HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri İçin Akış Şeması Tuşları Kullanarak akışı takip.
Erhan AKKAŞ Araştırma Görevlisi
JAPONYADA EĞİTİM SİSTEMİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
Konu Başlıkları Mevcut Duruma Bakış Karmaşaya Bir Çözüm?
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
ÖYP SÜREÇ. AMAÇ Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, lisansüstü eğitim verme imkânına sahip olan yükseköğretim kurumlarında, öğretim üyesi ihtiyacı.
SİSTEMATİĞİN ESASLARI ATATÜRK İLKELERİ VE İNK. TARİHİ II
SAATİPAZARTESİSALIÇARŞAMBAPERŞEMBECUMA 08:00-09:00 Biyoistatistik Genel Biyoloji-I Genel Jeoloji 09:00-10:00 BiyoistatistikGenel Biyoloji-I Biyoistatistik.
LİSANSÜSTÜ EĞİTİME İLİŞKİN SORUN VE ÖNERİLER
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
TÜBİTAK Yurt İçi Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı
Ardahan ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulu YÖNETMELİĞİ
TC Ahi Evran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Zorunlu Hazırlık Eğitimi Bilgilendirme Toplantısı
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Türkiye'de Büyük Kentler Dışında Kurulan Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin Özellikleri ve Kurulmakta Olan Bölümlere Öneriler 50.Kütüphane Haftası Doç.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi1.
MEDİPOL’DE ARAŞTIRMA Prof. Dr. Gürkan Öztürk.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
H.Ü. ONKOLOJİ ENSTİTÜSÜ 1.Ocak – 15.Şubat 2012
Türkiye’de Lisansüstü Eğitimde Güncel Konular Dr.Sefa DEREKÖY
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
2010/2011 ERASMUS Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği DEÜ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
ESPAÑA SİSTEMA DE EDUCACİÓN LA EDUCACİÓN SUPERİOR LA FORMACİÓN DE LOS DOCENTES AB Ülkelerinde Eğitim Prof. Dr. Mustafa ERGÜN Nurcan BUNAR.
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Özdeğerlendirme Kurulu Raporu 30 Haziran 2010 Ankara.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
MERSİN ÜNİVERSİTESİ. Yaz Dönemi Öğretiminin Tanımı ve Amacı MADDE 5-(1) Yaz Dönemi Öğretimi, bir eğitim öğretim yılının güz ve bahar yarıyıllarının dışında,
SAATİPAZARTESİSALIÇARŞAMBAPERŞEMBECUMA 08:00-09:00 G. BİYOLOJİ-ll D1 09:00-10:00 ÇEVRE BİYOLOJİSİ D1 G. BİYOLOJİ-ll D1 10:00-11:00 ÇEVRE BİYOLOJİSİ D1.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DÖNEM I.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
H.Ü. EDEBİYAT FAKÜLTESİ BOLOGNA TOPLANTISI 21 NİSAN 2015.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin tarihli sayılı yönetmeliği ile açıldı ve eğitim yılında faaliyete.
Tıp Doktoru-Bilim Doktorası Bütünleşik Programı
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
Acil Yardım ve Afet Yöneticileri Derneği
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 30 Kasım 2016 Ayşegül AYTEKİN.
Bilgisayar Mühendisliğine Giriş Ders-2
EĞİTİM YILI 2. SINIF 5. KURUL SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ
PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI9
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
2016/2017 ÖSYS TERCİH HAZIRLIK SUNUMU
EĞİTİM YILI 1. SINIF 4. KURUL SINAV DEĞERLENDİRİLMESİ
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIF DERS PROGRAMI A GRUBU.
HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. SINIF DERS PROGRAMI.
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
TIBBi LABORATUVAR TEKNiKLERi PROGRAMI
Sunum transkripti:

HÜTF TIP-BİLİM DOKTORU (MD-PhD) BÜTÜNLEŞİK PROGRAMI YÖK’nin 15.7. 2003 tarihli 15273 sayılı yönetmeliği ile açıldı ve 2003-2004 eğitim yılında faaliyete başladı.

MD-PhD programı Temel sağlık ve klinik bilim alanında lisansüstü eğitim programını tıp fakültelerindeki standart eğitime entegre ederek oluşturulmuş özel bir eğitim programıdır. Programı tamamlayan öğrencilere, mezun olduklarında, tıp doktoru ünvanı (MD) yanı sıra bilim doktoru (PhD) ünvanı da kazandırır.

Amaç Temel sağlık ve klinik bilimler alanında, akademik ortamda, bağımsız araştırmalar yürütebilecek ve önemli bilimsel katkılarda bulunabilecek nitelikte “bilim adamı-doktor” yetiştirmektir.

Doktora yeterlilik sınavı Program Anahatları ÜDS-KPDS LES Doktora Çekirdek Öncesi Tez savunması-Bilim doktoru Tez Dönemi Doktora Çekirdek Program Doktora yeterlilik sınavı Program tanıtımı-başvuru ve kabul Çekirdek programa başvuru ve kabul Doktora. 1.yarıyıl Doktora. 2.yarıyıl Doktora. 3.yarıyıl Doktora. 4.yarıyıl Doktora. 5-6.yarıyıl Doktora. 7-8.yarıyıl Doktora 1.yarıyıl Doktora 2.yarıyıl Doktora 3.yarıyıl Doktora 4.yarıyıl Tıp Doktoru Diploması Tıp Fakültesi Dönem I-II Tıp Fakültesi Dönem III-IV Tıp Fakültesi Dönem V-VI

Programa Başvuru- Koşullar Üniversite sınavında % 1 içinde yer almak Hazırlık lisan baraj sınavında 75 ve üstü puan Tıp Fakültesinde akademik başarı ortalaması B1 (3,0) ve üzeri

Programa Başvuru-Değerlendirme ÖSYS puanı Akademik başarı Mülakat Katıldığı bilimsel etkinlikler (lise ve üniversitenin ilk iki yılında) İlgi alanları Amaç ve hedefleri

Programa katılan öğrencilerin yıllara göre dağılımı... Eğitim Yılı Başvuran öğrenci sayısı Kabul edilen Programa devam eden TıpFakültesi 32 Dönem 3 12 8 D VI 2003-2004 45 Dönem 2 16 14 DV 2005-06 55 Dönem 3 12 DIV 2006-07 35 Dönem 3 11 DIII

MD-PhD bünyesindeki doktora programları Biyofizik Biyokimya Epidemiyoloji Farmakoloji Histoloji-Embriyoloji Mikrobiyoloji Temel Nörolojik Bilimler Tıbbi Biyoloji Tümör Biyolojisi ve İmmünolojisi

Akademik Başarı – Tıp Fakültesi

Bilimsel heyecan yaz stajlarıyla sürdürüldü... Antikorların klonlanması, Transformasyonu, Ekspresyonu Gen mühendisliği Ahmet Araç Mikrobiyoloji, Immünoloji ve Moleküler Genetik Laboratuvarı, Kaliforniya Üniversitesi

Emrullah Yılmaz Nöroimmünoloji Laboratuvarı, Oxford Üniversitesi

İskemi/Reperfüzyon Modelinde eNOS fosforilasyonu (p-eNOS) Buğsu Övünç İnme ve Nöromusküler Regülasyon Laboratuvarı Harvard Üniversitesi, Massachusettes General Hospital, Boston Araştırma konusu: İskemi/Reperfüzyon Modelinde eNOS fosforilasyonu (p-eNOS)

Münir Akkaya Poster Sunumu: Multidisipliner Kanser Araştırma Sempozyumu Mart 2006, Uludağ/Bursa

Cell cycle arrest, synchronization and cam-dr phenotype analysis in leukemia cell lines Akkaya M, Esendagli G, Canpinar H, Guc D

Koordinatörler Kurulu ve Program Koordinatörleri Prof. Dr. Turgay Dalkara Prof. Dr. Hakan S. Orer Prof. Dr. Dicle Güç Doç. Dr. Alev Özön Program Koordinatörleri Prof. Dr. Necla Öztürk Prof. Dr. Pakize Doğan Doç. Dr. Banu Çakır Prof. Dr. Rüştü Onur Prof. Dr. Atilla Dağdeviren Prof. Dr. Şemsettin Ustaçelebi Prof. Dr. Turgay Dalkara Prof. Dr. Hayat Yurter Prof. Dr. Dicle Güç