GERi DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAYINDIR BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ
Advertisements

3R.
ODUNPAZARI GERİ KAZANIM PROJESİ
IŞIK Işığın Kırılması Mustafa ÇELİK.
AMBALAJ VE GERİ DÖNÜŞÜM
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
Bu sembol Neyi İfade Eder ?
MALZEMELERİN GERİ KAZANIMI
AMBALAJ ATIKLARININ GERİ DÖNÜŞÜMÜ
Cevre Kirliği Hakkında Bilgi
ATIKLARIMIZI NE YAPALIM?
KUMLAMA MAKİNE VE TESİSLERİ
ÇEVKO ‘nun Sorumlulukları ve Belediyelerle Çalışma Sistemi
YENİDEN KULLANIM
Yapılan araştırmalar sonucunda anız yakmanın toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerini bozduğu, verimliliği düşürdüğü ve biyolojik dengeyi.
SANAYİDE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ? 1
Maddelere verilen ısı, sıcaklığı artırırken maddelerin boyutlarında da değişime neden olur. Isının etkisiyle maddelerin boyutlarındaki bu değişime genleşme.
ENERJİYİ VERİMLİ KULLANMAYA NEDEN İHTİYACIMIZ VAR?
AMBALAJ ATIKLARI YÖNETİMİ EĞİTİMİ.
KAĞIT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
PLASTiK MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
KALIN VE İNCE KENARLI MERCEKLER
KAYNAĞINDA NASIL AZALTABİLİRİZ ?
Atık Yönetimi.
AMBALAJ ATIKLARI GERİ KAZANIMI Ve ÇEVRE EĞİTİMİ PROJESİ
AMBALAJ ATIKLARININ GERİ KAZANIMI
ALIŞVERiŞ REHBERiMiZ ALIŞVERiŞTE NELERE DiKKAT EDELiM?
ATIK YÖNETİMİ. Elvan Bilge MENTEŞE. COMPONENTA Dökümcülük
KOMPOZiT MALZEMELERİN GERi KAZANIM YOLCULUĞU
KÜÇÜK TASARRUFLAR BÜYÜK KAZANÇLAR
GERİ KAZANIM NEDEN GEREKLİDİR
GAZİPAŞA İLKOKULU GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ.
VERİMLİ SU KULLANIMI NE DEMEKTİR?
KAN İDRAR BALGAM VE DİĞER VUCUT SIVILARI VE BULAŞILARI OLAN MALZEMELERİ LÜTFEN BU ATIK BİDONUNA ATINIZ.
ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ NASIL SAĞLAYABİLİRİZ?
TEHLİKELİ ATIKLARIMIZI AYIRT EDELİM
BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ KATI ATIK YÖNETİMİ -ÇEVRE ve GERİ KAZANIM
ATIĞI AZALTMANIN 10 YOLU
MADDEYİ TANIYALIM.
FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Uzm. Hemş. Fatma MUTLU
GERİ KAZANIM NEDİR 1.  Kaynağında Azaltmaktır  Tekrar Kullanabilmektir  Geri Kazanmaktır Geri.
ÇEVRE BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ
ÇİĞLİ BELEDİYESİ AMBALAJ ATIKLARI VE GERİ KAZANIM
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Dr. Hasalettin DELİGÖZ.
EVSEL ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ
I. Evsel atıklar Günlük hayatta ve sanayide kullanılan milyonlarca çeşit madde vardır. Bu maddelerin büyük çoğunluğu bir süre kullanıldıktan sonra fiziksel.
TEKNOLOJİK ÜRÜNLERİ NASIL KULLANMALIYIZ.
GERİ DÖNÜŞÜM.
Fen Bilimleri Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm
YÖNDER OKULLARI İZMİR HAZIRLIK SINIFI.
Ambalajların Üzerindeki İşaretlerin Anlamları
GERİ DÖNÜŞÜM Geri Dönüşümün Önemi. harika slayt
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
3R.
T.C ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON BÖLÜMÜ DERS PLANI II.HAFTA ders sunumu HAZIRLAYAN YASİN KILIÇ.
REFRAKTER MALZEMELER SİLİKA REFRAKTERLER.
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
Tüketicinin İyi Bir Çevrede
TOPLAMA VE AYIRMA TESİSİ
ATIK YÖNETİMİ Çevre kirliliğinin önlenmesi ve mevcut kirliliğin giderilmesi için gerekli olan sistemli çalışmaların tamamına; ATIK YÖNETİMİ denir.
Atık Yönetimi.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KATI ATIKLAR BİTKİSEL ATIK YAĞLAR ATIK PİLLER GERİ.
Değerlendirilebilir atıkların çeşitli fiziksel veya kimyasal işlemlerle ikincil hammaddeye dönüştürülerek tekrar üretim sürecine dahil edilmesine geri.
ÇEVRE HAKKINDA KISA...KISA...
YILDIRIM BELEDİYESİ GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ. ÇÖP ve ÇEVRE İnsanlar her gün, boşalan, kırılan, eskiyen, bozulan veya artık istenmeyen her şeyi çöpe atar.
Çöp ve Çevre  İnsanlar her gün, boşalan, kırılan, eskiyen, bozulan veya artık istenmeyen her şeyi çöpe atar.  Bu yüzden Dünyadaki çöp miktarı her geçen.
GERİ DÖNÜŞÜM NEDİR?  Atıkların özelliklerinden yararlanılarak içindeki bileşiklerin fiziksel veya kimyasal yolla başka ürünlere veya enerjiye çevrilmesine.
Sunum transkripti:

GERi DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU CAM MALZEMELERİN GERi DÖNÜŞÜM YOLCULUĞU www.atikyonetim.com/evsel/

www.atikyonetim.com/evsel/

Cam kumbaralarına attığımız camlara ne oluyor??? www.atikyonetim.com/evsel/

Cam kumbaralarında toplanan cam atıklarımız, toplama araçlarıyla yerinden alınır ve lisanslı geri kazanım tesislerine teslim edilir. www.atikyonetim.com/evsel/

İlk işlem cam ambalajların renklerine göre ayrılmasıdır. Geri kazanım kumbaralarında toplanan ve lisanslı geri dönüşüm tesislerine getirilen cam ambalajlarlar birbirini takip eden bir dizi işlemden geçirilirler: İlk işlem cam ambalajların renklerine göre ayrılmasıdır. Cam atıklarımızı renklerine göre ayırarak geri dönüşüm kumbaralarına atarsak, geri kazanım tesisinde tekrardan yeni bir işlem yapılmasına gerek kalmaz. Hem zamandan hem de bu işlem için harcanacak enerjiden tasarruf etmiş oluruz. www.atikyonetim.com/evsel/

Yeşil, kahverengi gibi renkli olan kullanılmış cam malzemelerimizi kapaklarından ayırarak biriktirelim ve biriktirdiğimiz bu renkli cam atıklarımızı, yeşil renkli cam kumbaralarına atalım. Şeffaf renkli olan saydam cam malzemelerimizi de yine kapaklarından ayırarak biriktirelim ve beyaz renkli cam kumbaralarına atalım. www.atikyonetim.com/evsel/

Renklerine göre ayrılan camlar daha sonra fiziksel işleme tabi tutularak kırılır, öğütülür ve cam üretim tesislerinde fırınlanmaya hazır hale getirilir. Kırılan camlar daha sonra temizleme işlemine tabi tutularak yabancı cisimlerden ayrılırlar. www.atikyonetim.com/evsel/

Daha sonra bu hazır haldeki cam kırıkları üretim tesisinde hammadde karışımı olan silisli kum ve soda ile karıştırılarak fırın dediğimiz ergitme ocaklarına dökülür. Yaklaşık 15000 C sıcaklıktaki bu fırınlarda eriyik hale dönüşen camlar, damla olarak kesilir ve otomatik makinelerde istenilen ambalaja uygun kalıba dökülerek şekillendirilir. www.atikyonetim.com/evsel/

Soğutulan bu cam ambalajların üzerine renkli kağıt ya da plastik ambalajlama da yapıldıktan sonra yeniden doldurulmak üzere dolum tesislerine gönderilir ve en sonunda marketlerimizdeki raflarda yeni yerlerini alırlar. www.atikyonetim.com/evsel/

http://www.sisecam.com.tr

Plastik ve kağıdın aksine camlarımızı sınırsız olarak yeniden değerlendirebiliriz. Cam kaplarımızın neredeyse % 100 oranında eski camlardan imal edilebileceğini söyleyebiliriz. Hem de hiçbir kalite kaybı olmadan!

Cam, en sağlıklı ambalaj türüdür. Satın aldığımız ürünümüzü tükettiğimizde kavanoz ya da şişe şeklindeki ambalajını iyice temizledikten sonra başka malzemelerimizi saklamak için tekrar tekrar kullanabiliriz. Bu da geri dönüşümün farklı bir yöntemidir.

KAYNAKLAR http://www.ambalaj.org.tr/cevre http://www.cevko.org.tr http://www.sisecam.com.tr http://www.sita.co.uk/your-environment/understanding-waste/glass www.atikyonetim.com/evsel/