ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Öğrenciler Neden Başarısız Olur?
Advertisements

ÇOCUĞUMUN VERİMLİ DERS ÇALIŞMASINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİM?
HIRKAİŞERİF İLKÖĞRETİM OKULU REHBERLİK SERVİSİ
Evde Olumlu Öğrenme Ortamı Oluşturmak
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
9-11 YAŞ ÖĞRENCİLERİNİN GELİŞİM ÖZELLİKLERİ
AİLE EĞİTİM SUNUSU 5.
ÖZEL ANTAKYA ATA İLKOKULU
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
İPUÇLARI VE KULLANIMI Hülya KAYGISIZ
Eğitim Öğretimde Planlama
Sınav ve Ders Başarısında
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
Güdülenme Dr. Şirin KARADENİZ.
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
AİLE KATIMI YAKLAŞIMLARI
Oguzhanhoca.com /oguzhanhocam /oguzhan_hoca.
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME
ÖDEV VERME VE DEĞERLENDİRME Meral KOCABAY
OLUMLU OLUMSUZ TUTUMLAR
Uzm.Psk.Dan.Sinem TARHAN
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
ZİHİNSEL YETERSİZLİĞİ OLAN ÇOCUKLARIN AİLELERİ İÇİN ÖNERİLER
AİLENİN OKUL BAŞARISINA KATKISI
Verimli Ders Çalışma Seminerine Hoş Geldiniz
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
ANNE BABA TUTUMLARI Karatay Rehberlik ve Araştırma Merkezi.
PLANLI ÇALIŞMANIN GEREĞİ
OKUL BAŞARISINI ARTIRMADA VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
KONUŞMA ÖĞRENME ALANI.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ
ANNE BABALAR EV ÖDEVLERİNE NASIL YARDIMCI OLABİLİRLER?
AYAZMA İLKOKULU Rehberlik Servisi
9-11 YA Ş Ö Ğ RENC İ LER İ N İ N GEL İŞİ M ÖZELL İ KLER İ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
MURAT İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ OKULA YENİ BAŞLAYAN ÇOCUKLAR.
A.PAKSOY ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
ZAMANIN ETKİLİ KULLANIMI
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
EĞİTİM / ÖĞRETİM DURUMLARI (ÖĞRETME)
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
ÇOCUĞUMUN OKUL BAŞARISININ ARTMASI İÇİN NELER YAPMALIYIM?
EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADA AİLENİN ROLÜ
BAŞARIYA GÖTÜREN AİLE KONURALP LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ AHMET ATİLLA.
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
Öğrenciyi Tanıma Yrd. Doç. Dr. İhsan Sarı.
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
Manavgat RAM Yetenek : Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite Yaratıcılık : Bir şeyi herkesten farklı yollarla.
GÜNDEM 1.Açılış 2.Yeni müfredat programı 3.Öğrencilere evde yapılacak rehberlik çalışmaları 4.Eğitim öğretim çalışmalarının ailede de desteklenmesi 5.Ailede.
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
DUYUŞSAL GELİŞİME YÖNELİK ETKİNLİKLER PLANLAMA
3-A SINIFI 2.DÖNEM VELİ TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ!
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ GAP Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
TAM ÖĞRENME MODELİ.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
1. SINIF VELİSİ OLMAK.
BAŞARIYI ARTIRMADA AİLEYE DÜŞEN GÖREVLER REHBER ÖĞRETMEN HABİB TAŞAN
AKÇAĞLAYAN ORTAOKULU HOŞGELDİNİZ.
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLELER ÇOCUKLARINI NASIL DESTEKLEYEBİLİR?
1 /A Sınıfı Veli Toplantısına HOŞGELDİNİZ Ramazan SERİNOĞLU
AİLEDE İLETİŞİM.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Gülçin UYSAL Psikolojik Danışman.
Sunum transkripti:

ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?

ÖDEV NEDİR? okulda öğrenilen bilgi ve yaşantıların kalıcılığını sağlamak veya bu bilgi ve yaşantıları genişletmek amacıyla öğretmenler tarafından öğrencilere evde yapmaları için verilen çalışmalardır

Öğrenciler ev ödevlerini yaparken yeni malzemeler kullanmalı ve yeni deneyimlerde bulunmalıdırlar. Bu deneyimler, öğrencilerin bilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını ve geliştirmelerini, eksik yönlerini tamamlamalarını, bağımsız ve düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanmalarını,

dolayısıyla derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır. okul dışındaki bilgi kaynaklarını kullanmalarını ve verilen sorumluluğu yerine getirmeyi öğrenmelerini, dolayısıyla derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktadır. Öğrencilerin düşüncelerini geliştirmeyen, yaratıcılığını desteklemeyen ve ezberciliğe yönelten ev ödevlerinin, eğitim açısından bir anlamı bulunmamaktadır.

anne babalara çocuklarının okul hayatıyla ilgilenmeleri için Aynı zamanda ev ödevleri, anne babalara çocuklarının okul hayatıyla ilgilenmeleri için bir fırsat vermektedir. Aileler, çocuklarına uygun çalışma ortamı hazırlama, gerekli malzemeleri sağlama, istendiğinde yardımcı olma gibi yollarla çocuklarının ev çalışmalarında, dolayısıyla eğitim ve öğretimlerinde önemli bir role sahip olmaktadır.

