İZCİLİK ARMALARI İZCİ ARMALARI :

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İZCİLİĞİN AMAÇLARI ve TEMEL PRENSİPLERİ
Advertisements

Renklerin İş Yaşamında Kullanımı
HARİTA OKUMA BİLGİSİ SORU 1: Haritaların alt kenar çizgisi hangi anayönü gösterir?    A. Doğu   B.  Batı  C.  Güney   D.  Kuzey   SORU 2: Haritanın sol.
DÜĞÜMLER VE BAĞLAR İzci düğümleri kolay yapılan, kendiliğinden çözülmeyen fakat arzu edildiğinde kolayca çözülebilen düğümlerdir. Özelliğine uygun durumlarda.
Ben en önemli derslerimi en verimli derslerimi hep geceleri ateş başında verdim. Lord Baden POWELL.
LÜTFEN SESLİ İZLEYİNİZ...
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
HAZIRLAYANLAR HATİCE MERVE ÜNAL AYŞE ESKİCİ HİLAL POLAT NURŞAH ERDOĞAN
İZCİ ANDI İzcilik Teşkilatına giren herkes aşağıdaki İzci Andını içer : “Tanrıya - Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, İzcilik Türesine uyacağıma,
BAYRAĞIMIZ VE İSTİKLAL MARŞIMIZ
SEBZE VE MEYVELER İLE İLGİLİ BİLMECELER
EŞ & ZIT (KARŞIT) VE EŞ SESLİ KELİMELER
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
TEMEL İZCİLİK BİLGİLERİ
Altı Şapkalı Düşünme.
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
 KIRMIZI’NIN DİLİ: Canlılığın, mutluluğun rengidir. İştah açıcıdır. Gıda şirketleri kırmızıyı çok kullanılır.
Dostlar, çeşitli renklerde olur
Dostlar, çeşitli renklerde olur
ÜNİTE TOPLANTILARI. Kaynaklar Baden Powell diyor ki; 16 yaş için iyi olan 15 yaş için çok iyi olmayabilir, hatta 13 yada 14 için kötü olabilir. Karakter,
İZCİLİK VE TOPLUMA HİZMET. Bilindiği gibi, İzcilik hareketi izciliğin kurucusu Baden Powell tarafından oluşturulmuş ve onun tarafından belirlenen amaç.
İZCİLİĞİN AMACI NEDİR ?.
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
TÜRKİYE İZCİLİK TEŞKİLATI
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
DÜNYA İZCİLİK TEŞKİLATI
*Kırmızı rengi öğreniyorum
KAMP ÇEŞİTLERİ.
NİÇİN İZCİLİK.
PATATES Takım: Tubiflorales (Boru çiçekliler)
ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR
MESLEKLER.
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
MESLEKLERİ TANIYALIM HİKMET SIRMA. MESLEKLERİ TANIYALIM HİKMET SIRMA.
Cerastium tomentasum Fare Kulağı.
CISTACEAE (LADENGİLLER).
Kulak Otu – Dam Koruğu – Ak kulağı
SINIF : Coniferae FAMİLYA : Cupressaceae CİNS : Juniperus
Saxifraga stolonifera
Alem: Plantae Bölüm: Pinophyta Sınıf: Pinopsida Takım: Pinales Familya: Pinaceae Cins: Tsuga Tür: Tsuga mertensiana.
MOMO.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASI
SYRİNGA VULGARİS(LEYLAK)
Hebe'Autumn Glory' Familyası: Scrophulariaceae Latince: Hebe vernicosa
Herdemyeşil çok yıllık yarı çalıdırlar. İlkbaharın ortasında çiçeklenip sonbahara kadar çiçekli kalırlar. En iyi çiçeklenmesini bol güneş altında yapar,
İZCİLİK.
HACI NAZMİYE-HACI MEHMET TÜMBÜL TURİZM EĞİTİM MERKEZİ (TUREM)
SINIF : Coniferae FAMİLYA : Pinaceae CİNS : Pinus TÜR : Pinus brutia
ROBERT STEPHENSON SMYTH BADEN POWELL
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
Kazanım : Öğrenci renkleri tanır.
Renklerin İş Yaşamında Kullanımı. Karşınızdakinin kendini resmiyetten uzak daha rahat hissetmesini ve açılmasını sağlar. Karşınızdakinin kendini resmiyetten.
ÖĞRETMENEVLERİ PERSONEL KIYAFETLERİ.
BAYRAK TÜRKÇE.
Renk Kavramı.
CİSİMLERİ RENKLİ NASIL GÖRÜRÜZ.
2-A SINIFI BİLGİ YARIŞMASI
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
MUSTAFA ŞAHİN MATEMATİK ÖĞRETMENİ
Osmanlıdan sonra Fransız yönetimine geçen Tunus Habib Burbiga tarafından bağımsızlığa kavuştu Geçen sene Arap Baharı denen gelişmelerden sonra yeni.
TASARIM ÖĞELERİ.
görme duyumuzda bıraktığı etkiye renk denir.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
VARLIKLARIN ÖZELLİKLERİNİ BİLDİREN KELİMELER
Kesirler 1/2 1/8 1/3 6/8 3/4.
“RENK”.
RENK KULLANIMI Basitlik ve tutarlılık esastır. Slaytlardaki ifadeler, her mesafeden okunabilmeli. Zemin rengi, ancak anlatılan konuya açıklık getirmek.
Türk Bayrağının Ortaya Çıkışı Sunu
TAEKWONDONUN TANIMI Taekwondo 20 yüzyılı aşkın bir zamandan beri Kore’de bağımsız olarak geliştirilmiş ve uluslararası çağdaş bir nitelik kazanmış bir.
Sunum transkripti:

