HAEMATOCCUS PLUVİALİS VE BİYOTEKNOLOJİK ÖNEMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 ARALIK DÜNYA AİDS GÜNÜ.
Advertisements

NEDEN ATIK İLAÇ PROJESİ
Mikro-organizmalar nelerdir?
CANLILARIN ORTAK ÖZELLİKLERİ
VİTAMİNLER.
Dunaliella salina’nın Biyoteknolojik Önemi Mahmut Bozkurt Danışman : Doç. Dr. Abuzer Çelekli.
Esansiyel yağ asitleri
Chlorophyceae’nin genel özellikleri
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Güneş Işınları Kozmik ışınlar, Gamma ve X ışınları UVC nm
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
EVİMİZDE KULLANDIĞIMIZ TEMİZLİK ÜRÜNLERİ SAĞLIMIZI TEHDİT EDİYOR
KOZMETİKLERDEKİ TEHLİKE
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ ORGANİZMALAR (GDO)
GENETİK MATERYAL : DNA (NÜKLEİK ASİTLER:YÖNETİCİ MOLEKÜLLER)
KALITSAL HASTALIKLAR İBRAHİM AKDAĞ 8 / A 54.
GENETİK KOPYALAMA.
KALITIM.
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
HÜCRENİN YAPISI.
GENETİK HASTALIKLAR - AKRABA EVLİLİĞİ
Besin ve İçerikleri.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
PROTİSTA ALEMİ Konu süresi: 3 Ders saati.
HÜCRE.
Güneş Koruyucu Kozmetik Ürün Teknolojisinde Yeni Gelişmeler
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
Ali DAĞDEVİREN- HÜCRE Ali DAĞDEVİREN-
HAZIRLAYAN : ARKIN KURT Fen ve Teknoloji/Fen Bilgisi Öğretmeni
MUTASYON ve MODİFİKASYON
FEN VE TEKNOLOJİ 8.SINIF DNA VE GENETİK KOD.
Hazırlayan:Deniz Zeynep ATAY
Antioksidanlar Antioksidan nedir?
E VİTAMİNİ Hazırlayan Begüm rapuroğlu. E VİTAMİNİ  E vitamini sebze ve meyvelerde bulunur. Mesela elma,ahududu,kiraz v.b. meyve ve sebzelerde bulunur.
HÜCRE KONUSU 17-21/02/2014.
Ünite- 1 HÜCRE BÖLÜNMESİ ve KALITIM
HAYVANLAR ALEMİ.
BİTKİLER(PLANTAE)ALEMİ
Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar
CALOCEDRUS DECURRENS KALİFORNİYA SU SEDİRİ
MİKROSKOBİK CANLILAR.
Karotenoidler & Tokoferoller & Tokotrienoller
TAVUK YUMURTA CİVCİV.
VİTAMİNLER.
Fen Ve Teknoloji Üreme Sistemi Göker Kökten 6/A 817 Sağlık Slaytları
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
FEN VE TEKNOLOJİ 8.SINIF DNA VE GENETİK KOD.
Kamçılılar Kök Ayaklılar Silliler Sporlular Algler Cıvık Mantarlar
Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler, balık ve ette çok miktarda bulunur. Karaciğer, süt, havuç, domates, yumurta sarısı, sebzeler,
BESLENME BESLENME YAŞAMIMIZ İÇİN GEREKLİDİR Besinler Canlıların enerji üretmek ve vücut yapılarını oluşturmak üzere dış ortamdan besin alması veya sentezlemesine.
HÜCRE NEDİR?.
 Çoğu bir hücreli olmakla birlikte koloni halinde yaşayanları da vardır.  Çekirdek zarı ve zarlı organelleri bulunduğu için prokaryotlardan ayrılırlar.
ORGANELLER HÜCRE İSKELETİ ÇEKİRDEK HÜCRELERİN KARŞILAŞTIRILMASI
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
BESLENME VİTAMİNLER.
HAYVAN HÜCRESİNİ TANIYALIM….
GÜNEŞ IŞIĞI VE FOTOSENTEZ PİGMENTLERİ
PROTEİNLER VE MİNERALLER
Biyo-teknoloji nedir? Biyo-teknoloji uygulama alanları nelerdir? Biyo-teknoloji olumlu ve olumsuz yönleri? Biyo-teknoloji tarihçesi? Biyo-teknoloji alanında.
VİTAMİNLER. VİTAMİNLER Vitaminler Anlamı yaşamsal aminler demektir. Organik yapılı maddelerdir. Polimer yapısı göstermezler. Kimyasal sindirime uğramazlar.
VI.HAYVANLAR ALEMİ (ANIMALIA). VI.HAYVANLAR ALEMİ (ANIMALIA)
CANLILIK HÜCRE İLE BAŞLAR
A- Hücre Zarı:  Hücreyi Dış Etkilere Karşı Korur. Esnek Bir Yapısı Vardır, Üzerinde Geçitler (Por) Bulunur. Porlar Aracılığı İle Madde Alışverişi Yapar,
Transgenik Hayvanlar İlaç üretimi amacı ile düzenlenen hayvanlar (kan, idrar ya da süt içerisinde Genetik olarak düzenlenmiş biyoaktif moleküllerin-kan.
Vitaminler Suda eriyenler; B ve C vitamini Yağda eriyenler;
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
DNA 2 Hücrelerdeki yönetici molekül DNA’dır. Hücrelerdeki yönetici molekül DNA’dır. Bir canlıya ait tüm özellikler DNA’da saklanır. Bir canlıya ait tüm.
KEMİK VE İSKELET Neyin 'farkındaysanız' onu kontrol edebilirsiniz, neyin 'farkında' değilseniz, o sizi kontrol eder.. - Anthony de Mello Semra Gelbal.
Mikroskobik canlılar Zararlı Mikroskobik Canlılar.
Sunum transkripti:

HAEMATOCCUS PLUVİALİS VE BİYOTEKNOLOJİK ÖNEMİ Haematococcus pluvialis Cholophyceae sınıfına ait Volvacales takımının üyesi olan, tek hücreli yeşil bir tatlı su algidir.

Haematococcus pluvialis tek hücreli, çift kamçılı, hücre büyükleri yaklaşık olarak 8-50 çapında, armutsu yapıya sahiptir.Bir çekirdek ve iki eşit uzunlukta kamçıya sahiptir. Selüloz hücre duvarı geniş açılı porlara sahiptir.Hücre duvarı güçlü, kalın ve jelatinimsi ,protoplast basit veya dallanmış ipliksi şekildedir.Ayrıca kontraktil vakuollere de sahiptir.

Haematococcus pluvialis canlılarda renklenmeyi sağlayan karotenoid pigmentlerinden olan astaksantince oldukça zengin bir alg türüdür. Astaksantin sadece ihtiva ettiği kırmızı renkten dolayı değil ayrıca yapısında bulundurduğu beta karoten, zeaksantin, kontaksantin gibi ve hatta yapısındaki E vitamininden dolayı antioksitant etkiye sahip bir karotenoiddir.

Haematococcus pluvialis ekonomik değere sahip mikroalglerden biridir Haematococcus pluvialis ekonomik değere sahip mikroalglerden biridir. Astaksantin, bıldırcın ve tavukların yumurta sarılarını renklendirmede ve sucul üretimde salmonidler ve karides yemlerinde besin destekleyici olarak bulunmaktadır.Bunun dışında insanların doğal destek gıda olarak ve kanser hastalarında (Magne 1996; Chew ve ark ,2000) ve deri hastalıklarında ve kalp rahatsızlığında kullanılmıştır.Astaksantince zengin mikroalgin kullanıldığı farelerde yapılan denemelerde başarılı olunmuş ve insanlardaki Helicobacter pylori enfeksiyonunda uygulanmak üzere yeni bir tedavi starejisi önerilmiştir.

Haematococcus algi Japonya’da balık beslemede bir pigment kaynağı olarak ve doğal kırmızı gıda boyası olarak kullanılmaktadır.Kanada Besin Denetleme Kurumu ve Amerika Besin ve İlaç Denetimi (FDA) son yıllarda Haematococcus algin salmon balıklarında yemlerinde pigment kaynağı olarak kullanımını kabul edip onaylamıştır. Haematococcus alginin insan sağlığı için besleyici gıda desteği olarak kullanımını ve pazarlaması Avrupa ülkelerinde de onaylanmıştır.

Astaksantin pigmentinin kullanım amaçları; Antioksidan Hormon bağışıklık sistemi uyarması Provitamin A kaynağı olması Üreme ve büyümede olumlu etkileri Zararlı UV ışınlarına karşı koruma etkisi(Deride Dna zararını ve ayrıca insanlarda güneş yanıklarını zamana bağlı olarak azalttığı saptanmıştır.