** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KUR'AN-I KERİM NASIL BİR KİTAPTIR?
Advertisements

İNSANI HAM MADDE OLARAK ELE ALMAK
MELEKLERE İMAN A) MELEKLERİN TARİFİ
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
ALLAH’ I NEDEN ÇOK SEVİYORUM?
Aile Okulu Dersleri-1 Hoş geldiniz.
BAKARA SÛRESİNDEN SON İKİ AYETİ
BERÂT KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN
BAHÇELİEVLER MÜFTÜLÜĞÜ KUTLU DOĞUM PROGRAMINA HOŞ GELDİNİZ
"Bacımın İffeti Batmakta Rezilin Gözüne.
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
RAHMAN'IN HAS KULLARINDAN
. DİSİPLİN. . DİSİPLİN D İ S İ P L İ N * Disiplin, “kurallar dahilinde davranış eğitimi” ya da “doğru davranış ve hareketi geliştirmek için tasarlanmış.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ…
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
ÇAYIROVA İNSANA HİZMET DERNEĞİ
Hiç üzerlerindeki göğe bakmazlar mı?
Sözünde Durmak Dürüst ve Güvenilir Olmak
ALLAH İLE İLETİŞİM YOLLARI
ÜÇÜNDEN KAÇALIM : 3Ş ÜÇÜNE KOŞALIM : 3S.
ADALET.
Kendine Karşı Sorumluluk
Hazırlayan: Mustafa YILMAZ Tantavi İÖO DKAB Öğretmeni Eyüp/İstanbul
KUL HAKKI BAŞKALARINA ZARAR VERMEK:
KABİR HAYATI VE ŞEHİTLİK
TÖVBE VE BAĞIŞLAMA 12.SINIF 2.ÜNİTE.
KAZA VE KADERE İMAN.
5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.
DİNLERİN VE İSLAM’IN EVRENSEL ÖĞÜTLERİ – 2
NAMAZ Görmedin mi? göklerde ve yerde bulunan herşey; güneş, ay, yıldızlar, dağlar, ağaçlar, hayvanlar ve insanların bir çoğu Allah´a hakikaten secde ediyorlar.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
BİREYSEL VE SOSYAL SORUMLULUK SAHİBİ OLMAK
AİLEM VE DİN pedagojiformasyon.com.
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
İNSANIN PAYLAŞMA VE YARDIMLAŞMA İHTİYACI
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE ADİL OLMA.
GÜZEL SÖZ VE DAVRANIŞLAR İLE İLGİLİ HADİS VE AYETLER
Hastalıkların Ardındaki Gizli Hikmetler
CEYHUN YILDIZ 7/C&955 KONU:VARLIKLAR ALEMİ.
Türk insanı; İstikrarlı, kararlı ve azimli olmalıdır
NİSAN AYI DEĞERİ SIDK:DOĞRULUK SADAKAT: GÜÇLÜ DOSTLUK
Kur’an’a Göre Cin ve Şeytan
ORUÇ İBADETİ.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
4. İYİLİĞİ EMREDİP KÖTÜLÜĞE ENGEL OLMALIYIZ
Kur'an Doğru Bilgiye Önem Verir
Aklın Dinî Sorumluluktaki Yeri ve Önemi
Kötü Davranışlar Karşısında Duyarsız Kalmayalım
Şeytanın kötülüğünden korunma konusunda Kur'an'ın öğütleri
4. İyiliğe Karşılık Beklememek
Rasulullah (sav) buyurdular ki ;
İnsanın Çabası: EMEK ve RIZIK
SÛRELER : CÛZ : 29 Mülk Sûresi (1 – 30)
İnsan İradesi ve Kader İnsanı diğer varlıklardan ayıran en temel özellikler, -akıl -irade AKIL, iyiyi kötüden, güzeli çirkinden, doğruyu yanlıştan ayırt.
Paylaşma ve Yardımlaşma
ADALETİN DİNİMİZDEKİ YERİ
6. Akrabalarımıza Karşı Sorumluluklarımız
ADALETLI OLMAK.
‘‘KİM ZERRE MİKTARI HAYIR İŞLERSE ONUN KARŞILIĞINI GÖRÜR
 Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara sürekli güleryüz.
3.1. İnsanın Özgürlüğü ve Sorumluluğu
 Gerçek iyilik nedir? Toplum içinde insanların belirlediği bir "iyilik" kavramı vardır. Yolda gördüğü dilenciye para veren, insanlara.
İYİLİK YAP DENİZE AT
ECEL VE ÖLÜM BEHÇET GÜNDÜZ İZMİR
DÜNYA – AHİRET DENGESİ "Dünya, âhiretin tarlasıdır."
İSLAM MEDENİYETİ ve ADALET
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ PERFORMANS GÖREVİ KONU: GIYBET VE İFTİRA HAZIRLAYANLAR : BEYZA NUR AKKIR İREM NUR ARSLAN.
70 Y ıLLıK B IR H AYAT Orhan ÇELİK. N ASıL B IR İ NSAN Erkek Üniversite Mezunu Üniversite Mezunu 24 Yaşında Namaz Kılmaya Başladı 25 Yaşında İş hayatına.
SORUMLULUK ;). SORUMLULUK,HERKESIN YAPMAK ZORUNDA OLDUĞU HER BIR IŞE DENIR Sorumluluğa 5 tane örnek verirsek, //Çevremizi temiz tutmak. //Ödevlerimizi.
Sunum transkripti:

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "İçinizden her kim, çirkin bir davranış veya nahoş bir şey gördüğünde, onu eliyle değiştirsin. Bunu eliyle değiştirmeye gücü yoksa diliyle değiştirsin. Buna da gücü yetmiyorsa, gönlünde o şeye veya harekete tepkisini canlı tutsun. Bu sonuncu tavır, imanın en zayıf şeklidir" (Müslim)

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "Komşusu açken tok yatan bizden değildir " (Hadis)

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "Hepiniz çobansınız ve hepiniz gözetiminiz altında bulunanlardan sorumlusunuz " (Buhârî)

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK Necm Suresi 8. Gerçekten hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü yüklenemez. 39. Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. 40. Ve çalışması da ileride görülecektir. 41. Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir.

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK Bir ihmal yüzünden bir çivi kaybolur, Bir çivi yüzünden bir nal kaybolur, Bir nal yüzünden bir bacak kaybolur, Bir bacak yüzünden bir at kaybolur, Bir at yüzünden bir savaş kaybolur, Bir savaş yüzünden bir memleket kaybolur. Japon Atasözü

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK Casiye Suresi 15. Kim iyi iş yaparsa faydası kendinedir, kim de kötülük yaparsa zararı yine kendinedir. Sonra Rabbinize döndürüleceksiniz. Şura Suresi 30. Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder.

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK FATIR SURESİ 18. Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez. Yükü (günahı) ağır gelen kimse onu taşımak için (başkasını) çağırsa, bu çağırdığı akrabası da olsa, onun yükünden bir şey yüklenmez. Sen ancak görmeden Rablerinden korkanları ve namazı kılanları uyarabilirsin. Kim temizlenirse o, kendi menfaatine temizlenmiş olur. Dönüş Allah'adır.

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK Zümer Suresi 41. (Resûlüm)! Şüphesiz biz bu Kitab'ı sana, insanlar için hak olarak indirdik. Artık kim doğru yolu seçerse kendi lehinedir; kim de saparsa ancak kendi aleyhine sapmış olur. Sen onların üzerinde vekil değilsin.

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "Sorumluluk büyük olmanın bedelidir" (Winston Churchili)

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK NİSA SURESİ 111. Kim bir günah kazanırsa onu ancak kendi aleyhine kazanmış olur. Allah her şeyi bilicidir, büyük hikmet sahibidir. 112. Kim kasıtlı veya kasıtsız bir günah kazanır da sonra onu bir suçsuzun üzerine atarsa, muhakkak ki, büyük bir iftira ve apaçık bir günah yüklenmiş olur.

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "Sorumluluk, her iki ucu da görünmeyen ve yalnızca ortasını görebildiğimiz bir ipe benzer" (William McFee)

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK YUNUS SURESİ 41. Eğer onlar seni yalanlarlarsa, de ki: “Benim işim bana aittir; sizin işiniz de size. Siz benim yaptığımdan uzaksınız; ben de sizin yapmakta olduğunuz şeylerden uzağım (sorumlu değilim).” 108.De ki: Ey insanlar! Size Rabbinizden Hak (Kur’an) gelmiştir. Artık kim doğru yola gelirse, ancak kendisi için gelecektir. Kim de saparsa, o da ancak kendi aleyhine sapacaktır. Ben sizin üzerinize vekil değilim. (Sadece tebliğ etmekle memurum).

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK ENAM SURESİ 104.(Doğrusu) size Rabbiniz tarafından basiretler (idrak kabiliyeti) verilmiştir. Artık kim hakkı görürse faydası kendisine, kim de kör olursa zararı kendinedir. Ben üzerinize bekçi değilim. RUM SURESİ 44. Kim inkâr ederse, inkârı kendi aleyhine olur. İyi işler yapanlara gelince, onlar da kendileri için (cennetteki yerlerini) hazırlamış olurlar.

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "Sorumluluk insanların en fazla korktukları şeylerden birisidir, ama bizi hem erkek ve hem de kadın olarak en fazla geliştiren de odur" (Frank Crane)

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK SEBE SURESİ 25. De ki: Bizim işlediğimiz suçtan siz sorumlu değilsiniz; biz de sizin işlediğinizden sorulacak değiliz. İSRA SURESİ 7. Eğer iyilik ederseniz kendinize etmiş, kötülük ederseniz yine kendinize etmiş olursunuz… 15…Hiçbir günahkâr, başkasının günah yükünü üslenmez…

** DEĞERLER EĞİTİMİ ** SORUMLULUK "Herkes kendi kapısının önünü temizlerse, her yer tertemiz olur" (Atasözü)