İZCİLİK ARMALARI İZCİ ARMALARI : M.Ö. 2000 yılından itibaren saflığın temizliğin sembolü olmasının yanında 19. yüzyılda kullanılmaya başlayan pusulaların üzerinde şaşmaz yön gösterici anlamına gelen zambak çiçeği Baden POWELL tarafından izciliğin sembolü olarak seçilmiştir. İyi, doğru yönü ifade eden zambağın üç ucu: izciye verdiği sözü (ANDI) hatırlatır: Tanrıya-Vatana karşı görevler. Başkalarına yardımcı olmak. İzcilik Türesine uymak. Her ülke, zambak üzerine kendi ulusal amblemini işlemiştir. Ancak zambağın özelliği kaybolmamıştır. Kız izcilerin sembolü yoncadır. Yoncanın olması bir rastlantı değildir. Yonca yaprağı, Orta çağda derebeylerin sancaklarında bulunmakta olup; dere beylerin çevresindeki insanları koruduğunu sembolize eder.

İZCİLİK ARMALARI a. Dünya Erkek İzci Arması : Mor zemin üzerine beyazla işlenmiş zambak ve çevresinin sararak camadan bağı ile biten bir halat yer alır. Dünya İzcilik Bürosu Kokardı gereğince her izcinin ve liderin sağ cep üzerinde bu armayı taşıması onun Dünya Bürosuna Üye olduğunu gösterir. b. Dünya Kız İzci Arması : Mavi fon üzerine altın sarısı üç yapraklı yonca işlenmesi ile yapılmıştır M.E.B. Erkek İzci Arması : Gri fon üzerine kırmızı ile işlenmiş zambak, zambağın ortasında beyazla işlenmiş ay yıldız yer alır. And içen her izci ile en az Liderlik Temel Kursunu bitirenler sol cep üzerine bu armayı takmaya hak kazanırlar. d. M.E.B. Kız İzci Arması : Gri fon üzerine yeşille iş1enmiş yoncadır. Yoncanın ortasında beyazla işlenmiş ay ye yıldız yer alır. And içen izciler ve en az Liderlik Temel Kursunu bitiren bayan liderler bu armayı sol cep üzerine takarlar. e. M.E.B. Teşkilat Arması : Gri zemin üzerinde kız ve erkek izci armalarının üst üste bir arada olmasından meydana gelen semboldür

İZCİLERİN UZMANLIK İŞARETLERİ AŞCI - ATLET BALIKÇI -BİSİKLETÇİ -BAHÇIVAN ÇİÇEKÇİ EV İDARECİSİ FOLKLÖRCÜ-FOTOĞRAFÇI GAZETECİ -HARİTACI KAMPÇI - KOLEKSİYONCU -KÜTÜPHANECİ MÜSAMERECİ- MÜZİSYEN OYACI - OYMACI - ORMANCI SEKRETER -SEPETÇİ -SAĞLIKÇI -SOSYAL FAALİYETLER TAKIM OYUNCUSU -TEKNİSYEN -TERZİ YAZAR -YÜZÜCÜ