2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4+4+4 EĞİTİM SİSTEM İLE İLGİLİ İLÇEMİZDE YAPILAN PLANLAMA .

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

TEOG Tercih ve Yerleştirme Sistemi
ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Eğitim, Kültür,Turizm ve spor
2014 YILINDA BAŞLAYAN YATIRIMLARIMIZ
Kozan İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLÇE TARİHİ-COĞRAFİ- EKONOMİK VE KÜLTÜREL DURUMU 1865–1923 yılları arasında Vilayet olan Kozan, 1926 yılında yapılan.
SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİ GELİŞTİRME BÖLÜMÜ
TC ÇAVDARHİSAR KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2011 – 2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI OKULLAR HAYAT OLSUN PROJESİ.
İlçemizde tüm okullarda ödül yönergesi Eğitim – Öğretim yılında uygulanmaya başlanmıştır.Tüm okullar her iki dönemde de ziyaret edilerek önce.
ORTAK 9. SINIF DURUMU Tüm Ortaöğretim kurumları 9. sınıflarında okutulan dersler ortaktır. 9. sınıf öğrencileri Eğitim Öğretim yılı sonunda başarı durumuna.
E-OKUL ve MEİS MODÜLÜ İSTATİSTİKİ VERİLERİN GİRİŞ EKRANLARININ TANITIMI.
İSTATİSTİKİ BİLGİLERİN TOPLANDIĞI TÜM MODÜLLERDE YAPILACAK İŞLEMLER
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)-2014 Eylül ayında duyurulan ve kısaca TEOG olarak adlandırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi bu.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
İMAM HATİP LİSESİ TRABZON İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE BİRİMİ.
BENİM LİSEM HANGİSİ?.
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİM GEÇİŞ VE KONTENJANLAR
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
eğitim ve öğretim yılı ile ilgili veri giriş işlemleri 01 Ekim 2013 Salı günü başlayacak ve 11 Kasım 2013 Pazartesi günü tamamlanmış.
KARS İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİNTARİHİ 2 …..Binada ………..m 2 alanda …….Kat…….Oda İLİN COĞRAFİ DURUMU 3.
Meram Mehmet Katırcı İmam Hatip Ortaokulu
ADAPAZARI REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
 ZORUNLU EĞİTİM 12 YILA ÇIKARTILMASIYLA BİRLİKTE 5+3 OLARAK UYGULANAN EĞİTİM SİSTEMİ OLARAK UYGULANACAK.
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ –
 Cazibe Merkezi Okullar  Hacı Rafet Gümüş Lisesinin Dönüşümü  Arzulu İlk Öğretim Okulunun Durumu.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 1.
İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
MURATLI OKUYOR ŞUBAT – “MURATLI OKUYOR PROJESİ” KAPSAMINDA ŞUBAT AYI İÇİNDE İLÇEMİZ GENELİNDE YAPILAN ÇALIŞMALAR Koordinatör okul olarak aylık çalışma.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
Hacı Akif Mahallesi Özdilek Caddesi Beyşehir/KONYA
TEOG tercih ve yerleştirme işlemleri Lise türleri
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞTE TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Haliliye Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
Misyon :Akkuş İlçesinde Eğitim- Öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak. -Akkuş İlçesindeki tüm okulları tam donanımlı.
OKUL ÖNCESİNİ YAYGINLAŞTIRMA
YEŞİLPINAR MİRİOĞLU ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
KÜTAHYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 1. İLİN TARİHİ-COĞRAFİ- EKONOMİK VE KÜLTÜREL DURUMU …… İlinin kuruluşu …….
OKULUN KISA TARİHÇESİ 1 Aralık 1949 tarihinde kız okulu olarak açılmıştır yılında İstasyon Caddesindeki şimdiki binasına taşınmıştır
Okulumuz tarihinde Kırıkhan Cumhuriyet Ortaokulunun 3 ve 4. Katında öğretime başladı. Aralık 2013’den itibaren Kırıkhan Anadolu İmam Hatip.
TEOG (TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ) TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ KAĞITHANE REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Hazırlayan: Zehra AKÇA (Psikolojik Danışman)
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TEFENNİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2015 – 2016
Misyon: Örgün öğretimde yeteneğine göre öğrencilerimizi yönlendirebilme, yaygın eğitimde sektörlerin ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek, Okul öncesi.
TOKAT İL MERKEZİNDE BULUNAN ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
1 ERENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE/İSTATİSTİK BİRİMİ.
İMAM HATİP LİSELERİ VE ORTAOKULLARI
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
PERSONEL DURUMU OKUL-ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ DURUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİM.
TERCİH DÖNEMİ ORTAOKUL SONRASI TARSUS ORTAÖĞRETİM KURUMLARI.
T.C. SAİMBEYLİ KAYMAKAMLIĞI İl ç e Milli Eğitim M ü d ü rl ü ğ ü 2016 BRİFİNG DOSYASI.
T.C. GÖLYAKA KAYMAKAMLIĞI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÖLCÜK ADNAN MENDERES ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2015
Karşılaştırmalı Eğitim
ARDAHAN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Ortaöğretime Geçiş Sistemi
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4+4+4 EĞİTİM SİSTEM İLE İLGİLİ İLÇEMİZDE YAPILAN PLANLAMA .

4+4+4 Eğitim Sistemi Zorunlu eğitim süresi 6287 sayılı kanun gereği 12 yıldır. 4 (1.2.3.4. sınıflar) İlkokul 4 (5.6.7.8. sınıflar) Ortaokul 4 (9.10.11.12. sınıflar) Lise

İLKOKULA BAŞLAMA: 2012 - 2013 eğitim ve öğretim yılı için 30 Eylül 2012 tarihi itibarıyla 66 ayını tamamlayacak olan (31 Mart 2007 tarihinde ve öncesinde doğmuş) çocukların okul kayıt işlemleri e-okul sistemi üzerinden merkezi sistemle yapılmıştır. Ancak, yaşça kayıt hakkı elde etmemiş olduğu halde fizikî ve ruhî gelişim yönünden hazır olduğu düşünülen 60 - 66 ay arasındaki çocuklar da velisinin yazılı isteği üzerine ilkokul eğitimine yönlendirilebilir.

ORTAOKULA GEÇİŞ: 2011 - 2012 eğitim ve öğretim yılında ilköğretim 4. sınıfta okuyan ve bir üst sınıfa geçen öğrencilerin 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında ortaokul 1. (5.) sınıfa kayıtları e-okul sistemi üzerinden merkezi olarak yapılacaktır. Ancak 2012/2013 Eğitim Öğretim Yılında eğitim öğretime başlamış olan İmam Hatip Ortaokullarına devam etmek isteyen 5. sınıf öğrencileri velilerinin yazılı isteği üzerine kayıtları yapılacaktır.

8. SINIF ÖĞRENCİLERİNİN DURUMU: 2011 - 2012 eğitim öğretim yılında 8. sınıfta okuyan öğrencilerden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (OGES) ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan ortaöğretim kurumlarından herhangi birine yerleşemeyen öğrenciler ile bu sınava katılmayan öğrencilerin tamamının ilçe yöneticilerimizin koordinasyon ve takibi sonucunda tercihleri ve kapasite imkanları çerçevesinde genel liselere, imam hatip liselerine ve mesleki ve teknik liselere kayıt yaptırmaları sağlanacak ve e-okul sisteminden takip edilecektir.

4+4+4 OKUL PLANLAMASI 37 İLKOKUL ( 20 BAĞIMSIZ + 17 Müd. Yet.İlkokul) 32 ORTAOKUL 1 İMAM HATİP LİSESİ (Bünyesinde Ortaokul ) 25 İLKOKUL + ORTAOKUL 7 ilkokul ve ortaokul ayrı binalarda normal öğretim göreceklerdir. 6 ilkokul müstakil olarak normal öğretim yapacaktır.

1.SINIFA KAYDOLAN (60-66 ve ÜZERİ AYLIK) ÖĞRENCİ SAYISI 2012 – 2013 Eğitim Öğretim Yılında 60-66 aylık ve üzeri 2562 öğrencinin 1. Sınıfa e- okul üzerinden aday kaydı yapılmıştır.

8. SINIFTAN MEZUN ÖĞRENCİ SAYISI 2011 – 2012 Eğitim - Öğretim Yılında İlköğretim Okullarımızın 8. Sınıflarından 1333 öğrenci mezun olmuştur.

Dönüştürülen Okullar *Müstakil İlkokullar 1- Sarıbük Mehmet Nazım Halefoğlu İlkokulu 2- Atayurdu İlkokulu 3- Türkmenmezrası İlkokulu 4- Kılıçtutan İlkokulu 5- Yanıkpınar İlkokulu 6-Cumhuriyet İlkokulu 7-Kozkalesi İlkokulu 8-Büyükburç İlkokulu 9- Karsu İlkokulu 10-Keskincik İlkokulu 11-Sivrikavak İlkokulu 12-Kurtmezrası ilkokulu

Dönüştürülen Okullar *Müstakil Ortaokullar 1-Büyükburç Ortaokulu 2-Cumhuriyet Ortaokulu 3- Karsu Ortaokulu 4- Keskincik Ortaokulu 5-Kozkalesi Ortaokulu 6- Sarıbük Mehmet Nazım Halefoğlu Ortaokulu 7-Sivrikavak Ortaokulu

*İlkokul + Ortaokul Okullarımız. Alakent Şehit Bülent Bilger Altınkaya Atatürk Avuttepe Babatorun Boynuyoğun Çetenli Enek Güldane Ataç Hacıpaşa İnönü Kamberli Kansu Kazancık Kıyıgören Mayadalı Oymaklı Seferli Tepehan Tokdemir Toprakhisar Yarseli Yiğityolu Yolağzı Yunushan Şehit Çetin Yavuz Ziyaret

LİSELER * Mevcut Liseler 1-Altınözü Lisesi 2- İmam Hatip Lisesi

LİSELER * Açılması Planlanan Liseler 1- Altınkaya Çok Programlı Lisesi 2- Çetenli Meslek Lisesi 3- Hacıpaşa Meslek Lisesi 4- Yiğityolu Meslek Lisesi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Arz olunur. Musa YILDIRIM İlçe Milli Eğitim Müdürü