Bir Ülke, Bir Bayrak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
………………. İLKÖĞRETİM OKULU
Advertisements

TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
A TEMASI OKUL HEYECANIM
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ Yazarı bilinmiyor.
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
EVİMİ VE AİLEMİ SEVİYORUM
ÇOCUĞUNUZUN OKUL BAŞARISINDA ÖNEMLİSİNİZ!!!
Düşünelim Çözelim Hayallerim Çizgide Saklı
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
Işte kadınlar Pakize SUDA'nın bir yazısı.....  Sesli.
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
10.Kasım…Hissetmek lazım Hasan Ağabey…TDK
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ çıkış KAVRAMININ ÖĞRETİMİ.
Aşağıdaki bilmecelerin cevabı sizce ne olabilir? İki pencerem var, Etrafı etten duvar, Sabahları açarım, Geceleri kapatırım. Altı mermer, Üstü mermer,
1/10 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir olan kelime, nesne görevindedir? Bahçede hepimiz oturuyorduk. Sınıfta kimseyi bulamadı. Hayatı.
SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ.
Kurallar.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
AŞK GÜNLÜĞÜ.
3. ULUSLARARASI ANTRENÖR GELİŞTİRME SEMİNERİ HAZİRAN 2007 HAKEM-ANTRENÖR/OYUNCU İLİŞKİLERİ A.KADİR ÖZÇELİK-RECEP ANKARALI.
Hikmet SIRMA.
İLETİŞİM Varlıkların kendi aralarında anlaşmak için oluşturdukları simgeler sistemine denir. Gergin ortamlarda, kişilerin sağlıklı ve olumlu düşünmesi.
4. SINIF II. ÜNİTE: TEMİZ OLALIM
1-B SINIFI HAYAT BİLGİSİ SORULARI
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM.
ANT İÇME TÖRENİ Aday olarak alınan izci; üç aylık eğitimi tamamladıktan sonra Yönetim Kurulunca çalışmaları yeterli görülürse ant içerek izci olmaya hak.
Bu hikaye Japonya' da yaşanmış gerçek bir olaydır
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
KURALLARA UYMANIN ÖNEMİ
HAZIRLAYANLAR NURTAÇ ÜNLÜ DERYA DEMİR GÜLŞAH BAŞARAN
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
MESLEKLeR.
KURALLARA UYMAK.
Mitat Zorlu Okul Heyecanım Teması Değerlendirme testi Her soru 10 puandır.
1 Her şekil 3 kişiyi gösterir. 3 Her şekil 3 meyveyi gösterir.
ANNE BABA TUTUMLARI Karatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi.
Tıkır Top
Trafik Hakkında Ne Biliyoruz? Trafik yaşamımızı nasıl etkiler?
ALTIN ÖĞRENCİ KRİTERLERİ
Okul KurallarI.
KİP AİLESİ.
HUKUK: kişilerin birbirleriyle ve toplumla olan ilişkilerini düzenleyen ve devlet gücüyle uyulması zorunlu hale getirilmiş kurallardır . Kanunların esas.
ERGENLİK DÖNEMİ.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Mart 2009 Pazartesi Matematik tebeşirden 7 tanesini kullandık. Geriye kaç tebeşirimiz.
YAPISINA GÖRE CÜMLE ÇEŞİTLERİ
Başkalarına Zarar Vermek- Kul Hakkı
SEVGİLİ ÖĞRENCİLER! Soruların yanıtlarını kısa cümleler kurarak SOSYAL BİLGİLER defterlerinize yazarsanız öğrendiklerinizi pekiştirmiş olacaksınız.
PARA BİRİKTİRİYORUM.
*Bu insanlar, yaşamın her yönünü severler, şikâyet etmekle ya da olayların daha değişik olmasını istemekle vakit kaybetmezler. *Bağımsızlıklarına çok.
OKUL ÖNCESİNDE SAĞLIKLI SAĞLIKSIZ KAVRAMININ ÖĞRETİMİ çıkış
Ceyhun Yüksel. Yayaların, hayvanların ve araçların karayolları üzerindeki hâl ve hareketleri trafik olarak adlandırılır. Kamuya açık olan bu alandan herkesin.
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ
ÖN ADLAR (SIFATLAR) Kırmızı ceket :Ceketin rengini belirtiyor.
Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için.
Çocukların Zaman, Süreklilik ve Değişim Çalışması: Tarih BÖLÜM 7.
KONU : YÜZÜMÜZ NE ANLATIYOR KAZANIM :
BİRİKİM YAPACAĞIM.
EV KURALLARI.
DEMO SLAYT Yolda karşılaştığımızda ezan okunuyordu. -Gel seni camiye götüreyim, dedim. Bugün Cuma biliyorsun. -Sen de benim camiye gitmediğimi biliyorsun,
Yasalar AYDIN GÖKMEN. YASA NEDİR*? Devletin yasama gücünce belli biçimlere uyularak düzenlenen ve yürürlüğe girdikten sonra herkesin uyması zorunlu olan,
DOĞADA NELER OLUYOR Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa ki baksak çevremizdeki yeşillikleri nasıl pisletiyoruz. Biz insanlar çevreye bakmıyoruz oysa.
C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN C TEMASI DÜN, BUGÜN, YARIN.
MİSAK-I MİLLİ ORTAOKULU öğrencileri eğitimlerini ,
TOPLUMSAL KURALLAR.
Sunum transkripti:

Bir Ülke, Bir Bayrak

Yeni Ünitemize Hazırlanalım ‘‘1. Demokrasi, ulusal egemenlik ve bağımsızlık, yasa, yetki, merkezi yönetim, yerel yönetim.’’ kavramalarının anlamını araştırıp defterinize yazınız. 2. Evde ve okulda uymanız gereken kurallar; koridorda koşmamak, çöpleri çöp kutusuna atmak vb… Bence bu kuralla herkesiz rahat huzurlu ve sağlıklı yaşaması için konmuştur.

3. Toplumsal yaşamımızı düzenleyen yasalardan bildiklerimiz Anayasa kuralları, Trafik kuralları , Hukuk kuralları vb… Bunlar toplum için çok önemlidir. 4. Çevremizde, toplumsal kuralları belirleyecek mahkemeler vardır.

Milli Bayramlarda, İstiklal Marşı törenlerinde herhalde hepimiz gururlanırız değil mi?

Kurallar ve düzen Resimdeki gibi bir sınıfta ders yapmamız mümkün değil.

Toplu halde yaşanan her alanda belli kurallar vardır Toplu halde yaşanan her alanda belli kurallar vardır. İster sınıfta, ister ailemizle birlikte yaşadığımız evde olsun kurallara uyulmadığı zaman karmaşa yaşanır ve bireyler mutsuz olur. Evde ya da lokantada uyulması gereken kurallar, kimi zaman grup üyeleri kimi zaman toplum tarafından konur Böyle bir sınıfa evet derizzzzz.

Rüyamdaki Ada Cansu okul çıkışında, halasını ona doğum gününde aldığı kalem kutusunu sevinerek arkadaşlarına gösterir. Bir üst sınıfta okuyan ve başkalarına zarar vermekten çekinmeyen Bahattin ise bu kalem kutusunu alarak kaçar. Cansu bu duruma çok üzülür ve liseye giden ağabeyi Umutcan’a Bahattin’i şikayet eder. Hem kardeşine hem de halasına çok düşkün olan Umutcan çok sinirlenir. Bahattin’i bulur. Onu hırpalayarak geri alır.

Evim ise bütün bunlar için Cansu’yu eleştirir ve ‘ ‘‘Durumu öğretmene söylemeliydin, ağabeyinin o çocuğu dövmesi hiç doğru değildi.’’ der. Cansu da ‘‘ Sen benim en iyi arkadaşımsın, neden bunları söylüyorsun? Ben istediğim her şeyi yaparım, kimseye de ihtiyacım yok.’’ der ve eve gider.

Cansu o gece rüyasında kendini bir adada görür Cansu o gece rüyasında kendini bir adada görür. Orada istediği ağaçtan meyve yemekte, yüksek sesle bağırabilmekte, yediği meyvelerin kabuklarını istediği yere atmakta, kısaca her istediğini yapabilmektedir.

Başlangıçta bu durumdan çok hoşlanır Başlangıçta bu durumdan çok hoşlanır. Ama bir süre sonra yalnızlıkta çok sıkılan Cansu ‘‘Adada başka birileri var mı acaba?’’ diye dolaşmaya çıkar, bir tepeye yaklaşınca sesler duyar. Ama bu sesin korkunç korkunç bir gürültü olduğunu anlamakta gecikmez. Çok rahatsız olan Cansu biraz da merakla tepeden aşağıya bakar.

Dinlediğiniz ve izlediğiniz için teşekkürler Devamı diğer slaytta  Dinlediğiniz ve izlediğiniz için teşekkürler