C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ASP.NET MVC Nedir ? Neden Gereksinim Duyulmuştur ?
Advertisements

SGB.NET’İN TEKNİK ALTYAPISI
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
IIS 6.0. Giriş  Geçtiğimiz yıllarda, Microsoft güvenlik açıkları nedeniyle IIS 4/5 üstünden bir çok saldırıya uğradı.  Bu sebepten Microsoft’un geliştirdiği.
İÇİNDEKİLER Hakkında Kod Editörü Hata Ayıklayıcı Tasarımcı
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
ADOBE FİREWORKS CS5 PROGRAMA GENEL BAKIŞ.
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
PROTEUS 8.
Google Talk Kurulumu-Kullanımı
YZM Yazılım Doğrulama ve Geçerlileme
İnternet Programcılığı
İSİM UZAYLARI.
KONTROL ÖZELLİKLERİ.
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Bilgisayarım Simgesinin Kullanımı Dosyaların Yönetimi
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
Namespaces and .NET Class Library (İsim Alanları Sınıf Kütüphanesi)
İSİM UZAYLARI (NAMESPACE).
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT.
CEİT 313 Msconfig.
PROGRAMLAMA DİLLERİNE GİRİŞ Ders 8: Windows Formları
C#.NET 5.0 C#.NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT. Operatörler.
C# ile OOP GİRİŞ.
WORDPRESS İLE BLOG HAZIRLAMA REHBERİ
Send Response LogCompress NTLMBasic Determine Handler CGI Static File Authentication Anon Ya hepsi ya hiç! Sunucuya işlev eklemenin tek yolu: ISAPI… ASP.NET.
GİRİŞ Yard.Doç.Dr. Cihad Demirli Sunu içeriği kaynağı: ALGAN, S. (2010). Her Yönüyle C# 4.0. (12.Baskı). Pusula Yay. İstanbul.
Microsoft® WPF- Silverlight
BTP205 – Görsel Programlama I
© Copyright by Deitel & Associates, Inc. and Pearson Education Inc. All Rights Reserved. 1 Outline 5.1 Test-Driving the Inventory Application.
2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Temel Bilgi Teknolojileri
İNTERNET VE İLETİŞİM.
Denetim Masası Ms. Windows 8.1
Windows 8.
Nesneye Dayalı Programlama
BİLGİSAYAR MUHASEBE YAZILIMLARI
INTERNET EXPLORER TEMEL İŞLEMLER GOOGLE ARAMA TEKNİKLERİ
Microsoft Windows Server 2003 © Yenilikler ERCAN SAPMAZ.
Az kullanılan ögeler menüden kaldırılabilir. Kısayollar yaratılabilir.
BIL MOBiL PROGRAMLAMA TEKNiKLERi
Modül 1: Giriş. Genel Bakış Temel.NET kavramları Geliştirme ortamında gezinti Bir C# projesi oluştur Use Visual Studio.NET Veriye eriş Hata ayıkla ve.
İLERİ SAYISAL SİSTEM TASARIMI VE SENTEZLEME 10. Hafta: Qsys
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
Doç.Dr. Ahmet ÖZMEN Sakarya Üniversitesi
BSM447 – MOBİL UYGULAMA GELİŞTİRME
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Yazılım Kululum ve Yönetimi
Görsellerde bilgi güvenliği kapsamında öğrenci bilgileri silinmiştir.
Bilgisayar Görmesi Ders4:GUI OLUSTURMA Yrd. Doç. Dr. Serap KAZAN.
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
Programlama Laboratuarı-I DERS - 3 Program Geliştirme Derleyici ve DevC++ Derleyicisi.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
ITEC115 - BİLGİSAYARA GİRİŞ ITEC190 - HUKUK İÇİN BİLGİSAYAR
ALGORİTMA VE PROGRAMLAMAYA GİRİŞ
Neler Öğreneceksiniz ? Windows ve temel bileşenleri,
ACTIVE DIRECTORY.
2. VISUAL BASIC PROGRAM YAPISI
BİL 102 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
Sunum transkripti:

C#.NET 5.0 C# .NET 5.0 Eğitimleri Volkan KANAT

Kod Yazmaya Giriş

Yeni Proje Açmak - Windows Forms Application: İçerisinde Windows formları bulunan masaüstü uygulamaları geliştirmek için kullanılır. - Console Application: İçerisinde Windows formları bulunmayan komut satırı uygulamaları geliştirmek için kullanılır. - WPF Application: WPF (Windows Presentation Foundation) uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

Yeni Proje Açmak - ASP.NET Web Forms Application: İnternet ortamında çalışacak ASP. NET uygulamaları ve web siteleri geliştirmek için kullanılır. - ASP.NET MVC Web Application: MVC framework, dinamik web siteleri, web uygulamaları ve web servisleri yazmak amacıyla geliştirilmiş olan bir web uygulamaları ara yüzüdür. - Silverlight Application: Silverlight internet uygulamaları geliştirmek için kullanılır.

Yeni Proje Açmak - Class Library: Dll dosyalarından oluşan sınıflar geliştirmek için kullanılır.

Yeni Proje Açmak - Burada listelenen şablon sayısı seçili olan Framework versiyonuna göre değişmektedir.

Proje Framework - Project -> Project Properties -> Application ile projeye ait olan Framework sürümü değiştirilebilir.

Kayıtlı Projeleri Açmak - Start Page ekranından Start başlığı altındaki Open Project seçeneği tıklanabilir. - File menüsünden Project/Solution seçeneği kullanılabilir. - Ctrl + Shift + O kullanılabilir. - Araç çubuğundan simgeye tıklanabilir. Kayıtlı Projeleri Açmak

Proje Özellikleri Ayarlamak - Project menüsünden Proje Adı Properties seçeneği kullanılabilir.

Properties, Application - Assembly Line seçeneği ile oluşturulacak olan exe dosyasının ismi, Default namespace ile varsayılan namespace ismi belirlenir. - Target framework seçeneği ile projemizin framework versiyonu görüntülenir, değiştirilebilir. - Output type seçeneği ile proje tipi görüntülenir. İstenildiği takdirde proje tipi değiştirilir.

Properties, Application - Startup object seçeneği ile projenin başlangıcında hangi formun görüntüleneceği belirlenir. - Assembly Information butonuna tıklanarak proje ile ilgili açıklama, dil ve versiyon bilgilerini girebileceğimiz bir pencere görüntülenir. - Resources bölümünde projede kullanılacak olan kaynaklara (resim, simge, yazı, ayar bilgileri vb.) ilgili belirlemeler yapılır.

Properties, Build - Platform target seçeneği ile projemizin hangi tip işlemciler ile çalıştırılacağı belirlenir. - Output path bölümünde, sınıfımızın derleneceği klasör yolu belirlenir. - XML Documentation file seçeneği işaretli iken, sınıfımız içerisinde kullanacağımız XML yorum dosyasının ismi ve klasör yolu belirlenir.

Properties, Debug - Start project seçeneği işaretli iken, herhangi bir işlem yapılmadan proje başlatılır. - Start external program seçeneği işaretli iken, belirtilen program projenin başlatılması esnasında çalışır. - Start browser with URL seçeneği işaretli iken, belirtilen internet adresi projenin başlatılması esnasında görüntülenir.

Properties, Debug - Working directory seçeneği ile derleme sonucu oluşan exe uzantılı dosyanın hangi klasörde oluşturacağı belirlenir. - Enable SQL Server debugging seçeneği ile SQL Server uygulamaları için debugging desteği sağlanır. - Enable the Visual Studio hosting process seçeneği ile Visual Studio uygulamaları için debugging desteği sağlanır.

Properties, Resources - Proje içerisinde kullanacağımız yazı, resim gibi öğeleri saklayabileceğimiz resource dosyaları ile ilgili işlemleri gerçekleştirebiliriz. - Resim, yazı gibi dosyaları ekleyebilir ya da silebiliriz. Bu dosyalar resource dosyası içerisinde gömülü olarak proje içerisinde yer alacaktır.

Properties, Settings - Projemiz ile ilgili basit ayarlar yapabiliriz. Örneğin; proje formlarının ekran koordinatları, çözünürlük değerleri, renk tercihleri gibi…

Uygulama Geliştirme - Öncelikle yeni bir proje açalım. Windows Forms Application şablonunu seçelim. - Forma bir button ekleyelim ve Text özelliğini Mesaj olarak değiştirelim. - Butona bastığımızda bir MessageBox’ın «Merhaba Dünya» yazdırdığı uygulamanın kodlarını yazalım.

Volkan KANAT Web: http://volkankanat.com/ Mailito: volkan_kanat@yahoo.com Twitter: https://twitter.com/VolkanKanatMuh Volkan KANAT

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler