Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

BU VATAN KİMİN?.

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
YOLCULUK Veda ettim gençliğimin gamsız geçen rüyasına, Çıktım aşkın nihayeti bulunmayan sahrasına. Bilmiyordum yol neresi? Varacağım yer neresi? Dayanarak.

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Benim ismim Stafilokoktur. Yuvarlak bir ş eklim var burnunuzda ve koltuk altınızda bulunmayı severim. Cildinizde ya ş arsam lekelere neden olurum e ğ er.
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç t ı ğ ı Z a m a n 2
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...

GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
Sunu: akie
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Şerife duran bilmeceler
Doğu Anadolu Bölgesi.
BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU’NDAN
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
BAS İ T VE B İ LE Şİ K CÜMLE ETK İ NL İ KLER. Aşa ğ ıda ki verilen cümlelerin hangisinin basit, hangisinin bileşik oldu ğ unu bulmaya çalışalım. a) Soruları.
Hüzünlü akşamlar düşüyor,sol yanımın sensizliğine Yoksul cümlelerim var, kuramadığım dilimde Ilığımsın,sıcağımsın,düşlerine yattığımsın Sevdalı sözlerim.
RUBAI.
Bahar, yalvarırım çek git isine!..
Ben bir Eylül sen bir Haziran
I . BÖLÜM Slaytı SESLİ ve kendi akışında izleyiniz
Kıl Beni Ey Namaz !.
KOŞMA KAYIKÇI KUL MUSTAFA.
KaDıN.
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
SERBEST OKUMA METİNLERİ
SES İ M REH İ N denizin durgunlu ğ u öyle bir vuruyordu ki. suskunlu ğ umu yüzüme.
AŞKLaRıM.
ÇİRKİN ÖRDEK YAVRUSU …
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
LÂL BİR MASAL.
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
GÜNEŞİ İÇENLERİN TÜRKÜSÜ
I h l a m u r l a r Ç i ç e k A ç ı n c a G e l Ses Düğmesini Açınız.
Gözlerin, En çok körkütük gözlerin devrilir ve Uzun uzun susardı
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
Dört Mum.
BİR ESKİ OTOMOBİL Ben bir otomobilim. Eskimişim. Buraya atmışlar. Çok zaman geçmiş. Kimse almamış. Ben bir otomobilim. Eskimiş.
Günü Sevgiyle Başlat.
EY CAN, GİTME BENSİZ… SESLİDİR..SESİ AÇINIZ… OTOMATİK ÇALIŞIR..
Kim bilir nerelerde,hangi gönüllerdesin
SORULAR.
GÖZLERİN KAL DİYOR Bu nasıl ayrılık, bu nasıl veda Gözlerin kal diyor dudakların git Bakışın anahtar, gözlerin kilit Ellerin aç diyor, dudakların git.
Demek ki geceler bensiz de güzel Yoklu ğ um canına tesir etmemi ş Ha benim ellerim ha ba ş ka bir el Gariplikler garibine gitmemi ş Demek ki.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 13 Mayıs 2009 Çarşamba Matematik İşlem sırası verilen problemleri yazar mısın? Arda.
Copright:Bu slayt Yahya Yahşi’nin Sabır Çiçeği adlı şiir kitabından oluşturulmuştur. Her hakkı mahfuzdur. Dağıtımı kaynak adı değiştirmemek şartıyla.
Uykuların kaçar geceleri
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN
GiTTiĞiN YeR.
Kartografya Yrd. Doç. Dr. Erkan Yılmaz
ÖZGE CANIMIZ İ Ç İ N YASTA DE Ğİ L İ SYANDAYIZ Ölmek istemedim anne Zorla dokundular bana Götürdüler beni zorla Engel olmak istedim Canımı yaktılar,
Ses Basınız.
KUM Ümit Yaşar Oğuzcan Lütfen emeğe saygı gösterelim… Teşekkürler…
Uzak bir ormanın yamacında bir ördek yaşarmış
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
Türkmenistanlılar.
Görevi devralan ben miyim anne
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
GENÇLERDE UYUM.
SivasKayseri Afyon Adana İ zmir Isparta Bursa İ stanbul Burdur.

ÇARŞAMBAYI SEL ALDI. HİKAYE Çar ş amba Ovasında, Ye ş il Irma ğ a kadar uzanan Abdal deresinin kıyısındaki köylerden birinde, yoksul bir ailenin o ğ.
Sunum transkripti:

Senden sonraydı... Hayvansız kalmış bir orman gibi ağlamaklıydı kainat; Hangi dağda ateş yansa O yana ağlardı atlar, ve bir kartal bir kartala dayıyorsa başını A ş k ça ğ rıldı ğ ı her randevuya geç kalmı ş demekti! Senden sonraydı....

Senden sonraydı... Gökyüzüne teslim oluyordu ayı ş ı ğ ı Ah onun zarif parmaklarına dolanmı ş ku ğ ular, Ve kalbi delik bir melek sabahlıyordu yeryüzünde

Bir insan ne sır verebilirdi ki gölgesine Aşağı gölgede kıyıya vuran genç nilüfer Ağızında bir başka genç nilüferle Ölmekteyse, ve akşamüstü Bir annenin çocuğunun üstünü örtüşü gibi Örtüyorsa sancıyı ve ölümü, bir insan ne sır verebilirdi ki gölgesine!

Çünkü Dağlar,sularına alev içercesine dokunurdu Dağlar,dağlarına dürüsttü uyuyacak kurt soyunur üstünden dağları çıkartırdı! Dağların namluya sürülü kurşunu yoktu! Dağların mor avı çoktu,dağların zor avcısı çoktu Dağlar,dağlara bir kez daldı mı Kendi doruklarında mahşeri vurgunlar yerdi

dumanıyla, İnlenen ismine nakış gibi işlenen kahpe fermanıyla Kapına dayanan tanrı misafiri sevdam,aşkımla dermanıyla, İniyle, İsiyle, Belalanan da ğ ım! Belalı da ğ ım! Dağlara adak adamış bir toprağın yangınıyım ben de!

Bakma! Kızma! Dağını emziremedim Siyah sütümde zehir şıngırdar! Dağına bir taş da ben koyamadım Kumumda tuz var!

Ama senin kula ğ ına e ğ ilip Birgün ya elinden ya ayağından Ya eteğinden ya alnından DA Ğ diye fısıldayan bu dudak Öfkelenme, Öpmeyecek!

Sadece Ş ehit dü ş mü ş bir hayalet nehir gibi fı ş kırıp Ba ş ka Bamba ş ka da ğ lara at sırtında dörtnala kan olup akacak !!! ELeRKi 