Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI."— Sunum transkripti:

1 5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI

2 ÜNİTENİN ANA KONULARI İnsan Akıllı ve İnanan Bir
Evrende Bir Düzen Vardır Allah Vardır ve Birdir Çalışırım, Allah’ın Yardımına Güvenirim ve Başarırım. İhlâs Suresi ve Anlamı.

3 DERSİMİZ İLE İLGİLİ KAZANIMLAR
İnsanın akıllı ve inanan bir varlık olduğunun farkında olur. Evrendeki düzenden hareketle yaratıcının varlığını kavrar. Allah’ın bizi ve her şeyi yarattığının farkında olur. Çalışmanın Allah tarafından karşılıksız bırakılmayacağı bilinci ile iyi işler yapmaya istekli olur. Allah inancının hayatımızdaki yerini ve önemini fark eder.

4 İNSAN AKILLI ve İNANAN BİR VARLIKTIR.
KONU 1: İNSAN AKILLI ve İNANAN BİR VARLIKTIR.

5 ŞU SORUYU SORACAĞIM. İKİ TANE İLAH OLSA NE OLURDU?

6 HERŞEY ONA DELİLDİR. -İÇİNİZDE İŞARET ARAYANLAR İÇİN SİZE ZATEN YETERİ KADAR GÖSTERMEDİK Mİ? ETRAFINIZA BAKIN, YILDIZLARA BAKIN, GÜNEŞE BAKIN, SUYA BAKIN, BUNLAR İLİM İNSANLARI İÇİN İŞARETLERDİR

7 EVRENDE BİR DÜZEN VARDIR.
KONU 2: EVRENDE BİR DÜZEN VARDIR.

8 Evrende milyarlarca insan ve hayvan vardır
Evrende milyarlarca insan ve hayvan vardır. Bu insan ve hayvanlar görünüşte birbirine benzerler. Ama hepsi birbirinden farklıdır. Bir insanın parmak izi bile diğer bir insanınkine benzemez.

9

10 A.Ü.İ.F.

11 " Ben gökyüzü ve yıldızların yaratılışını inceleyip, bu şaşmaz düzeni öğrendikçe Allah'a olan imanım daha da kuvvetlendi. " (Fizik Bilgini Einstein )

12 Dünya güneşe bir santim daha yakın olsa yanardı…

13

14

15 KONUMUZLA İLGİLİ SON BİR ÖZET VE KAPANIŞ KONUŞMASI YAPARIM:
“EVRENDE MÜKEMMEL BİR DÜZEN VARDIR. BU DÜZEN TESADÜFİ DEĞİLDİR. BU MÜKEMMEL DÜZENİ SAĞLAYAN SONSUZ BİR GÜÇ VARDIR. BU DÜZENİ YARATAN VE DEVAM ETTİREN GÜÇ, YÜCE ALLAH’TIR.” “EĞER EVRENDE MÜKEMMEL BİR DÜZENİN FARKINA VARIRSANIZ HİÇBİRŞEYİN TESADÜF OLAMAYACAĞINI, HER ŞEYİN SONSUZ BİR GÜÇ TARAFINDAN YARATILMIŞ OLDUĞUNU, BU SONSUZ GÜCÜN DE YÜCE ALLAH OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ”

16 KONU 3 ALLAH VARDIR VE BİRDİR.

17 “Eğer yerde ve gökte Allah’tan başka ilahlar olsaydı, kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Demek ki arşın Rabb’i Allah, onların nitelemelerinden uzaktır, yücedir.” (Enbiyâ suresi, 22. ayet)

18 Gaşiye Suresinde Allah'ın Varlığı Ve Birliği
17- Deveye bakmıyorlar mı, nasıl yaratılmıştır! 18- Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiştir! 19- Dağlara bakmıyorlar mı, nasıl dikilmişlerdir! 20- Yeryüzüne bakmıyorlar mı, nasıl yayılmıştır! 21- Artık sen öğüt ver! Sen ancak bir öğüt vericisin. 22- Sen, onlar üzerinde bir zorba değilsin.

19

20 ÇİÇEK BAHÇELERİNİ DÜŞÜNÜN
ÇİÇEK BAHÇELERİNİ DÜŞÜNÜN. HER BİR ÇİÇEK AYRI AYRI RENK, KOKU VE GÜZELLİĞE SAHİPTİR. TOPRAKTA YETİŞEN BU ÇİÇEKLERE, BU DERECE GÜZEL RENGİ, KOKUYU VE DESENİ VEREN KİM OLABİLİR?

21

22 ÇALIŞIRIM, ALLAH’IN YARDIMINA GÜVENİRİM ve BAŞARIRIM.
KONU 4: ÇALIŞIRIM, ALLAH’IN YARDIMINA GÜVENİRİM ve BAŞARIRIM.

23 “İnsana çalışmasından başka bir şey yoktur.”
(Necm suresi, 39. ayet.) “Kim de ahireti ister ve inanarak ona yaraşır biçimde çalışırsaVöylelerinin çalışmalarının karşılığı verilir”. ( İsrâ suresi, 19. ayet.)

24

25

26 Allah Görür ve Bilir Her nerede olursak, ne yaparsak Allah bizi görür ve duyar. Davranışlarımızı bu biliçle yapmalıyız.

27 ..Nerede olursanız olun O sizinle beraberdir; ve Allah yaptıklarınızı görmektedir. (Hadid Suresi, 4)

28 Şüphesiz Allah, göklerin ve yerin bütün sırlarını bilir ve bütün yaptıklarınızı görür. (Hucurat Suresi, 18)

29 İHLAS SURESİ Bismillâhirrahmanirrahim Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla: 1Gul hüvallâhü ehad. (Ey Muhammed!) De ki: O Allah’tır, bir tektir Allahü s-samed. “Allah samettir.(Her şey ona muhtaçtır; o, hiçbir şeye muhtaç değildir) Lem yelid ve lem yûled. O, doğurmamış ve doğmamıştır Ve lem yekûn lehû küfüven ahad. Hiçbir şey O’nun dengi ve benzeri değildir.


"5. SINIF 1. ÜNİTE ALLAH İNANCI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları