ve Beslenmenin Reprodüktif Performansa Etkisi
Firmamız İstanbul’da böcek ilaçlama denince akla gelen en eski ve kaliteli hizmet veren ilk üç firmadan biridir. 5 yıldır katı bir şekilde kaliteden ödün.
HAYVAN ISIRIKLARI Ve SOKMALARINDA İLKYARDIM
MEVSİMLER
Sunum transkripti:

.

BÖLGENİN GENEL DURUMU BÖLGE İÇİNDE GENEL JİT ALANLARI TESPİT EDİLİR AKINTISI AZ OLAN DERE,ÇAY.GÖL.GÖLET.VS TESPİT EDİLİR

ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ LARVA MÜCADELESİ Sivrisinek,karasineklerde etkin olarak kullanılır.Kullanılacak olan ilacın uzun süre etkili olması,kullanılan cihazın ilacı uygun şekilde atması başarıyı sağlar.

.

.

.

UÇKUN MÜCADELESİ Genel olarak sivrisinek,karasinek mücadelesinde kullanılır ve BAŞARININ % 10 unu kapsar.Ancak manevi olarak %80 ini kapsayan uygulamadır. Kapalı alanlarda yürüyen haşerelere karşı da kullanılır.

REZİDÜEL MÜCADELE Hamamböceği,bit,pire,akrep,örümcek,karınca gibi yürüyen haşerelerde etkin olarak kullanılır.Etki süresi uzun olması,jit alanlarının nereler olduğunu bilen personel tarafından uygulanması başarıyı getirir. Ayrıca sivrisinek ve karasineklerin dinlenme alanlarında uygulanır.Bu uygulama ile mayınlama yapılarak larva mücadelesinde kaçan uçkunların dinlenme alanlarında ölmeleri sağlanır.

Karasinek ve sivrisinek gibi uçan haşerelerin yoğunluğunu düşürmek için açık saha uygulamasıdır. Belli saatlerde yapılmalıdır. İki ayrı şekilde uygulanır. -Termal Fog (Sıcak Sisleme): Motorlu makinelerle bu sistem için üretilmiş ani etkili ilacı mazotla karıştırıp sıcak duman içinde ilacın belli süre havada asılı kalarak uçan haşerelerin yoğunluğunu düşürme de kullanılır. Ancak uygulayan personelin mutlak eğitimli olması gerekir.

-ULV (Soğuk Sisleme): Motorlu makinelerle kalıcı veya ani etkili, havada buharlaşan tipte ilaçları su ile seyrelterek atma işlemidir. Geniş ve malzeme yığılı kapalı alanlarda ve bazı açık alanlarda uygulanır.

BALIK (GAMBUSİA AFİNİS) Sivrisinek larvalarıyla beslenen balık türüdür.Jit alanlarında ilaç kullanımının zor olduğu dere,gölet,kanal gibi yerlere metre kareye 5 adet uygulanır.

ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ KEMİRGEN MÜCADELESİ Farelere,sıcanlara karşı uygulama,istasyonlar içine koyulan yemler ile yapılır.Uygulamada kullanılacak ilaç rutubetten ve yagmurdan etkilenmeyen,fare dışında canlıların yiyemeyeceği,farenin yedikten sonra koku yapmayacak şekilde olması gerekmektedir.

ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ JEL UYGULAMALARI Hamamböceklerine karşı uygulanır.Bölgede yıllardır uygulanan ilaçlara karşı bağışıklık kazanılmasından dolayı önemli uygulama yöntemidir.

ENTEGRE MÜCADELE HİZMETLERİ DİĞER MÜCADELELER Yılan ile mücadelede kış uykusundan uyanma zamanların repelent uygulamaları yapılır.

KULLANILACAK EKİPMAN VE İLAÇLAR JİT ALANLARI TESPİT EDİLDİĞİNDE DEĞERLENDİRİLİR VE HESAPLANIR

İLAÇLAR DELPHİN ALPHAMOST UÇKUN İÇ MEKAN JEL

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM Arif MUTLU