Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ben en önemli derslerimi en verimli derslerimi hep geceleri ateş başında verdim. Lord Baden POWELL.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ben en önemli derslerimi en verimli derslerimi hep geceleri ateş başında verdim. Lord Baden POWELL."— Sunum transkripti:

1 Ben en önemli derslerimi en verimli derslerimi hep geceleri ateş başında verdim.
Lord Baden POWELL

2 2007 İzciler için çok önemli bir yıldır öyle ya İzciliğin 100
2007 İzciler için çok önemli bir yıldır öyle ya İzciliğin 100.yılı İngiliz General emeklisi Lord Baden Powellin izcilik fikrini ortaya attığı günden bu zamana tam 100 yıl geçmiş. Dünya izcilik bürosu ve İngiltere İzcilik Teşkilatı Bu yıl Temmuz ayında gerçekleştirilecek Dünya Jamboreesi için yani büyük buluşma için tam 8 yıldır aralıksız çalışıyor.

3 2002 nin sonu 2003 ün başında Tayland’da yapılan büyük buluşmada bile herkes İngilterede ki 100.yıl kutlamalarını ve kampı konuşuyordu. İşte bu büyük buluşma bu kadar önemli olunca yıllar öncesi hummalı bir çalışma başlattı İngiliz izciler.

4 Kuzey Northam da izci grubu olan David Nerson da izcileri ile birlikte bu çalışmalara katılmak için izci parkına gider. 12 izcisi ile kamp alanın da ki bungolowlara yerleşir David. Hemen kamp alanında ki ateş yerine odunlar konulur ve ateş yakılır. Zaten soğuk ve yağışlı bir yer olan Gilwell Park da ateşin yanması oldukça önemlidir.

5 İzciler akşam yemeğinden sonra ateşin başında toplanır ve güzel bir kamp ateşi programı gerçekleştirirler.Gece artık kampta sessizlik saati geldiğinde herkes bungolowlara çekilir Lider David nöbetçi izcilerden ateşi söndürüp diğer izcileri yatırmalarını ister. Kampı nöbetçilere devreden liderde yatağına çekilir.

6 Nöbetçilerden biri ateşi söndürdükten sonra diğer arkadaşı ile birlikte nöbet yelerine geçerler. Nöbetçiler tam uyuklamaya başlayacaklar ki biraz sonra iki nöbetçi kamp ateşi alanından sesler geldiğini duyarlar. Biraz ürkek, ve panik halinde kamp ateşinin yandığı yere doğru giderler.

7 Alanda kimse yoktur ama ateş alevli bir şekilde yanmaktadır
Alanda kimse yoktur ama ateş alevli bir şekilde yanmaktadır. Nöbetçilerden biri, ateşi adam akıllı söndürmediği için diğer nöbetçiye sıkı bir fırça atar. Ve bu işi ne zaman başarabileceğini merak ediyorum diyerek izcilik becerilerinden ne kadar yoksun olduğunu söyler. Ve sinirli hareketlerle ateşi bir güzel söndürür ve hata sönen ateşe sinirlenerek bardağında kalan kahvenin son bölümünü de fırlatır.

8 Az sonra diğer nöbetçileri kaldırırlar ve tam bu sırada bir kez daha kamp ateşi alanından ses geldiğini duyarlar. Dört nöbetçi beraberce ateş alanına geçerler. Kimseler yoktur ama ateş alev alev yanıyordur. Yeni nöbetçiler eğer ateşin hala sönmediğini liderimiz görürse bu sizin için hiç de iyi olmaz deyip ateşi hep beraber söndürürler. Az önceki nöbetçi bu konuya pek anlam vermez. Ama suçladığı arkadaşı anlamlı anlamlı yüzüne bakar ve gülümser sinsice.

9 Diğer nöbetçiler ise nöbet yerlerine geçerler
Diğer nöbetçiler ise nöbet yerlerine geçerler.İzciler tam sohbetin en koyu bölümüne gelmişler ki tam o sıra yine kamp ateşi alanından ses geldiğini fark ederler. Koşarak gittiklerinde ateşin yine yanmakta olduğunu fark ederler. Duruma pek anlam veremezler. Biraz tecrübeli olan izcilerden biri ateşi söndürdükten sonra bir süre ateşin başında kalalım der. Nöbetçiler ateşin başında oturmaya başlarlar.

10 Sabaha doğru Liderimiz lavabo ya gitmek için kalktığında nöbetçileri denetlemek için dışarıya çıkar. Nöbetçileri yerinde bulamayan David kamp ateşi alanından sesler geldiğini duyar ve oraya yönelir bide ne görsün. İki nöbetçi gürül gürül yanan ateşin hemen yanı başında birbirlerinin omuzlarına yaslanmış mışıl mışıl uyuyorlar. Hiddetle izcileri kaldıran lider nöbet yerlerinin burası olmadığını ve ateşinde saatler önce sönmüş olması gerektiğini söyler.

11 Lider ateşi söndürür ve izcilere hemen kahvaltı hazırlıkları için mutfağa gönderir. Lavaboya giden lider dönerken gözlerine inanamaz ateş yine yanıyordur. Hemde bol odunla güçlendirilmiş. Lider anlam veremez ve ateşi artık yansın zaten izcilerde yeni kalktı üşüyenler ateş başına gelir diye düşünür.

12 Gün bitip gece olunca aynı senaryolar yine yaşanmaya başlar
Gün bitip gece olunca aynı senaryolar yine yaşanmaya başlar. Nöbetçiler ne zaman ateşi söndürse ateş kısa zaman sonra yine alev alev yanmaya başlıyordur.

13 Durumu izciler lidere bildirirler
Durumu izciler lidere bildirirler. Liderde biraz düşünse de durumu yönetime bildirir. Yönetim biraz gülümseyerek de olsa durumu araştıracağını söyler. Bir gece kampın güvenlik sorumlusu ve David nöbetçileri de yatırarak ateşi söndürürler ve yan tarafta ki bungolowdan ateş alanını gözetlemeye başlarlar.

14 Hiçbir sorun yoktur. Bir ara david kahve almak için ocağa kadar gider
Hiçbir sorun yoktur. Bir ara david kahve almak için ocağa kadar gider.İki fincan kahve dolduran david döndüğünde Güvenlik sorumlusu liderin daldığını fark eder. Onu uyandırır ve kendiside oturup kahvesini yudumlamaya başlayacaktır ki ateşin yansıması cama vurur hemen ayağa kalkarlar ateşin başında oturan birisinin varlığını fark ederler.

15 Armalarla donatılmış battaniye sarılmış başında izci şapkası olan birisi hemen bungolowdan çıkarlar. Bu ara ateşin başında var olan kişinin orada olmadığını görürler. Ateş alanına gittiklerinde kimsecikler yoktur. Ateş yeni odunlarla desteklenmiş gürül gürül yanıyordur.

16 David birden oturma kütüklerinin birinin yanında bir fincan fark eder
David birden oturma kütüklerinin birinin yanında bir fincan fark eder. Bu eski olduğu belli olan fincanı eline alır.Zorla okunan bir yazı vardır. Fincanın üzerinde yazan yazı…….

17 LORD BADEN POWELL

18 Şimdi iki yıldır o kamp alanın da ki ateş hiç söndürülmüyor
Şimdi iki yıldır o kamp alanın da ki ateş hiç söndürülmüyor. Fincan ise BP Hause da özel bir alanda gizli tutuluyor. İngiliz gizli servisi yaptığı kriminal incelemelerde bardağın en az 100 yıllık olduğuna dair bir rapor vermiştir.


"Ben en önemli derslerimi en verimli derslerimi hep geceleri ateş başında verdim. Lord Baden POWELL." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları