KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MEZUNLARIMIZ 1 ÖĞRENCİMİZ TIP FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ HUKUK FAKÜLTESİ 1 ÖĞRENCİMİZ MİMARLIK 1 ÖĞRENCİMİZ İNŞAAT MÜHENDİSLİK.
Advertisements

İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
İŞLETME - MUHASEBE Naim DENİZ.
KPSS A GRUBU ve KARİYER MESLEKLERE GİRİŞ
KPSS ve Kamuda KARİYER MESLEKLER
PROGRAMIN AMACI: Ürün veya hizmet üreten kuruluşların verimliliğini yükseltmek amacıyla insan, makine ve malzemenin etkili bir şekilde kullanılması için.
DOÇ.DR. YILDIZ AYANOĞLU 1969 yılında Bulgaristan'da doğdu. İlk ve orta eğitimini tamamladıktan sonra Razgrad Ticaret Lisesinin Sanayi İşletmelerinde Muhasebe.
N Para ve sermaye piyasaları n Yatırımlar n İşletme Finansı Finans birbiriyle ilgili üç alanı içerir:
İKT-102 İktisata Giriş II Makro İktisatın Temelleri
ÇALIŞANLAR AÇISINDAN SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
1 İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ “Hocaların Gözüyle 2011 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması” Kantitatif Araştırma Özeti 16 Şubat 2011 Nippon.
Edirne Koleji Rehberlik Servisi
İşletme Biliminin Temel İlkeleri
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
GEMLİK TİCARET MESLEK LİSESİ YGS VE LYS SUNUSU.

PROGRAM YETERLİLİKLERİ ÇALIŞMASI
KOMANDİT ŞİRKET Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
SERMAYE PİYASASI HUKUKUNA GİRİŞ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Makro İktisat İktisadi Analiz
Finansal İktisat: Giriş
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi
TM PUANI İLE ÖĞRENCİ KABUL EDEN FAVORİ BÖLÜMLER
KAHTA MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ METAL TEKNOLOJİ ALANI
DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?
YGS’de Hesaplanacak Puan Türleri
MAKRO EKONOMİYE GENEL BAKIŞ
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
Bilimler Formal Bilimler (Matematik, Mantık, İstatistik, Bilgi Teorisi, Bilgisayar Bilimi) Fiziksel Bilimler (Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Yerbilim)
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
SINAV SİSTEMİ & BÖLÜMLER.
İŞLETMELERİN KURULUŞU
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
Sayın Bagatur Hukuk Bürosu Türkiye’nin en eski hukuk bürolarından birisi olup, 1966 yılında kurulmustur. Bagatur Hukuk Bürosu üç nesilden beri hukuk.
III- Dış Çevre Analizi: Fırsat ve Tehditler
Mühendislik Ekonomisi
Yrd. Doç. Dr. Şule Aydın Turan
İKTİSAT BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM. İKTISADI VE İDARI BILIMLER FAKÜLTESI İKTİSAT GÜZ DÖNEMI NORMAL ÖĞRETIM DERS PROGRAMI I.SINIF.
İİBF İşletme Bölümüne Hoş geldiniz…. Bölüm Başkanı : Prof.Dr.Sevgi Ayşe Öztürk 2.kat Dahili Tel İİBF İşletme Bölümü İletişim Bilgileri Bölüm Başkan.
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
TASARRUF, YATIRIM VE FİNANSAL SİSTEM
REKABET KURUMU TANITIM SUNUMU Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TEMMUZ 2017
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘p’
Para, Banka ve Finansal Piyasaları Niye Çalışıyoruz?
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETME FAKÜLTESİ İŞLETME BÖLÜMÜ TANITIMI
Sunum transkripti:

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSAT BÖLÜMÜ

bu kaynakların artırılması ve İktisat programı, tükenebilir kaynakların insanların ihtiyaçlarını karşılamak için en etkin biçimde kullanılması, bu kaynakların artırılması ve üretilen mal ve hizmetlerin bölüşümü ile ilgili konularda eğitim yapar.

İktisat programı, ne üretmeli, nasıl üretmeli ve kimler için üretmeli sorularına yanıt arayan bir sosyal bilim dalıdır. Olguları anlamak için iktisat bilimi sosyoloji, tarih, felsefe, matematik ve istatistikten yararlanır.

çevre ve doğal kaynaklar ekonomisi, teknoloji iktisadı, İktisat programı, mikro iktisat, makro iktisat, çevre ve doğal kaynaklar ekonomisi, teknoloji iktisadı, iktisat tarihi, politik iktisat, iktisadi gelişme, uluslararası iktisat, para ve maliye politikaları finansal iktisattır

İktisat programı, Bir iktisat öğrencisi yoğun bir teorik ve pratik eğitim sürecinden geçer; bu eğitimin sonunda “İktisatçı” (ekonomist) unvanını alır.

İktisat eğitimi, ülkemizdeki ve dünyadaki politik ve toplumsal gelişmeleri kavramamızı ve fakirlik, azgelişmişlik, çevre gibi konulara duyarlı olmamızı sağlar. İktisat eğitimi sayesinde, hükümetlerin izlediği politikaları daha iyi anlarız.

. İktisat Eğitimi Sizin İçin Uygundur!!! Eğer; problem çözmeye yatkınsanız tarih, felsefe ve sosyoloji ilginizi çekiyorsa ülke ve dünya iktisadi sorunlarıyla ilgileniyorsanız politik konuları daha iyi kavramak istiyorsanız ekonomik gelişme, küreselleşme, dünya ekonomisi vb. gibi entelektüel konulara merakınız varsa okumayı seviyorsanız… .

Dış Ticaret Müsteşarlığı Hazine Müsteşarlığı Devlet Planlama Teşkilatı Çeşitli bakanlıklarda, kamu ve özel bankalarda müfettiş, denetçi ve uzman olarak görev alabilir, uluslararası piyasalar ve kurumlarda, araştırma şirketlerinde çalışabilirler. Bölümü bitiren öğrencilerin iyi düzeyde İngilizce bilmeleri ve bilgisayar teknolojilerine hakim olmaları diğer iktisatçılar arasında avantajlı bir konuma sahip olmalarını sağlar T.C. Merkez Bankası Dış Ticaret Müsteşarlığı Hazine Müsteşarlığı Devlet Planlama Teşkilatı Sermaye Piyasası Kurumu Rekabet Kurumu İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Bankalar Finans Kuruluşları Denetim Kurumları Özel Firmaların Pazarlama ve Satış Departmanları

Sizin gibi değerli gençleri üniversitemizde görmekten onur duyarız… Karabük üniversitesi İktisat Bölümü 2011-2012 yılı itibariyle öğretime başlayacaktır. Sizin gibi değerli gençleri üniversitemizde görmekten onur duyarız…

İKTİSAT BÖLÜMÜ