ANNE-BABA NELER YAPABİLİR? Çocuklarına uygun çalışma ortamı ve araç-gereç sağlamalıdırlar. Çocuğun rahat çalışabilmesi için dikkatini dağıtacak uyaranların olmadığı bir odasının olması, odasında çalışması için gerekli araç-gerecinin olması ödevlerini yapmasını kolaylaştıracaktır.

Çocukla birlikte günlük plan yapılarak, neyin ne zaman yapılacağı belirlenmeli ve planda derslerle ilgili çalışmalar için yeterli süre ayrılmalıdır. Çocuğa, küçük yaşlardan itibaren planlı yaşama alışkanlığı kazandırılmalıdır. Yapılan planın, (olağanüstü durumlar dışında) taviz verilmeden uygulanması sağlanmalıdır.

Çocuk yardım istediğinde yardımcı olmalıdırlar. Bu yardım, çocuğun ödevini yapmaya değil, onu yönlendirmeye yönelik olmalıdır. Çocuklar ödevlerini yaparken zorlandıklarında veya ödevlerle ilgili çeşitli soruları olduğunda en yakınlarında bulunan yetişkinin yardımına ihtiyaç duyabilmektedirler. Anne babaların çocuklarının tüm sorularını cevaplaması mümkün olmayabilir.

BU DURUMDA NE YAPACAĞIZ? Bu durumda anne babaların çocuklarının sorularına ilgisiz kalmamaları, başvuru kaynaklarını göstererek uygun rehberlikte bulunmaları gerekmektedir. Anne babaların, çocuklarının yerine ödevlerini yapmaları ise çocukların çalışma alışkanlığı kazanmalarını ve sorumluluk duygusunu geliştirmelerini engelleyecektir.

Anne babalar, çocuklarının ev ödevlerini kontrol etmelidirler. Ödevlerin okulda sunulmadan önce, evde anne babalar tarafından kontrol edilmesi, çocuklara yaptıkları hataları düzeltme ve eksiklerini tamamlama fırsatı verecektir. Ayrıca çocuğun ödevini bitirince takdir edilmesi öz güven ve öz disiplinini geliştirici bir pekiştireç olacaktır.

Anne babaların çocuklarının ödevlerine karşı aşırı ilgili veya ilgisiz, baskıcı ve arkadaşlarıyla kıyaslayıcı tutumları, çocuğun ödevlerden hoşlanmamasına ve ödevini yapamama kaygısı duymasına neden olabilir. Anne babaların çocuklarına ev ödevlerinde destek ve rehberlik veren tutumlar sergilemeleri gerekmektedir.

ödevini yaparken sıkılmasını önlemek için Çocuğun ödevini yaparken sıkılmasını önlemek için kısa süreli aralar vermesi sağlanmalıdır. Rahatlatıcı bir müzik dinlemek, bir şeyler yiyip içmek ya da vücudunu hareket ettirmek yararlı olacaktır.

Konularımızı mümkün olduğu kadar ders saatleri içinde bitirmeye çalışıyoruz. Ancak program gereğince kalıcı öğrenmeyi sağlayacak olan etkinliklerin yani çalışma kitaplarındaki etkinliklerin ve diğer ek çalışmaların düzenli olarak yapılması gerekmektedir.

ek çalışma kağıtları verilsin ya da verilmesin Öğrenciler, ek çalışma kağıtları verilsin ya da verilmesin her gün okulda işlenen konularla ilgili tekrar ve pekiştirme çalışmalarını yapmalıdırlar. Bu çalışmalar öğrenmenin bir gereğidir. Bir öğrencinin, okul açık olduğu sürece, her gün yapacağı çalışması vardır.

Çocuğumuzun yaşındayken ne isterdik, ne beklerdik? Lütfen,çocuğunuzun yaptığı çalışmayı inceleyerek yanlışları varsa düzeltmesini sağlayınız. Çalışmasından dolayı takdirlerinizi belirtiniz. Yapamadıklarınızı bizlere havale ediniz. Ve lütfen, kendinizi çocuğunuzun yerine koyarak düşününüz. Çocuğumuzun yaşındayken anne babamızdan ne isterdik, ne beklerdik? İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER.