Bilişim teknoloji ve yazılım SUDE SALAR 436

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE’DE ÇAĞCIL DEMOKRASİ, DEMOKRATİK KÜLTÜR VE OLGUNLUK
Advertisements

KAZANIMLAR 5. Bir Türk vatandaşı olarak cumhuriyetin Türk milletine kazandırdığı vatandaşlık temel hak ve sorumlulukları bilincini kazanır.
Yakup Sebuktekin Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf (İ
İNSAN HAKLARI
KAZANIMLAR 11. Laiklik ilkesinin devlet yönetimi, hukuk ve eğitim sistemi ile sosyal alanda meydana getirdiği değişimlerden yola çıkarak bu ilkenin.
KAZANIMLAR 5. İçinde bulunduğu eğitsel ve sosyal faaliyetlerde işleyen süreçleri demokrasinin ilkeleri açısından analiz eder.
ABBAS AKAN ERKUL KOLEJİ
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
Sosyal Bilgiler 6 DEMOKRASİ SERÜVENİ
DEMOKRASİ.
KLASİK DEMOKRASİ Eski Yunan şehir devletlerine dayanır. En iyi uygulayıcısı ve o dönemde en güçlü şehir olan Atina’dan dolayı Atina demokrasisi olarak.
ATATÜRK İLKELERİ.
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi.
Geçmişten günümüze demokrasinin gelişimi
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
ATATÜRK ve İLKELERİ Cumhuriyetçilik:
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
DEMOKRATİK YÖNETİM Demokrasi halk idaresi anlamına gelmektedir. Demokrasinin olmadığı toplumlarda insan hakları, eşitlik, özgürlük gibi değerler korunamaz.demokratik.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük CUMHURİYETÇİLİK
EGEMENLİK ANLAYIŞI. EGEMENLİK ANLAYIŞI Millî Egemenliğin en kısa tanımı şudur; “Egemenliğin tek meşru kaynağı ve sahibi Millettir.” Millet iradesi,
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
O Cumhuriyet rejimi demek, demokrasi sistemiyle devlet şekli demektir.
CEBİRSEL İFADELER ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTA OKULU BURSA/KESTEL.
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ ? Ulusal Sivil Toplum Kuruluşları Birliği *İstanbul Barosu Başkanlığı’nın çalışmasından yararlanılarak hazırlanmıştır.
DEMOKRASİNİN SERÜVENİ
ATATÜRK İLKELERİ ve İNKILAPLAR
Sosyalbilgiler Öğreniyorum
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK ÇAĞDAŞLAŞMASI
10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarih ve 217 A (III)
DÜNYA ÜZERİNDE VAR OLAN YÖNETİM BİÇİMLERİ.
SİYASİ PARTİ NE DEMEKTİR?
KALKINMACI DEMOKRASİ Bu demokrasi modelinde, tüm halkın ve toplumun ortak bir şekilde kalkınması ve eşit haklara sahip olması benimsenmiştir. Basitçe,
6. SINIF SOSYAL BİLGİLER DERSİ 6.ÜNİTE DEMOKRASİ SERÜVENİ
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
SOSYAL BİLGİLER 5. SINIF DERS KİTABI 7
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük HALKÇILIK
ATATÜRKÇÜLÜK.
ATATÜRK İLKELERİ Atatürkçülük, Türkiye’nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk milletinin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür.
DEMOKSASİNİN SERÜVENİ
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAPLARI
ANA MENÜDEMOKRASİFAYDALARI SORU -1 SORU-2 SORU-3 SORU-4 SORU-5 SORU-6 SORU-7 SORU-8 SORU-9 SORU-10 HAZIRLAYAN.
Demokrasi Nedir? Demokrasi halkın egemenliği temeline dayanan yönetim biçimidir. Halkın kendi kendini yönetmesidir. Demokrasi aynı zamanda özgürlük, eşitlik,
Eğitim ve Hukuk.
İNSAN HAKLARI İNSAN HAKLARI.
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. I. Meşrutiyetle beraber Türk Tarihinin ilk anayasası olan Kanun-i Esasi ilan edilmiştir. Milletvekillerini halk.
HANGİ İLKEYİM? MUSTAFA TONBUL BOZKURT ORTAOKULU HANGİ ALANDAYIM?
DEMOKRASİ NEDİR? DEMOKRASİ SOSYAL EŞİTLİKTİR. DEMOKRASİ İÇİN YAPILAN ATIFLAR Çoğunluğun yönetim şekli Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim Sosyal.
Ait Ders çalışma soruları.
GÜZ-V: ÇAĞDAŞ DÜNYANIN TEMEL KAVRAMLARI Fransız İhtilalını Hazırlayan Sebepler Ortaçağ’da Avrupa (Karanlık çağ) Siyasi yapısı: Derebeylik Sosyal yapısı:
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
DEMOKRASİ NEDİR?. Gücünü halktan alan, yönetimde halk iradesinin etkin olduğu eşitlik, adalet, özgürlük, insan hakları prensibine dayanan anlayışa demokrasi.
YÖNETİM BİÇİMLERİ MONARŞİ OLİGARŞİ TEOKRASİ CUMHURİYET.
KURULTAYDAN MECLİSE “Egemenlik” kavramı
İNSAN HAKLARI DEMOKRASİ
demokrasinin temel ilkeleri
BİLGİSAYAR DERS ÖDEVİ DERS :DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI
ANAYASA REFERANDUMU’NA NE DİYORUZ
*Eşitlik *Adalet *Özgülük
DEMOKRATİK SİSTEM VE YAŞAYAN DEMOKRASİ. Yunanca asıllı bir kavram olan demokrasi, halk anlamına gelen demos ile iktidar anlamına gelen kratos sözcüklerinin.
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
İNSAN HAKLARI. İNSAN HAKLARI İnsan hakları nedir? İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını.
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE SİSTEMİ
Bilişim teknolajileri. ①①① ↕①↕① TEMEL KAVRAMLAR.
. DERS.
Demokrasinin Temel İlkeleri Hazırlayanlar:M.Kerem GÜNGÖR Deniz ÇAPAR Kaan CANLI.
HUKUKUN DALLARI Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
1982 TARİHLİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI’NDA İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ Prof. Dr. Yasemin KARAMAN KEPENEKCİ Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi.
Dünya’da gelişimi Türkiye‘de gelişimi. Demokrasi sözcüğü Yunancadan gelir. Eski Yunancada “demos’ halk, ‘kratos’ iktidar ya da egemenlik anlamında kullanılırdı.
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
Sunum transkripti:

Bilişim teknoloji ve yazılım SUDE SALAR 436 DEMOKRASİNİN SERÜVENİ Bilişim teknoloji ve yazılım SUDE SALAR 436 OKUL ADI:ŞEHİT POLİS İSMAİL ÖZBEK ORTAOKULU KESTEL/BURSA

**Demokrasinin Temel İlkeleri: 1.Milli egemenlik Halkın kendi kendini yönetmesine denir. Halk kendi yöneticilerini kendisi seçer. Bu hakkını milletvekilleri seçerek kullanır. Belli bir süre için milletvekillerini seçer milletvekilleri mecliste halk adına ülkeyi yönetir. — Türk toplumunun, ruh ve karakter yapısına en uygun yönetim biçimi demokrasidir. Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlığıyla bütünleşen bir yönetimdir. İnsan haklarının en iyi korunup gelişebileceği yönetimdir. **Demokrasinin Temel İlkeleri: 1.Milli egemenlik 2. Hürriyet ve eşitlik 3. Siyasi partiler. a.Milli Egemenlik: Demokraside egemenlik millete aittir. Millet bu hakkını temsilcilerini kullanarak seçer. Yönetenler, gücünü milletten alır. b.Hürriyet ve Eşitlik: Hürriyet; başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmektir. Eşitlik; hiçbir ayrım yapmaksızın herkesin kanun önünde eşit olmasıdır.

- İnsanların doğuştan gelen ve toplumda daha iyi yaşaması için olması gereken haklara biz insan hakları diyoruz. Yaşama , eğitim, sağlık, seyahat ve yerleşme, düşünme hakları gibi. - Günümüzdeki insan haklarının oluşması kolay olmamıştır. İlk çağlarda insanların çoğu hakları yoktu.

İNSAN HAKLARI

Krallar ve diğer yöneticiler istediği gibi davrana biliyor ve insanlar köle olarak satılabiliyordu. Zamanla demokrasi ve insan hakları gelişti ve günümüzdeki insan hakları oluştu. - İnsan haklarını ülkelerde anayasalar koruma altına alır. Ayrıca uluslar arası kuruluşların ortak hareketiyle insan haklarını koruyacak belgeler de yayınlanmıştır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi gibi… Bu belgeleri imzalayan ülkeler oradaki şartlara uymak zorundadır.

DEMOKRASİ’DE ALÇAKLIKLAR TÜKENMEZ Kanul ne kadar doğru bir söz Her demokrasi yöneticisinin Özgürlüğü sınırsızdır Özgürlük olduğu için İnsanlar kendi sınırlı özgürlüklerini arttırmaya çalışır

GÜZEL SÖZLER Demokrasi demek, “bende senin kadar iyiyim” değil, “sende benim kadar iyisin” demektir… demokrasi,en zengine ve en fakire aynı fırsatları bahşeder. Bu amaca da yalnız barışçı yollardan ulaşılır. .. Demokrasilerde çare tükenmez… “Demokrasi’in kılıcı” yoktur. İktidar mevkii öyle bir mahluktur ki, her gün başarı denilen bir gıda ile beslenir.

SORULARRRRRR ÖRNEK SORULAR VE ÇÖZÜMLERİ 1. Demokrasi kavramıyla ilgili olarak; I. Halkın egemenliğine dayanan yönetim biçimidir. II. Halk kendini yönetenleri şeçimle belirleyerek, egemenliği kendi eliyle kullanır. III. Halkın kendi kendini yönetmesidir. yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I, Ve III 2- İnsanın doğuştan sahip olması gereken temel bir haktır - Temel insan haklarıyla ayrılmaz bir bütünü oluşturur. - Bireyin başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmesidir. Yukarıda demokrasi yönetimlerinin dayandığı temel ilkelerden hangisi anlatılmıştır? A) Özgürlük B) Eşitlik C) Milli Egemenlik D) Çoğulculuk

3- İnsanın doğuştan sahip olması gereken temel bir haktır - Temel insan haklarıyla ayrılmaz bir bütünü oluşturur. - Bireyin başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmesidir. Yukarıda demokrasi yönetimlerinin dayandığı temel ilkelerden hangisi anlatılmıştır? A) Özgürlük B) Eşitlik C) Milli Egemenlik D) Çoğulculuk 4- İnsanın doğuştan sahip olması gereken temel bir haktır - Temel insan haklarıyla ayrılmaz bir bütünü oluşturur. - Bireyin başkalarına zarar vermeden her şeyi yapabilmesidir. Yukarıda demokrasi yönetimlerinin dayandığı temel ilkelerden hangisi anlatılmıştır? A) Özgürlük B) Eşitlik C) Milli Egemenlik D) Çoğulculuk4

CEVAPLAR 1-D 2-B 3-A 4-C