Hicret sırasında Hz. Peygamber’in üzerinde bulunduğu devenin çöktüğü alan, sahiplerinden alınarak öncelikle zemin düzenlemesi yapılmıştır. Daha sonra.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Sorular ve Cevaplar.

RÖNESANS MİMARLIĞI FARNESE SARAYI TUBA GÜNEŞ
İ.Ü. Kültür Evi (664 ada 34 parsel)
YAPILAN ÇALIŞMALAR Dersliklerin PVC olan kapıları sökülerek yerine çelik kasalı 14 adet ahşap kapı takıldı. Lavabolarda kırık ve kullanılamaz durumda olan.
.Her evin bir kaç girişi var .Her ev yüksek bahçe duvarları ile çevrili..Mahalle çevresi de yüksek duvarlarla çevrili. Duvarlar, düşmanlardan korunmak.
TS EN ASANSÖRLER - İNSAN VE YÜK TAŞIMAK İÇİN - YAPIM VE MONTAJ İLE İLGİLİ GÜVENLİK KURALLARI BÖLÜM 21: MEVCUT BİNALARDA YENİ İNSAN VE YÜK / İNSAN.
EHLİBEYT.

KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
Siyer-i Nebî ne demektir?
GÜL DEVRİ-1- HZ.MUHAMMED (Sallallahu Aleyhi Vesellem)
MEZOPOTAMYA Mezopotamya’da insanoğlunun M.Ö dolaylarında toprağa bağlanıp yerleşti, tarımsal kültürün ilk önemli uygarlıklarına gelinceye kadar.
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
9. SINIF TARİH DÖRT HALİFE DÖNEMİ / 03 / 2014.
"Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik." (Enbiyâ, 107)
Neçaşinin Yurdu Ş i m d i l e r d e k i E t i y o p y a Hz. Peygamber, müminlerin Habeşistan'a hiçret etmelerini buyurdu. Rivayetler, hiçret yurdu olarak.
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI (ROMANESQUE)
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
(4. Bölüm: Hz. Muhammed’in Hicreti)
ZAMANI ÖĞRENELİM.
Takvim VE SAAT ÇEŞİTLERİ
Batı yönündeki giriş kapısında yer alan kitabesinden anlaşıldığı üzere, 1271 yılında Sahib-i Ata Fahreddin Ali tarafından yaptırılmıştır. Taç kapı ve girişteki.
Paylaşılan içerik ders malzemesidir. Ticari amaç taşımamaktadır
KEDİ EVİ Dizayn: Yuli Weston.
KÜBRA GÜLTEN KAYNAKLAR: 1)Mimarlık tarihi ders notları 1
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER VE DEKORASYON
«BEYAZ BAYRAKLI EN TEMİZ SINIF» YARIŞMASI
BAK ı M VE ONAR ı M ÇAL ıŞ MALAR ı M ı Z (4-14 A Ğ USTOS 2014) 2013 – 2014 Ö Ğ RET İ M YILI YAZ DÖNEM İ KÜTAHYA - EMET ASHABO Ğ LU ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ.
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
MEDİNE DÖNEMİ.
Hicret Olayı.
Hz. Muhammed (sav)'in Medine'de İlk Faaliyetleri
İslam Hz.Muhammed (s.a.v) Allah c.c. Kuran-ı Kerim M.S. 6. yy'da Hilal
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
ŞEHİT TEĞMEN AHMET ÇITAK İLKOKULU FAALİYET RAPORU.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Proje, İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA)’nın Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi Odaklı Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde desteklenmektedir.
ZAMANI ÖĞRENELİM.

Prof. Dr. M. Tunç ÖZCAN Tarım Makinaları Bölümü
BETONARME TEMELLER İMO Gaziantep Şubesi Meslekiçi Eğitim Semineri

Hayırsever Fahrettin YAHŞİ tarafından 12 derslikli okul inşaatı 31/05/2012 tarihinde başlamış olup, binanın dış cephe boya çalışmaları tamamlanmıştır.
1. Hicret ne demektir Hicret (Arapça: هجرة ), Muhammed ve diğer müslümanların baskılar yüzünden 622'de Mekke'den Medine'ye göçüne verilen isimdir. 2.
HAC.
PEYGAMBER EFENDİMİZ HZ. MUHAMMED (S.A.V)' in HAYATI.
2017 Yılı Devam Eden Projeler
2017 Yılı Devam Eden Projeler
GÜL KOKULU PEYGAMBERİMİZİN YAŞADIĞI ÇEVRENİN RESİMLERİ
HALK MİMARİSİ.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
HUDEYBİYE ANTLAŞMASI.
İHO PEYGAMBERİMİZİN HAYATI 7. SINIF ÖĞRENME ALANI: ANA HATLARIYLA PEYGAMBERİMİZİN HAYATI 1:ÜNİTEPEYGAMBERİMİZİN MEKKE YILLARI.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
ÜNİTE KONULARI 1. Hz. Muhammed’in Doğduğu Ortam
KUDÜS.
ZEHRA KARAMAVUŞ 181 6\B SAADET BEYAZ 191
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
Hicret Olayı. Akabe biatları: Peygamberimiz şehir dışından Mekke'ye gelen yabancılara da İslam'ı tebliğ ediyordu.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
İNŞ4052 UYGULAMALI HİDROLOJİ DERS NOTLARI Dokuz Eylül Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yrd.DoçDr.Gülay ONUŞLUEL GÜL
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
İSTİNAT DUVARI YAPIM AŞAMALARI Duvar arkası zemin ve temel kazısı
CİHAD HARMANDAR Dünya Ticaret Merkezi Yükseklik: 1368 ve 1362 feet (412 ve 415 metre) Sahipleri: New York Port Authority ve New Jersey Mimar:
Hicret Olayı.
 - KARŞILIKLI OLARAK 5-5 OLMAK ÜZERE 10 KLOZETTEN OLUŞMAKTADIR.  8 ADET LAVABO BULUNMAKTADIR.  YERLERDE HİJYENİ BELLİ ETMEK İÇİN KREM RENGİNDE 30*30.
Sunum transkripti:

Hicret sırasında Hz. Peygamber’in üzerinde bulunduğu devenin çöktüğü alan, sahiplerinden alınarak öncelikle zemin düzenlemesi yapılmıştır. Daha sonra Rebiülevvel ayında (Eylül 622) 3 arşın derinliğindeki temel üzerine Rasûlullah’ın temele ilk taşı koymasıyla mescidin inşasına başlanmış, Şevval ayında ise (Nisan 623) tamamlanmıştır. Yani mescidin inşası sekiz ay kadar sürmüştür. İlk bina, taş temel üzerine tek sıra kerpiçten, bir adam boyu kadar yükseklikteki çevre duvarı ile kuşatılarak üstü açık biçimde 60x70 zirâ’alık (1022 m²) bir alana üç kapılı olarak inşa edilmiş ve kıblesi Hz. Peygamber tarafından Kudüs’e doğru yapılmıştır. Doğu duvarının güney kısmına mübarek zevceleri Hz. Aişe ve Sevde için kapıları mescide açılan 2 tane de oda yapılmış, daha sonra bu oda sayısı 9’a çıkmıştır.